Analiza
Moderator: moderatorzy
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Analiza
Macie tak że wszystko analizujecie po kilka razy.Czy dobrze się zachowaliście,czy dobrze coś powiedzieliście a może nie?Sprawdzam po 5 razy czy zakręciłem gaz.Czy wyłączyłem światła w samochodzie,zamknołem szyby,czy dobrze zaparkowałem itp
Michal
Re: Analiza
Bardzo często zapominam , ale na moje szczescie niepokoj pojawia sie tylko wtedy , gdy rzeczywiście o czyms zapomne.
- amigo
- zaufany użytkownik
Raczej rzadko mam takie natręctwa.
Jedynie jak kiedyś paliłem marihuanę to wtedy tak miałem.
Jedynie jak kiedyś paliłem marihuanę to wtedy tak miałem.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Jest też coś takiego jak syndrom anankastyczny, zaburzenie osobowości.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C ... nkastyczna
Ananke w mitologii greckiej bogini i uosobienie konieczności, bezwzględnego przymusu, nieuchronności, siły zniewalającej do podporządkowania się wyrokowi przeznaczenia. Czasem rzeczywiście przez nadmierne sprawdzanie po kilka razy czegoś, może dojść do jakiegoś nieuchronnego wyroku przeznaczenia, na przykład tak skrupulatnie sprawdzamy czy wszystko idzie dobrze, że zabraknie czasu na prawidłową spontaniczną reakcję i wszystko runie.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C ... nkastyczna
Ananke w mitologii greckiej bogini i uosobienie konieczności, bezwzględnego przymusu, nieuchronności, siły zniewalającej do podporządkowania się wyrokowi przeznaczenia. Czasem rzeczywiście przez nadmierne sprawdzanie po kilka razy czegoś, może dojść do jakiegoś nieuchronnego wyroku przeznaczenia, na przykład tak skrupulatnie sprawdzamy czy wszystko idzie dobrze, że zabraknie czasu na prawidłową spontaniczną reakcję i wszystko runie.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Od dziecka zwracam uwagę żeby wchodzić po schodach zaczynając zawsze prawą nogą.To samo mam z łączeniami na płytkach i wszelkimi szczelinami/pęknięciami - staram się przekraczać je prawą nogą.Kiedyś było tego więcej.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."