Tapatalk
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Tapatalk
Będzie dodany Tapatalk?
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Tapatalk
Tapatalk miał drobne niezgodności z oprogramowaniem naszego forum - phpbb. Zespół phpbb nie chce brać odpowiedzialności za obce oprogramowanie, które nie do końca trzyma się narzuconych przez phpbb standardów. Zapewne instalacje tapatalk i jej włączenie jest możliwa, że raczej nikt tego więcej nie robi. Obecna wersja http powinna "z definicji" działać tak samo na ekranie komputera, co komórki. Czy wszystkie komórki tak mają nie wiem, lecz "przyspieszacze", jak tapatalk ignorują po części fakt, że po pierwsze standard http powinien zostać spełniony, a to oznacza, że niczego więcej już nie potrzeba !
Zapewne dla niektórych komórek można byłoby niejedno zoptymalizować, lecz trochę szkoda mi na to czasu, skoro bez - musi działać tak samo.
Zapewne dla niektórych komórek można byłoby niejedno zoptymalizować, lecz trochę szkoda mi na to czasu, skoro bez - musi działać tak samo.
-
- zaufany użytkownik
Wygodniej się przegląda fora na Tapatalku w telefonie, poza tym jest tam dostęp do wielu for jednocześnie.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Na pewno wygodne ale jeśli jest niezgodne to obciąża forum a potem czesto widzimy znajomy napis,, przepraszamy...
- Kiciuś_XXL
- moderator
Mam ekran 6 cali i forum dobrze się przegląda
- Catastrophique
- bywalec
Forum wygląda dobrze na telefonie i jest funkcjonalne także bez Tapatalka.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Nie tapatalk nie powinien obciążać forum, lecz skoro na niektórych komórkach poprawia dostęp, a na innych niczego nie poprawia i forum działa dobrze bez niego - z tego widać, że problem leży gdzie indziej. On jest raczej w niepełnym spełnianiu standardów przez wszystkie komórki. A kłopot ze strony ludzi, którzy piszą phpbb (to oprogramowanie naszego forum) polega na tym, że nie za bardzo chcą odpowiadać za obce oprogramowanie wetknięte do ich phpbb.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Dawniej na forum komputerowym pod postem widziałem, że został on wysłany przy użyciu tapatalk, tom pomyślał wówczas, że to jakiś starodawny telefon, a teraz wiem, że został on wymyślony przez maszynistę Zbyszka.
Tapatalk to mechanizm, mechanizm powstaje z maszyny - maszyną operuje maszynista ,czyli Zbysiu.
Tapatalk to mechanizm, mechanizm powstaje z maszyny - maszyną operuje maszynista ,czyli Zbysiu.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Co myślisz o filmowaniu smartfonem ? Wygodniej, niż kamerką sportową ?zbyszek pisze: ↑śr lis 03, 2021 11:28 am Nie tapatalk nie powinien obciążać forum, lecz skoro na niektórych komórkach poprawia dostęp, a na innych niczego nie poprawia i forum działa dobrze bez niego - z tego widać, że problem leży gdzie indziej. On jest raczej w niepełnym spełnianiu standardów przez wszystkie komórki. A kłopot ze strony ludzi, którzy piszą phpbb (to oprogramowanie naszego forum) polega na tym, że nie za bardzo chcą odpowiadać za obce oprogramowanie wetknięte do ich phpbb.