Jedną z lepszych form inwestycji obecnie to robienie zapasów
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jedną z lepszych form inwestycji obecnie to robienie zapasów
Obecnie jedną z lepszych form inwestycji, to jest robienie zapasów. Teraz mamy wysoka inflację ok. 5% w skali roku. A lokaty są zerowe lub bliskie zera.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Jedną z lepszych form inwestycji obecnie to robienie zapasów
Tak to mądra inwestycja i powinna być jedną z podstawowych. Niestety mieszkam w wynajętym mieszkaniu w bloku więc mogę sobie pozwolić tylko na mały składzik buforowy żywności. Jak coś chce zjeść to jem ze składziku, a jak kupuję to wrzucam na składzik i w ten sposób wymieniam żywność na taką z nowym dłuższym terminem. Dopiero to ogarniam ale powinno działać jak przypilnuję.
Sporo się zastanawiałem nad taką inwestycją w żywność i to w sumie jest tylko odkładanie spotkania z inflacją. Mój sposób oddziela mnie od wzrostu cen przykładowo o dwa tygodnie. Jak się kupi zapasy na dwa lata, to po wyjedzeniu ich za dwa lata i tak będzie trzeba nakupować po tej wyższej cenie więc ta oszczędność nie jest taka duża. Problem z jedzeniem jest właśnie taki, że trzeba na bieżąco kupować.
Może ktoś ma to lepiej przemyślane albo jakieś pomysły praktyczne.
Sporo się zastanawiałem nad taką inwestycją w żywność i to w sumie jest tylko odkładanie spotkania z inflacją. Mój sposób oddziela mnie od wzrostu cen przykładowo o dwa tygodnie. Jak się kupi zapasy na dwa lata, to po wyjedzeniu ich za dwa lata i tak będzie trzeba nakupować po tej wyższej cenie więc ta oszczędność nie jest taka duża. Problem z jedzeniem jest właśnie taki, że trzeba na bieżąco kupować.
Może ktoś ma to lepiej przemyślane albo jakieś pomysły praktyczne.
Re: Jedną z lepszych form inwestycji obecnie to robienie zapasów
Albo nie doczytałem i tu chodzi o spekulację na żywności.