Ok. 80% chorych na schizofrenię ma nawrót psychozy w ciągu pierwszych 5 lat
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ok. 80% chorych na schizofrenię ma nawrót psychozy w ciągu pierwszych 5 lat
Ok. 80% chorych na schizofrenię ma swój pierwszy nawrót psychozy w ciągu 5 lat.
(ang.):
https://www.healio.com/news/psychiatry/ ... izophrenia
(ang.):
https://www.healio.com/news/psychiatry/ ... izophrenia
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Ok. 80% chorych na schizofrenię ma nawrót psychozy w ciągu pierwszych 5 lat
tzn że te 20% jest źle zdiagnozowanych 

-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Wy macie zawsze manię co do procentów, czy to z prawicy upośledzenia, czy to z lewicy.
Zawsze musicie podawać te 99 procent, 1 procent, czy 20 procent.
To jest wyssane lub zasłyszane, jak o tych waszych psychozach i iluś tam procentach.
Zawsze musicie podawać te 99 procent, 1 procent, czy 20 procent.
To jest wyssane lub zasłyszane, jak o tych waszych psychozach i iluś tam procentach.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Źle zdiagnozowanych jest wielu, co można było wywnioskować czytając wpisy na tym forum lub forach amerykańskich.
Obawiam się, że to nie jest 20 procent, bo niby skąd to wiesz, na podstawie 1000 przebadanych ?
INFO. Już zwykłe ukąszenie kleszcza i dalsza penetracja toksyn odbywa się w bazie układu nerwowego, co daje objawy głupawki typowe dla osób ze schizofrenią.
Ale o tym już się nie mówi, bo lepiej sporządzać te pseudowywiady i zamykać ludzi niepotrzebnie w psychuszkach.
Schizofrenicy faktyczni przecież też istnieją, a temu nie zaprzeczam, ale nikt mi nie wmówi, że źle zdiagnozowani to jakaś tam 1/100 procenta.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
A propo nawrotów.
U mnie manie wywołała lub może uaktywniła marihuanen w wieku 15-16 lat. Trzymało mnie to kilka miesięcy, a potem przeszło, natomiast przez następne 13 lat trzymają mnie negatywne skutki. Pozytywnych nie miałem, może po za 1 dniem ale to chyba był sen na jawie i chwilowy. Dużo piłem alko w miedzy czasie wiec może nie byłem świadom pozytywów ale raczej wątpie. Zdiagnozowałem się dopiero w tym roku. Czy ktoś z was też tak miał?
U mnie manie wywołała lub może uaktywniła marihuanen w wieku 15-16 lat. Trzymało mnie to kilka miesięcy, a potem przeszło, natomiast przez następne 13 lat trzymają mnie negatywne skutki. Pozytywnych nie miałem, może po za 1 dniem ale to chyba był sen na jawie i chwilowy. Dużo piłem alko w miedzy czasie wiec może nie byłem świadom pozytywów ale raczej wątpie. Zdiagnozowałem się dopiero w tym roku. Czy ktoś z was też tak miał?