tłumacze jak jest naprawde

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

tłumacze jak jest naprawde

Post autor: piotr 84 »

Kto jest moim bliźnim?
to pytanie Boga
które nam zadał i które dał nam za zadanie
Najpierw zawsze najlepiej przed odpowiedzią pokazać Bogu a potem
Potem odpowiedź przyjdzie sama
Tłumaczę już dokładnie prosto zrozumiale
to pytanie Boga może zostać bez odpowiedzi mamy czynem miłować siebie być dla siebie miłosiernym bo chociaż ważniejsze jest kochać bardziej od nas siebie Boga i bardziej chcieć jego Boga to taka jest kolejność że najpierw siebie nawzajem siebie samych a potem Jego i on to wiedział
Bo przyjaciele z forum jak będziecie mieć złość gniew a niech straszne nienawiść do kogokolwiek i za cokolwiek czy poglądy czy nawet za to co ten owy konkretny ktoś wam robi
Trzeba go zwalczyć odciąć zostawić ten gniew
Ale Bóg nam powiedział że jak my do siebie najstraszniejszym uczuciem i no straszne uczucie przekujemy w czyn to nie potrafimy kochać jego
Więc najważniejsze jest kochać Boga stawiać go na pierwszym miejscu w swoim sercu
Ale pierwsze to żebyśmy siebie miłowali
Bo dopiero jak sami siebie będziemy się kochać będziemy To najważniejsze nam wyjdzie a najważniejsze to wybrać Boga
Tylko wiadomo ta kolejność bo Bogu nie oszukujmy się nic nie możemy
Jeżeli zaś chodzi o siebie to sami wiecie jak bardzo możemy zaszkodzić sobie nawzajem
I to jest ten test co pokazuje prawdę o nas
Test z miłości do bliźniego swojego
piotr 84
bywalec

Re: tłumacze jak jest naprawde

Chciałem to napisać wierszem ale przeczytałem widzę że mi się nie udało więc napisze wprost

Chodzi o to że jak nienawidzisz nie kochasz a już nie daj Boże niszczysz kogoś z ludzi to nie oszukuj że potrafisz kochać Boga bo chociaż ważniejszy jest Bóg bardziej trzeba go pragnąć to pierwsze jest miłować bliźniego swego jak siebie samego
I to jest ten sprawdzian zadany od Jezusa
kto nienawidzi brata swojego grzeszy przeciwko niemu ten Boga w sercu nie ma i go nie kocha ten jest oszustem a brat to każdy bo sam Pan dał definicje bliźniego powiedział kochajcie nieprzyjaciół swoich
piotr 84
bywalec

Re: tłumacze jak jest naprawde

Dobra olać to Oczywista oczywistość w Chrześcijaństwie że ten kto nienawidzi kogokolwiek ten Boga w sercu nie ma
Wiem wiadomo tylko ja chciałem wierszem a cokolwiek nowego trudno bo wszystko od zawsze jest tak samo dla wszystkich a późno w ten świat przyszedłem
chociaż to piękne jest że wszystko jest ponadczasowe i takie same niezmienialne

Nie wyśmiewać się proszę z mojego wiersza
ODPOWIEDZ

Wróć do „piotr 84”