Ostrzeżenie przed akinetonem
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ostrzeżenie przed akinetonem
Biore różne leki i m.in. akineton. Brałem 3 tabsy dziennie na stałe tego akinetonu i pragne przestrzec innych przed nim. Jak się bierze na stałe można dorobić się problemów neurologicznych. Schodze z niego i jestem obecnie na 2 tabsach. Miałem telepania w miesniach, sztywności itd. Akineton uzależnia psychicznie gdyż powoduje euforie, ale jeszcze bardziej uzależnia somatycznie. Można się dorobić większych problemów niż schizofrenia.
-
- zaufany użytkownik
Re: Ostrzeżenie przed akinetonem
Się nie dziwie bo ma działanie euforyczne i uspokajające.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ale jest jakiś inny lek zamiast niego? Biorę go żeby nie czuć nerwobuli po olzapinie. Teoretycznie powinienem brać 4mg, 2 rano i dwa w obiad. Ale od dwóch dni biorę tylko 2 w obiad, bo jakoś sie zakręciliśmy z panią psychiatrą i przepisała mi za małą ilość. Do następnej wizyty pełna dawka by mi nie starczyła.
-
- zaufany użytkownik
Jest pridinol ale to też świństwo. Jeśli bierzesz dorażnie akineton to spoko ale jeśli na stałe tak jak ja od 4 lat, to można mieć problemy, za ileś tam lat. Po prostu można się uzależnić, a zejść z tego jest ciężko.
Akineton powodował u mnie olbrzymie problemy z pamięcią.Dwa razy próbowałem go brać i kończyło się na kilku dniach.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
-
- zaufany użytkownik
Ja po zmniejszeniu mam problemy z pamięcia.
-
- zaufany użytkownik
Brałem 3 tabsy tego gówna obecnie 1,25 tabletki też tego gówna. Ciężko jest. Narazie dałem sobie 2 miesięczną przerwe w odstawianiu.
-
- zaufany użytkownik
Jestem obecnie na 3/4 tabletki akinetonu dziennie i czuje się znacznie lepiej niż pare miesięcy temu. Przestrzegam przed tym akinetonem bo się można wpakować w bagno z którego ciężko jest wyjść. Ja z 3 tabletek dziennie na te 3/4 tabsy schodziłem 11 miesięcy. I tu nie ma co się śmiać (Jurian to do ciebie...) bo to jest ból, bardzo silny ból schodzenia z tego. Ja radze tylko, jak musicie to bierzcie dorażnie ale unikajcie brania na stałe. Ale każdy zrobi jak uważa, ja tylko ostrzegam.
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja bralem Akineton 4 mg Retard i jakos nie doswiadczylem takiego dzialania...a praktycznie zadnego.Ani nie pomagal na wczesne dyskinezy, wiec odstawilem.Miś Uszatek pisze: ↑czw lis 21, 2019 11:34 am Się nie dziwie bo ma działanie euforyczne i uspokajające.