Ciasteczka
Moderator: moderatorzy
Ciasteczka
Dużo czytałem na temat śledzących ciasteczek czy Administrator forum mógłby się wypowiedzie do czego mu one służą ?. W sumie to jest jakaś forma obserwacji nas.
Multikonto, ban - Maxi.
Multikonto, ban - Maxi.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Re: Śledzące ciasteczka
Przeczytaj regulamin. Jeżeli się z nim nie zgadzasz, możesz zawsze zrezygnować z usługi forum na platformie evot.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ciasteczka to są pliki zapisane u Ciebie na komputerze w przeglądarce. Jeżeli chcesz możesz b. łatwo je usunąć. Możesz nawet ustawić, że zawsze po zamknięciu przeglądarki będą usuwane. Te pliki nie są zbyt groźne, tam są informacje o IP, przeglądarce, systemie etc. Dopóki nie są powiązane z imieniem i nazwiskiem nie są groźne.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Nasze forum jest zbudowane na phpbb . To publicznie dostępne oprogramowanie. Każdy może sprawdzić jak i kiedy znajdują się w nim zawołania do ciasteczek i co one robią. Niestety sam próbowałem i sprawa nie jest tak łatwa do czytania, jak myślałem.
Według mojej wiedzy ciasteczka phpbb zapamiętują poprzednie logowanie, tak że nikt nie musi logować się powtórnie. Mogą też zapmiętywać czytane wątki, lub abonowane.
Przyciskiem na dole ekranu każdy może te ciasteczka zresetować.
Według mojej wiedzy ciasteczka phpbb zapamiętują poprzednie logowanie, tak że nikt nie musi logować się powtórnie. Mogą też zapmiętywać czytane wątki, lub abonowane.
Przyciskiem na dole ekranu każdy może te ciasteczka zresetować.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Temat uważam za zamknięty - użytkownik piszący to dostał bana za multikonto - któreś z rzędu....
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.