Leki a kreatywność w pracy.
Moderator: moderatorzy
Leki a kreatywność w pracy.
Moja lekarka mi dzisiaj powiedziała, że leków mi nie zmieni ( na szczęście wypis blisko i może uda mnie się zmienić ośrodek na inny ).
Zależy mi na zmianie, bo chcę leki zmienić na takie podkręcające kreatywność ( chcę być albo freelancerem, albo mieć normalny etat dla osoby z wyższym wykształceniem ).
Jakie to mogą być leki ? .
Zależy mi na zmianie, bo chcę leki zmienić na takie podkręcające kreatywność ( chcę być albo freelancerem, albo mieć normalny etat dla osoby z wyższym wykształceniem ).
Jakie to mogą być leki ? .
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Leki a kreatywność w pracy.
Chyba niema leków podnoszących kreatywność.
Są dodatkowe leki niwelujące ospałość i niechęć do działania.
O to musisz popytać psychiatrów, bo różne leki przeciwpsychotyczne mają różne leki osłonowe.
Są dodatkowe leki niwelujące ospałość i niechęć do działania.
O to musisz popytać psychiatrów, bo różne leki przeciwpsychotyczne mają różne leki osłonowe.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Leki nie wpływają na tłumienie kreatywności, mogą natomiast nasilać anhedonię i podnosić próg odczuwania przyjemności, możesz mieć na przykład super kreatywne pomysły których tak nie postrzegasz ponieważ są ci obojętne.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Catastrophique
- bywalec
Leki na podnoszenie kreatywnosci? Niestety, nie ma takiego wynalazku. Jestem pewien, ze poradzisz sobie i bez nich.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Dziękuję.
Na razie zmieniłem terapeutę. Na lepszego.
Potem może tzw. leki.
Na razie zmieniłem terapeutę. Na lepszego.
Potem może tzw. leki.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Wszystkie substancje mogące dać większą kreatywność są nielegalne i niedozwolone.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Aby zwiększyć kreatywność musisz zwiększać poziom dopaminy, bo to jest ze sobą powiązane.
Antydepresanty - wellbutrin, moklobemid, sertralina w większej dawce ok. 150 mg, oczywiście jest to nadal dawka lecznicza, a nie wzięta z kosmosu.
Do tego kofeina.
Sprawdza się suplemennt L-tyrozyna. I podobno metody naturalne, ale tego nie testowałam dokładniej.
Ale jeżeli jednocześnie bierze się leki obniżające poziom dopaminy, to cudów nie należy się spodziewać.
Antydepresanty - wellbutrin, moklobemid, sertralina w większej dawce ok. 150 mg, oczywiście jest to nadal dawka lecznicza, a nie wzięta z kosmosu.
Do tego kofeina.
Sprawdza się suplemennt L-tyrozyna. I podobno metody naturalne, ale tego nie testowałam dokładniej.
Ale jeżeli jednocześnie bierze się leki obniżające poziom dopaminy, to cudów nie należy się spodziewać.
LaDopamina
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jak brakuje ci pomysłów to znajdź swoją muzę i dla niej twórz.
Pisać artykuły i książki dla muzy...
Kreatywność można ćwiczyć są nawet książki na ten temat.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Otóż to, kreatywność to cecha, którą można spokojnie podnieść dzięki treningowi. Na pewno już dużo masz jak coś tworzysz.
Choćby pisanie wierszy pozwala wyjść poza sztywny schemat myślenia w procesie twórczym.
pozdr
nic
Kreatywność jest cechą uwarunkowaną genetycznie.
Można ją ćwiczyć, ale i tak do pewnego, ograniczonego poziomu.
Można ją ćwiczyć, ale i tak do pewnego, ograniczonego poziomu.
LaDopamina
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Aby podnieść kreatywność należy nie grzeszyć, studiować Pismo Święte i napełniać się DUCHEM ŚWIĘTYM (RUACH ha KODESZ). Wtedy będzisz miał nadmiar kreatywności 

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Leki zwiększające poziom dopaminy:
+ Bromergon
+ Selegilina (Deprenyl)
+ Arypiprazol
+ Karbamazepina (Tegretol) - 4 x mniej niż kokaina, ale zawsze coś
+ Bupropion
Leki zmniejszające poziom dopaminy:
- Rysperydon
- Olanzapina
- Kwetiapina
- Lit
- Haloperidol
+ Bromergon
+ Selegilina (Deprenyl)
+ Arypiprazol
+ Karbamazepina (Tegretol) - 4 x mniej niż kokaina, ale zawsze coś
+ Bupropion
Leki zmniejszające poziom dopaminy:
- Rysperydon
- Olanzapina
- Kwetiapina
- Lit
- Haloperidol
Ostatnio zmieniony pt lip 12, 2019 6:32 pm przez unreal, łącznie zmieniany 2 razy.
LaDopamina
Jest więcej leków, ale tu się skupiam na tych, które są przepisywane na nasze choroby.
LaDopamina
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
To ja mam dopamine równą zeru lub nawet na minusie lit i olanzapina.
Moja jedna doradczyni zawodowa powiedziała mnie bardzo niedawno, że będzie mi ciężko pracować, bo leki mnie bardzo wytłumiają ( zwłaszcza haloperydol i olanzapina ).
Może tylko nadmiar masz blokowany, a z tym, co Ci pozostaje możesz kreatywnie poszaleć.
LaDopamina
Na wszystko lekarstwo, na każdą bolączkę i każdą przypadłość, a gdzie w tym wszystkim jest człowiek? Gdzie siła charakteru i wola walki? Lekarstwa wszystkiego za nas nie rozwiążą! Jesteście tacy młodzi, wysilcie się, pracujcie nad sobą, walczcie! Jest o co, stawka jest naprawdę wysoka, chodzi przecież o wasze życie!
Człowiek jest zbiorem reakcji biochemicznych, wolę walki można spacyfikować umiejętnie dobraną substancją chemiczną.
Poza tym, chyba taki jest temat wątku.
LaDopamina