Wasze urojenia węchowe

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Wasze urojenia węchowe

Post autor: Niemamnie »

Ja miałem trzy: zapach siarkowodoru (zgniłych jaj), zapach konia (zwierzęcia) i zapach kury (nie rosołu a palonej żywcem kury).
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Re: Wasze urojenia węchowe

Co było pierwsze: jajko czy kura? Koń.
:lol:
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Bez konia nie dałoby się przywieźć ani jajka ani kury do europy.
bbb1
zarejestrowany użytkownik

Post autor: bbb1 »

Ja poczułam zapach lososia w sosie pomidorowym z puszki w ten sam dzień na youtubie w vlogu youtuberka jadla ta puszkę na kolacje.przez chwilkę mój organizm wytworzyl zapach tego dania ze pomyślałam ze to jest prawdziwe bo niby jak nie ?
AB
bywalec

Post autor: AB »

Cześć wszystkim!
Ja też miewam halucynacje węchowe. Ostatnio kilka dnia temu czułem zapach spalenizny z Syrii- z Aleppo, z miejsca w którym wybuchła bomba. Ale nie zdarza mi się to tak często jak omamy słuchowe. Biorę leki regularnie i gó.no mi to pomaga. Coraz częściej zastanawiam się nad zarzuceniem brania leków. Lekarz i terapeuta twierdzili, że bez leków może mi się pogorszyć, ale ja nie wiem już sam. Przy tym mój stan nie jest tak zły żeby przepisali mi klozapinę- lekarz mówił, że leczenie klozapiną to konieczność robienia badań krwi i dlatego leczenie jest upierdliwe.
Czy bez leków choroba-F 20 zniszczy mi mózg i będzie jeszcze gorzej? Biorę 20 mg na noc olanzapiny i 6 mg rispoleptu w ciągu dnia.
Dingo
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Dingo »

Kilka razy dziennie czasem sprawdzam czy nic się nie pali, potem okazuje się że tylko ja to czuje
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Czy bez leków choroba-F 20 zniszczy mi mózg i będzie jeszcze gorzej?
No raczej.
Ja najdłużej bez leków wytrzymałem 6 miesięcy.
Oprócz nasilenia urojeń i różnych omamów, po trzech miesiącach pojawił się jeszcze jeden nieprzyjemny objaw. Czułem musowanie różnych płatów mózgu. Tak jak oranżadka w proszku musuje.
Lepiej zrobisz jeśli zaczniesz z lekarzem szukać innych leków, skoro te nie działają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”