wyłamać się

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

wyłamać się

Post autor: piotr 84 »

ile będę smęcił na forum
i ile będzie razy mi się wydawać
że już dobrze
że teraz to już dam radę
może świata nie zdobędę ale
ale pokonam swoją indolencję

jakbym chciał siebie móc wprowadzić
w taki stan żeby fizyka tego świata mnie nie dotyczyła

albo z łaski od Boga by móc tak dostać
jak w tym śnie co latam pod sufitem
a wy mnie łapiecie
że jak to wszyscy chodzą a on ponad to co wszystkich ogranicza
lata gdy wszystkim chodzenie pisane

tak właśnie w ten deseń chcę się wyłamać
z ograniczeń człowieka

jednak sam nie dam rady
samemu to nie wyjdzie

i tak zostaje fantazjowanie
i chociaż w wyobraźni nie jestem bierny
niezaradny
i wyłamałem się
lecz tak to jest że kto w wyobraźni będzie umiał przebić się przez to co w skorupie ograniczeń mamy
ten już blisko jest wyłamania prawdziwego
a wtedy
tak jak w tym śnie
środkowy palec tym co złapać mnie chcą albo gest Kozakiewicza
jednak nie
wtedy będę już ponad to i z litością na was będę mógł spojrzeć
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: wyłamać się

Post autor: Meduzola »

Piotr 84, a miałeś może babcię Irenę lub Barbarę, zd. Dąbrowska lub dziadka Edwarda..? Bo ja wnuczką Władzia jestem, ale to ta Edith, którą szukał po wojnie aż po życia kres, trochę szmalcownikiem był...
Meduzola
zaufany użytkownik

Kawa mi dzisiaj nie wchodzi (wręcz przeciwnie). A u mnie po przebudzeniu dwa kubki z jedną łyżeczką cukru to mus. Z okazji Dnia Kobiet życzę sobie SPOKOJU...
Meduzola
zaufany użytkownik

Co się okazało, Drogi Piotr 84: Zapomnieliśmy wczoraj wylać z czajnika elektrycznego ODKAMIENIACZ: Kawa była kwaśna, koper (fenkuł) zabarwił się na zielono, ale w ODSIECZ był w domu Sylimarol :-) Nasz pradziadek Wincenty z Błękitnych Legionów (J.Hallera) poślubił Ruseczkę Feliksę Medwiejew (ros. niedźwiedź). Władzio był mamin synkiem i mimo pięciorga dzieci, nadal kochał niem. agentkę EDITH. POMÓDL się za Wincentego, dzisiaj Jego imieniny...
piotr 84
bywalec

za Wincentego się pomodliłem

dziadków mamy jednak innych mój dziadek z matki strony pochodzi z terenów dzisiejszej Ukrainy po wojnie uciekł do Polski znaczy tamtej tego nieszczęsnego prl-u

pozdrawiam
Meduzola
zaufany użytkownik

DZIĘKUJĘ ZA MODLITWĘ. WINCENTY (mamy taty tata) to szlachta wileńska, bo jak car ich wyganiał, to zmienili nazwisko na Dąbrowski i osiedlili się w Lublinie. Moja babcia ZOFIA (mamy mama, OBWÓD RADOMSKO-KIELECKI) miała troje rodzeństwa: Zuzannę Rębalską i 3. krotnię mężatą Marię JÓZWENKĘ. Pierwszy mąż (Wysocki) został rozstrzelony za kolaborację i tak z Życia Zofii zrobiono gehennę. Dzieci Wincentego (oprócz Władzia) osiedliły się w Olsztynie i okolicach.
Meduzola
zaufany użytkownik

PIOTRZE 84, czyim jesteś wnukiem? Czy Twój Tata albo Mama (albo Ty, przyjacielu, którego kocham czystą, platoniczną miłością), czy ktoś od WAS ma rude włosy? "OJCZE nasz (...) jak i my przebaczamy naszym winowajcom (...)"
piotr 84
bywalec

jestem wnukiem dziadka Dolka znaczy Adolfa i dziadka Staśka oboje bruneci

też ciebie kocham : )
Meduzola
zaufany użytkownik

Czuję, że jest jakieś pokrewieństwo między nami: nieogarnianie fizyki ("Łam, czego ROZUM nie złamie...") i brak rytmu dobowego! Drugi mąż Marii był Ukraińcem, trzeci mąż Marii był Żydem. Pradziadek Kaliński (niepiśmienny chłop znający bajki Andersena) miał czarne włosy. Prababcia GiszkA wyszła za niego, by się oderwać od rodziny, bo jej ojciec roztrwonił majątek. Jej brat miał przed Wojną piekarnię. Moje wiersze są w tomiku z 2001 lub 2002: "Myśli zmącone wierszem".
Meduzola
zaufany użytkownik

I TEN brązowy pieprzyk w lewej części podbrzusza: Mam go ja, mama, mamy młodsza siostra i jej córki... Miłego weekendu for everyone...
ODPOWIEDZ

Wróć do „piotr 84”