Uważam, że słuchanie obcej mowy, piosenki obciąża psychikę a więc wpływa na nią negatywnie
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Uważam, że słuchanie obcej mowy, piosenki obciąża psychikę a więc wpływa na nią negatywnie
Nie dotyczy to sytuacji w której rozumiemy tę mowę czy piosenkę.
Dlatego ja staram się słuchać polskich piosenek i to samo radzę wam
Dlatego ja staram się słuchać polskich piosenek i to samo radzę wam
Re: Uważam, że słuchanie obcej mowy, piosenki obciąża psychikę a więc wpływa na nią negatywnie
Bzdury do kwadratu!!!
Po pierwsze wszystko zależy jaki masz stosunek emocjonalny do ludzi danej narodowości!
Po drugie języki mają swoje po prostu melodie, które mogą być przyjemne dla ucha lub wprost przeciwnie!
Po trzecie właśnie jak się rozumie słowa piosenek to mogą one np. razić swoją banalnością lub całkiem zwyczajnie ZAŚMIECAĆ UMYSŁ!!!!
Po czwarte w każdym chyba kraju są i te dobre utwory muzyczne i te złe...
Po pierwsze wszystko zależy jaki masz stosunek emocjonalny do ludzi danej narodowości!
Po drugie języki mają swoje po prostu melodie, które mogą być przyjemne dla ucha lub wprost przeciwnie!
Po trzecie właśnie jak się rozumie słowa piosenek to mogą one np. razić swoją banalnością lub całkiem zwyczajnie ZAŚMIECAĆ UMYSŁ!!!!
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Uważam, że słuchanie obcej mowy, piosenki obciąża psychikę a więc wpływa na nią negatywnie
Ja nie rozumiem, ale ładnie Pani śpiewa tutaj po francusku ale całe życie Anię Wyszkoni słuchać?
[youtube]_ifJapuqYiU[/youtube]
[youtube]_ifJapuqYiU[/youtube]

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To wszystko co tu piszesz jest nie na temathvp2 pisze: ↑ndz gru 31, 2017 8:06 pm Bzdury do kwadratu!!!

Nie ma czegoś takiego jak zaśmiecanie umysłu

Ja jestem pewny tego co napisałem w temacie.
Takich rzeczy jest więcej i zapewne poruszę je w innych tematach.
- Catastrophique
- bywalec
Nie potrafiłbym słuchać wyłącznie polskich piosenek. Obecnie żaden rodzimy wykonawca, poza Enej (ale to 2, 3 kawałki max) mi nie podchodzi.
Nie zawsze wszystko rozumiem w zagranicznych piosenkach, ale nie jest to dla mnie dojmujące.
Nie zawsze wszystko rozumiem w zagranicznych piosenkach, ale nie jest to dla mnie dojmujące.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Oczywiście że istnieje coś takiego jak zaśmiecanie umysłu!! Albo ktoś coś powie co dogłębnie uraża i potem to usłyszane zdanie w psychice jątrzy czy zgrzyta...
Albo człowiek się oczyta jakichś bzdur i te bzdury nim w życiu kierują (na jakieś życiowe manowce)...
Albo człowiek te bzdury gdzieś ciągle słyszy, np. jakieś przesądy czy społeczne fobie...
Plus spora część twórczości poetyckiej i piosenkarskiej, również w języku polskim, gdzie ktoś uzdolniony do tworzenia rymów pisze pod dyktando własnej zaburzonej psychiki albo w imię społecznej indoktrynacji (a przeciwko indywidualnemu szczęściu i indywidualnemu rozwojowi).
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie widzę takiej możliwości żeby piosenka mi zaśmieciła umysł
Np. za PRL-u była taka piosenka z programu "60 minut na godzinę": " Czego się boisz głupia..."
Indoktrynowała przeciwko seksowi!
Indoktrynowała przeciwko seksowi!
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
Słuchanie latynoskich przyśpiewek w rytm house nie działa źle na moją psychikę, wręcz przeciwnie jestem skłonny wówczas do tańcowania lub - w wypadku innych utworów z szybszą, aczkolwiek nieznaną mową - do dodawania sobie własnej historii.
To jest moim zdaniem piękne, a psychikę odciąża od życia codziennego.
To jest moim zdaniem piękne, a psychikę odciąża od życia codziennego.

a oto moja noga
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Ja lubię słuchać angielskiego, nie zawsze wszystko rozumiem ale w żaden sposób nie obciąża mi umysłu. Raczej się uczę i wpływa na mnie pozytywnie.