400+ dla niepełnosprawnych?
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: 400+ dla niepełnosprawnych?
Myślę że to dobry ruch w tym kierunku żeby zapewnić niepełnosprawnym chociaż minimum na samodzielne życie i wydatki.
- piotrs
- zaufany użytkownik
OBY ja mam 530 zl od maja na utrzymaniu rodzicow wczesniej nic nie mialem i bez zadnej renty zasilku pielegnacyjnego
Ale chyba to miałoby dotyczyć nie tylko seniorów, ale i innych niepełnosprawnych, którzy otrzymują te 153 zł z tytułu niezdolności do samodzielnej egzystencji?
Uważam, że to by była bardzo dobra decyzja, gdyż te 153 zł to śmieszna, od wielu lat niewaloryzowana kwota.
Uważam, że to by była bardzo dobra decyzja, gdyż te 153 zł to śmieszna, od wielu lat niewaloryzowana kwota.

- piotrs
- zaufany użytkownik
i zeby korwa ten jebany zasilek pielegnacyjny nalezal sie kazdemu NIEPELNOSPRAWNEMU wiekszy i te renty wszystkim na SCHIZOFRENIE nie chce mi sie w sadzie walczyc
-
- bywalec
-
- bywalec
karuna pomyśl za nim coś napiszesz. jeżeli ludzie będą zarabiać więcej a nie będę kupować więcej masła tylko margarynę. to co się stanie z ceną masła a co z ceną margaryny?
\g+ame_ove{r
-
- bywalec
nie. to jest pytanie z prostą odpowiedzią. produkt nie drożeje ze względu na to że więcej zarabiamy. tylko dlatego że każdy przedsiebiorca chce sprzedać po maxymalnej kwocie jaką jest w stanie dać konsument. a ceny regulują się ze względu na zależności pomiędzy nimi. jak drożeje mąka to i chleb droższy. simple its easy.
\g+ame_ove{r
-
- bywalec
proste karuna. jak kupujesz więcej ptasiego mleczka to producent rozumie że może podnieść kwotę jak se obliczy delte ile może podnieść żeby maxymalnie zarobić w stosunku do sprzedanego produktu. co może mu się nie opłacić. no ale to już sam wiesz...
\g+ame_ove{r
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
ok, no to prawa rynku jakieś, ale czy będzie sie lepiej niepełnosprawnym żyło? sporo może skorzystać
tylko co jeśli to takie czasowe, co z przyszłością? więcej fajek kupi ktoś i tyle, może książkę, ale czy pójdzie do szkoły, czy kupi sprzęt potrzebny? pewnie niejeden
ogólnie to dobry pomysł, szkoda że tak późno, i żeby to był rzeczywiste wyrównanie szans
tylko co jeśli to takie czasowe, co z przyszłością? więcej fajek kupi ktoś i tyle, może książkę, ale czy pójdzie do szkoły, czy kupi sprzęt potrzebny? pewnie niejeden
ogólnie to dobry pomysł, szkoda że tak późno, i żeby to był rzeczywiste wyrównanie szans

-
- bywalec
wydaje mi się że to b. dobry pomysł. nie tylko dlatego że mnie dotyczy. są osoby które nie mogą pracować i im też trzeba zapewnić godne życie. nie możemy myśleć kapitalistycznie. to rozumiesz jak widzimy chore dziecko to dajemy pieniadze na operację czy coś - kiedy to jest szczyt hipokryzji KIEDY negujemy państwo socjalne czy opiekuńcze jak wolisz.
wydaje mi się że rząd dopiero zauważył problem i mam nadzieje że to dopiero początek wyrównywania szans społecznych a nie triumflany koniec...
wydaje mi się że rząd dopiero zauważył problem i mam nadzieje że to dopiero początek wyrównywania szans społecznych a nie triumflany koniec...
\g+ame_ove{r
Jak karuna słusznie zauważył jedzenie drożeje, w przyszłym roku według ekonomistów podrożeje dwukrotnie w Polsce a następnie zdrożeje w krajach starej Unii.
- piotrs
- zaufany użytkownik
karuna napewno PO ci da moze pracujesz moze masz rente ja tylko zasilek jak nie widzisz roznicy miedzy 500zl a 900 zl miesiecznie dla niepelnosprawnego niezdolnego do pracy to jestes chyba glupcem
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Panie Piotrs,
przeczytaj może lepiej jeszcze raz co napisałem
i zacytuj gdzie tu piszę o PO albo że nie ma różnicy ile dostaniesz kasy od państwa.

Wszytko znowu zdrożeje od nowego roku a rząd da pieniądze na przeżycie po podwyżkach, dobre i to, ale nie świadczy to o tym jaki jest ten rząd cudowny. Podwyżka renty nie miałaby tak wielkiego wpływu marketingowego jak nowy program typu 400+.
-
- bywalec
Proszę o nie sianie dezinfiormacji i powielanie kampanii hejtu intelektualnego. Jeżeli nawet drożeje to udowodnij że dlatego że rząd podnosi płacę minimalna albo zwiększa socjal. cham.
Dalej nie wydaje ci się to śmieszne?
\g+ame_ove{r
-
- bywalec
karuna, masz trochę racji ale nie przesadzaj. jakby nic nie dali to też byś narzekał. jak dają - to mówisz że ochłapy. też nie dobrze? za PO nic nie było i ludzie jeszcze chwalą rządy PO i głosują o czym mówią sondarze.
Ja już nic nie rozumiem tych głosujących czym się kierują.
\g+ame_ove{r