forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
zarejestrowalam sie dzis rano i jeszcze do konca nie ogarniam tego forum musze sie nauczyc powoli choruje na schizofrenie paranoidalna od 6 lat, od paru dni biore Abilifi i sie zle po nim czuje myslicie ze to minie? pozdrowki
czy to jest normalne ze po tym leku mam ataki paniki, duze lęki, niepokoj i serce mi czasami szybko i mocno wali boje sie ze zawalu dostane:( pomozcie prosze
Nie znam tego leku bo krótko go brałem ale fizycznie czułem się na nim ok. Psychicznie był dla mnie za słaby. Miałem na nim coś w rodzaju ataków paniki i zmieniono mi na inny. Napisz w dziale o tym leku może ktoś pomoże:
Jak ja dostawalem abilify lekarz uprzedził mnie, że przez pierwsze 3 tygodnie mogę odczuwać niepokój, chciał nawet mi na wszelki wypadek benzodiazepiny przepisać na ten czas.
Mi to się nie przytrafiło, ale znam dwie osoby, które miały wlasnie niepokoje na tym leku.