Walentynki
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Walentynki
Walentynki już za dwa dni, zakładam temat dotyczący tego święta w którym można podyskutować na temat miłości, zakochania i prezentów.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
Re: Walentynki
caluje w piersi dziewczyny z okazji walentynek to tyle.
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Poczekaj jeszcze te dwa dni.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
Wszystkiego najlepszego dziewczyny no kocham kobietki bo mam fajna mame no tak wyszlo...
jestem urodzonym przywodca
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zzgram w szachy z jakąś walentynką .
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zaniosłem ciastka z okazji walentynek do pracy.
Pozdro Generał Tup
Pozdro Generał Tup
Nigdy nie obchodziłam, nigdy z tej okazji nie dostałam kwiatka, czy lizaka w kształcie serca. Nie obchodzę też innych okazji. Nie dostaję urodzinowych kwiatów, imieninowych życzeń, gwiazdkowych prezentów.Mój mąż jakoś nie widzi potrzeby. Wyszukiwane przeze mnie drobiazgi, mające być jakąś ciepłą oznaką pamięci, spotykały się z chłodem.
Mnie już przestało zależeć. Nadal nie lubię takich dni. Wówczas można sobie jeszcze dosadniej uświadomić, że dla nikogo nie jest się ważnym, że jest się rzeczą bezwartościową.
Ja nawet stypy nie będę obchodzić. Bliskich mam tylu, że trumny nie będzie miał kto nieść (więc chwała temu, kto wynalazł kremację).
Walentynki... pomijając powyższe, to jakoś mnie mierżą napływowe święta. W sklepach więcej lukru i różu, w kinach więcej romansów, a w sercach to co zasiane, to co wzrosło lub umarło, to co było lub nie było pielęgnowane. Dla osób w związkach może to dobry czas na jakąś refleksję, by zza bukietów i zza świątecznej butelki wina spojrzeć na codzienność, na przemijanie.
Jeszcze czasem czegoś szukam w swoim martwym sercu, szukam tak by nie znaleźć.
Mnie już przestało zależeć. Nadal nie lubię takich dni. Wówczas można sobie jeszcze dosadniej uświadomić, że dla nikogo nie jest się ważnym, że jest się rzeczą bezwartościową.
Ja nawet stypy nie będę obchodzić. Bliskich mam tylu, że trumny nie będzie miał kto nieść (więc chwała temu, kto wynalazł kremację).
Walentynki... pomijając powyższe, to jakoś mnie mierżą napływowe święta. W sklepach więcej lukru i różu, w kinach więcej romansów, a w sercach to co zasiane, to co wzrosło lub umarło, to co było lub nie było pielęgnowane. Dla osób w związkach może to dobry czas na jakąś refleksję, by zza bukietów i zza świątecznej butelki wina spojrzeć na codzienność, na przemijanie.
Jeszcze czasem czegoś szukam w swoim martwym sercu, szukam tak by nie znaleźć.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Ja też nie byłam nigdy świąteczna... a ile razy mi to wypominano, że nie obchodzę czy nie składam życzeń...
Czasem się zmuszę do złożenia życzeń. Ale to na Boże Narodzenie.
A walentynki .... to święto takie yhm, według mnie sztuczne, raczej nie dla zakochanych, bo zakochani każdego dnia obchodzą. Walentynki to raczej wg mnie święto ogólnego dobrego życzenia sobie i każdemu..
O tak jak dziś miły telefon od znajomej samotnej.. Żeby sobie pogadać i życzyć.. dopiero tego co ma być..
Czasem się zmuszę do złożenia życzeń. Ale to na Boże Narodzenie.
A walentynki .... to święto takie yhm, według mnie sztuczne, raczej nie dla zakochanych, bo zakochani każdego dnia obchodzą. Walentynki to raczej wg mnie święto ogólnego dobrego życzenia sobie i każdemu..
O tak jak dziś miły telefon od znajomej samotnej.. Żeby sobie pogadać i życzyć.. dopiero tego co ma być..
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek.
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!
Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA
Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum