AFOBAM !!!
Moderator: moderatorzy
AFOBAM !!!
Witam.
Przy jakiej dawce Afobamu czujecie, że lek na Was działa ?
Przy jakiej dawce Afobamu czujecie, że lek na Was działa ?
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
Re: AFOBAM !!!
Co najmniej 0.5 mg. Jeśli nigdy wcześniej nie brales. Jeżeli zdarzalo ci się wcześniej brać, to pewnie odczujesz coś przy 1mg - lekkie rozluźnienie i senność.
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Mi się udało zejść do 0,25 mg i czuje się dobrze. Jestem już tak 2 tygodnie. Zobaczymy dalej.
- seebek
- zaufany użytkownik
Afobam jest benzodiazepiną i trzeba uważać aby się nie uzależnić.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
Tak, ale 0,25 mg to jest nic, są ludzie którzy biorą po 1 czy 2 mg. Poza tym prawdziwe uzależnienie polega na tym że np. bierzemy te 0,25 mg ale to nam nie wystarcza więc wtedy bierzemy 0,5 ale to też po jakimś czasie przestaje wystarczać i tak w kółko i lądujemy na np. 2 mg afobamu.
- piotrs
- zaufany użytkownik
Dorośli - początkowo 0,25–0,5 mg trzy razy na dobę. W razie konieczności lekarz może zadecydować o zwiększeniu dawki leku Afobam stopniowo do 3 mg na dobę w dawkach podzielonych, poczynając od dawki wieczornej. Dawka maksymalna wynosi 4 mg na dobę. Dawka podtrzymująca: 0,5–3 mg na dobę w dawkach podzielonych.
Zespół lęku napadowego z agorafobią lub bez niej:
Dorośli - początkowo 0,5 mg trzy razy na dobę, następnie lekarz prawdopodobnie zaleci zwiększanie dawki leku Afobam stopniowo o 0,5 mg co 3–4 dni do 5–6 mg na dobę w dawkach podzielonych. Dawka maksymalna wynosi 10 mg/dobę w 3–4 dawkach podzielonych
http://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/za ... 92513.html
Zespół lęku napadowego z agorafobią lub bez niej:
Dorośli - początkowo 0,5 mg trzy razy na dobę, następnie lekarz prawdopodobnie zaleci zwiększanie dawki leku Afobam stopniowo o 0,5 mg co 3–4 dni do 5–6 mg na dobę w dawkach podzielonych. Dawka maksymalna wynosi 10 mg/dobę w 3–4 dawkach podzielonych
http://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/za ... 92513.html
-
- zaufany użytkownik
Kolego, no to sam widzisz że moje 0,25 mg co ja biore to nic. Jak według tej ulotki co zacytowałeś, są tacy co biorą pare miligramów.