Polska

Moderator: moderatorzy

marchewkowy
bywalec

Polska

Post autor: marchewkowy »

http://www.tvp.info/28436620/tragiczny- ... al-21latek
Tymczasem w miejscu, gdzie zginął 21-latek, od rana zbierają się mieszkańcy Ełku. Dwa lokale gastronomiczne z kebabem mają obstawę policyjną. W internecie pojawiły się głosy nawołujące do odwetu.
Już można zauważyć w naszym kraju konsekwencje lewackiej polityki przyjmowania islamistów...

Jak donosi radny Ełku - Michał Tyszkiewicz - sprawcy to: 2 algierczyków, tynezyjczyk i marokańczyk - elementem wspólnym jak zwykle jest islam.

Nic tylko dziękować lewactwu - prawdziwej przyczynie kolejnej tragedii.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Polska

Post autor: moi »

Sprzeciwiam się używaniu języka nienawiści, podżegającego do nienawiści na tle rasowym na forum.
Ponadto proszę o rzetelne podawanie informacji podawanych, z uwzględniemiem wielu punktów widzenia danego zjawiska.
Zamieszki wywołali Polacy, wrzucając do lokalu petardę. Ponadto należy nadmienić, że wypomniany lokal był kilkukrotnie niszczony przez mieszkańców Ełku o nacjonalistycznych poglądach, któryz na jego szybach pisali: "CIapaci przecz", itd.
Coś jeszcze dodać?

Na pewno zdarzyła się tragedia - zginął człowiek. Ale jego śmierć poprzedzało wiele wydarzeń, które były zwiastunami rodzącego się konfliktu. Czy można było zareagować wcześniej? Moim zdaniem - tak.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... nozem.html

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

moi pisze:Na pewno zdarzyła się tragedia - zginął człowiek. Ale jego śmierć poprzedzało wiele wydarzeń, które były zwiastunami rodzącego się konfliktu. Czy można było zareagować wcześniej? Moim zdaniem - tak.
Zgadzam się, można było nie dopuścić do mieszania się kompletnie niekompatybilnych kultur.

Co do reszty wypowiedzi - czyli jeśli ktoś wrzuci gdzieś petardę to można go zabić - tak całkowicie lewacka logika. Do tego można podciągnąć wszystko - ktoś się źle spojrzy - można za to zabić.

PS. Gdzie jest rasizm głoszony na forum? Czy wypisanie prawdziwych informacji o pochodzeniu morderców jest rasizmem? W takim razie sprzeciwiam się wypowiadaniu rasistowski treści na forum - dlaczego to robisz? (Podając narodowość tych co rzekomo wrzucili petardę...)

PS. Znasz chociaż definicję rasizmu? Skąd wiesz jakiej rasy byli sprawcy - ja znam jedynie religię jaką wyznawali... Najwidocznie sama jesteś rasistką... nienawidzącą rasę białą...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

W awanturze brali udział zarówno Polacy, jka i obcokrajowcy. Pech chciał, że zginął POlak. Czy to powinno być powodem do demolowania lokalu? Wykrzykiwania rasistowskich haseł? Zdemolowania drugiego lokalu? Wyrywania płyt chodnikowych?
Moim zdaniem wina lezy po stronie Młodzieży Wszechpolskiej, która rozkręciła tę zadymę.

Co do mieszania się niekompatybilnych kultur, to przemilczę. Z głupotami nie ma co dyskutować.
Masz rzeczy z IKEI w domu? Talerze made in China? Wiesz, że większość Twoich ubrań wyprodukowano w Pakistanie? Kultury cały czas się mieszają, trwa nieustanna osmoza. Problem z tym, że niektórzy wola żyć w getcie własnych przekonań.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

To co w stosunku do obcokrajowców wyprawia się coraz częściej obecnie w Polsce, jako żywo przypomina nastroje z 1968 roku. Podburzane przez środowiska nacjonalistyczne, przy cichym poparciu obecnych władz, nastroje mogą się skończyć tragedią na skalę pogromu kieleckiego i nikt mi nie wmówi, że to będzie prowokacja jakichś zewnętrznych, wrogich Polsce sił.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Co ma handel z mieszaniem kultur wspólnego - z resztą skrajnej głupoty komentować nie będę...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

To, że za pomocą handlu kultury od dawna sie mieszają. Podobnie w Ełku - tez chodziło o handel, a nie o wymianę kulturową.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

To że obca kultura infiltruje nasz kraj i aby tego dokonywać jest zmuszona do handlu nie jest wymianą handlową - jest sposobem na zdobycie funduszy na wykonanie swojego planu.

Równie dobrze Polak mógł prowadzić tą podrzędną budę z żarciem.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Jasne: każdy posiadacz budki z kebabem to terrorysta, zdobywający w ten sposób środki na swoje terrorystyczne akcje.
Czy TY przypadkiem nei przesadzasz?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Złota polska (katolicka!) młodzież kontra terroryści z kebabu:

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Ja rozumiem, Bóg żałował inteligencji... ale gdzie ja pisałem o terrorystach? Proszę cytat...

Tak to jest właśnie bezpośredni skutek mieszania niekompatybilnych kultur na siłę fundowany większości przez lewacką mniejszość... Dlatego w pierwszym wpisie napisałem kto zawinił i komu należy dziękować za taki rozwój sytuacji. Jak widać lewactwu nadal mało i chce więcej.

Pomijam kwestię tchórzostwa - lewactwo chce zadym, jednak nie ma odwagi robić ich samemu - dlatego sprowadza zalew islamu na Europę i Polskę także...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

marchewkowy pisze:
Pomijam kwestię tchórzostwa - lewactwo chce zadym, jednak nie ma odwagi robić ich samemu - dlatego sprowadza zalew islamu na Europę i Polskę także...
Następna spiskowa teoria?

No i wyobraź sobie, że zamiast budki z żarciem prowadzonej prze Polaka w tym miejscu, w mieście Ełku stał kebab, prowadzony prze obcokrajowców. Czy to powód, by wszczynać na tym tle rasistowskie zamieszki? Lub pisać językiem nienawiści na ten temat?

Przeciwko sklepom "M&S" tez coś masz? Obcokrajowcy prowadzą swój handel w Polsce! A przecież w tym miejscu mogłaby powstać ..Biedronka ;) A prawda - Biedronka tez nie jest Polska! To spisek! :P

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Dno społeczne i moralne potrafi usprawiedliwić mord wrzuceniem petardy - to samo dno będzie twierdzić w sobie pasującej sytuacji, że powinno się wezwać policję.

Poszukaj przyczyn takiego zachowania.

Co do spisku - nie to że lewacka merkelowa sprowadza hurtem obcą kulturę to nie jest teoria spiskowa to jest prawda. Nawet lewackie źródła o tym trąbią...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Przecież wrzucana petarda mogła pokaleczyć i zranić ludzi siedzących w środku! Odpowiedzialność za nich ponosi właściciel lokalu! Oczywiście, że to nei usprawiedliwia zabójstwa, ale nie bądź jednostronny w swoich sądach!
W konflikcie brali udział i Polacy i obcokrajowcy. Gdyby zginął obcokrajowiec (np. od wybuchu petardy?), to co byś powiedział: jednego ciapatego mniej?

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Co to ciebie obchodzi - i tak wiesz lepiej co bym powiedział...

Chyba wszystko wiesz lepiej, a najlepiej to wiesz, że ludność chce zamachów terrorystycznych do których prowadzi lewacka polityka sprowadzania islamu do Europy.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Po prostu odpowiedz na moje pytanie.
Co bys napisał, gdyby zginął (od petardy) obcokrajowiec?
Myślisz, że wtedy wybuchłyby zamieszki na tle rasistowskim?
I prosiłam Cię już, byś nie używał deprecjonującego słowa "lewak". Po prostu Cię o to proszę. Potrafisz uszanować w dyskusji czyjąś prośbę?

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

moi pisze:Po prostu odpowiedz na moje pytanie.
Co bys napisał, gdyby zginął (od petardy) obcokrajowiec?
I prosiłam Cię już, byś nie używał deprecjonującego słowa "lewak". Po prostu Cię o to proszę. Potrafisz uszanować w dyskusji czyjąś prośbę?
Nie masz krzty szacunku dla mnie ani większości moich rodaków, więc jakim cudem wymagasz tego od innych?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

A potrafisz odpowiedzieć na moje pytania, zamiast jechać rykoszetem do off topa? Krótko i konkretnie:
moi pisze: Co bys napisał, gdyby zginął (od petardy) obcokrajowiec?
Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Nic, odpisuję mimo iż ty lejesz na moje pytania i zawsze zmieniasz temat.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

moi pisze:A potrafisz odpowiedzieć na moje pytania, zamiast jechać rykoszetem do off topa? Krótko i konkretnie:
moi pisze: Co bys napisał, gdyby zginął (od petardy) obcokrajowiec?
Odpowiedziałeś na te pytania?

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”