w jakim wieku mieliście pierwszy kontakt
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
Re: w jakim wieku mieliście pierwszy kontakt
analny czy waginalny ?
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Ja miałem móże 4 albo 5 lat. Koledzy mieli może 10 i rysowali coś w paincie czy programie który go przypominał. Nie wiem ale to pewnie był windows. Czarno białe ekran. Nie miał jeszcze napędu CD Rom.hvp2 pisze:W XX.
Pamiętam te czasy.
Nawet gdzieś mi jeszcze leży pierwsza płytka CD-ROM, jaka została w Polsce dołączona do czasopisma komputerowego. To było czasopismo "Chip".
Nawet gdzieś mi jeszcze leży pierwsza płytka CD-ROM, jaka została w Polsce dołączona do czasopisma komputerowego. To było czasopismo "Chip".
Przepraszam, a co to jest PC?
polish computer
Personal Computer
- Lopez30
- bywalec
- Status: Sprzyjajacy
Ja miałem z 10 lat, pierwsza była Commodore-taki komputer na kasety magnetofonowe, z super wypaśnym jak na tamte czasy joystickiem. Gra sie wgrywała 5 minut. A grało sie minute
. Potem miałem tzw. 286 pierwszy komputer z sysytemem operacyjny tj: DOS-em, ten juz był na dyskietki. W wieku 15 lat, pierwszy Windows i kolega (jako jedyny w okolicy) miał intenet przez modem TP-sy. I wyrywalismy laski na czatach... Co za czasy.... ehhhh
Teraz te komputery osobiste to juz nie to...

Teraz te komputery osobiste to juz nie to...

Moim pierwszym komputerem był Atari jak pamiętam też z magnetofonem a potem też miałem Commodore chyba, potem Amiga na dyskietki, to były lata 90 jak pamiętam. Pierwszy komputer współczesny z dostępem do internetu miałem gdzieś w 2003-2004 roku.
Ja też miałem Atari, chyba 64XP... oczywiście z magnetofonem, gry się wgrywały po pół godziny... jeśli w ogóle za pierwszym razem się udawało...
Potem był 386DX z 4 MB RAM-u i HDD bodajże 120 MB, z DOS-em i Win 3.1.
Dość szybko dokupiłem dodatkowe 4 MB RAM-u co mnie kosztowało ponad 400 PLN.
Przynajmniej jak rozbudowałem tą pamięć to mi wybitnie przyśpieszyła "Civilization" w wersji dla Windows.
Skądinąd ta gra była najlepszą grą w jaką grałem w życiu. Tak potrafiła wciągnąć, że przez tydzień grałem nieomal non-stop
Bardzo mądra gra, a jej wersja instalacyjna to były zaledwie cztery dyskietki 1,44 MB.
Potem był 386DX z 4 MB RAM-u i HDD bodajże 120 MB, z DOS-em i Win 3.1.
Dość szybko dokupiłem dodatkowe 4 MB RAM-u co mnie kosztowało ponad 400 PLN.
Przynajmniej jak rozbudowałem tą pamięć to mi wybitnie przyśpieszyła "Civilization" w wersji dla Windows.
Skądinąd ta gra była najlepszą grą w jaką grałem w życiu. Tak potrafiła wciągnąć, że przez tydzień grałem nieomal non-stop

ja w nieistniejącym już salonie Vobis grałem sobie w Diablo 1
a na własnym kompie pierwsza gra to Urban Chaos
https://youtu.be/IWLLlRVI8Mo?t=212
a na własnym kompie pierwsza gra to Urban Chaos
https://youtu.be/IWLLlRVI8Mo?t=212
-
- bywalec
Ze "współczesną formą" komputera w wieku 12 lat w szkole. W ogóle z komputerem, gdy miałem jakieś 11 lat, dostałem wtedy Atari.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
no analny kontakt mialem ze swoja lasecja z ktora bylem 2 lata dobrze nam bylo ale pozniej odstawilem leki i mnie zostawila ale to byly dobre kontakty.
jestem urodzonym przywodca
Kupiłem sobie PC dopiero jak zacząłem pracować. Rodziców nie było stać prawie na nic. Ojciec tyrał za grosze. Na chleb było nas stać ale już na coś do chleba niekoniecznie. Gdy udało się zdobyć kostkę masła to smarowaliśmy tak żeby na dłużej starczyło. Mleko rozcieńczaliśmy z wodą. Oczywiście nie mieliśmy kota.
Ciężkie to były czasy. Rodziny wtedy były wielodzietne ale przynajmniej seks był ogólnie dostępny i za darmo.
Gdy zacząłem pracować to już było lepiej. Na PC kase pożyczyłem od brata. Był cholernie drogi i musiałem go spłacać cały rok.
Ciężkie to były czasy. Rodziny wtedy były wielodzietne ale przynajmniej seks był ogólnie dostępny i za darmo.
Gdy zacząłem pracować to już było lepiej. Na PC kase pożyczyłem od brata. Był cholernie drogi i musiałem go spłacać cały rok.