schizofrenia
Moderator: moderatorzy
schizofrenia
Witam !! Jestem tu poraz pierwszy zreszta nie przypadkowo! Mam problemy ze swoja psychika tzn .zdiagnozowano u mnie zaburzenia lękowe czasami mysle ze to poczatek schizofreni.Chciałabym dowiedziec sie jak u was zaczeła sie ta choroba ??
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
pierwsze wskazówki w tym kierunku były wiele lat przed:
depresja, niechęć do kontaktów z innymi ludźmi,
ale nie lęk ...
potem przed samym stanem ostrym - dziwne wrażenie emocjonalne,
nabierałem przeświadczenia, że bliskie mi osoby działają
w drastyczny sposób przeciwko mnie,
było takie wrażenie, choć nie mogłem nikogo do tego przekonać
depresja, niechęć do kontaktów z innymi ludźmi,
ale nie lęk ...
potem przed samym stanem ostrym - dziwne wrażenie emocjonalne,
nabierałem przeświadczenia, że bliskie mi osoby działają
w drastyczny sposób przeciwko mnie,
było takie wrażenie, choć nie mogłem nikogo do tego przekonać
U mnie było podobnie jak u Zbyszka.Jednak później wystąpił lęk przed ludźmi.Chroniłam swoją osobę i rodzinę przed nieszczęściem które miało nas spotkać. Lęk , może obawa była tak silna że zaplanowałam odwet który niestety obrócił sie przeciwko mnie.Przestałam ufać rodzinie wszędzie czułam podstęp, zagrożenie.Zaczęłam wszystkie niepowodzenia brać na siebie obwiniać się.Myślałam że w ten sposób ustrzegę przed nadchodzącym złem.Wszystkie porady oddalałam od siebie tak jak i ludzi.Byłam pewna że to co robię jest słuszne, że tak powinnam.Niestety doprowadziło mnie to do szpitala.
schizofrenia
Własciwie to sama nie wiem co mi jest ,wiem ze juz pare razy w moim krótkim zyciu (mam 19 lat ) wmawiałam sobie kilka chorób.Ktos mi powiedzial ze to z niadmiaru czasu ,brak obowiazków,zbyt duza ilosc wolnego czasu .Chciałabym byc 100 %pewna ze to nie schizofrenia i ze nie zachoruje na nia ale niestety nikt takiej gwarancji nigdy mi nie da .
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: schizofrenia
czy nie masz ciekawszych spraw, np. jakiś chłopak, dobre książki, muzyka, historia, sport ? Nie martw się, jak przyjdzie schizofrenia wszyscy ci o tym powiedzą,weroniczka pisze:Chciałabym byc 100 %pewna.
a uwierzyć i tak nie uwierzysz.