Skutki uboczne solianu

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Re: Skutki uboczne solianu

Post autor: klucz żurawi »

Nie napisałem o trudnościach psychicznych, gdy mi wzrok uciekał. Ale fakt towarzyszyły temu zwiększone odsłonięcia. I poczucie, że jestem największym frajerem na świecie. Czułem jakby lek kondensował chorobę z tych dwu tygodni w kilka godzin. Inna sprawa, że pozostały czas najlepiej funkcjonowałem.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

klucz żurawi pisze: pn paź 22, 2018 6:10 am Brałem solian przez jakieś cztery lata. W dawce 600. Na nadwagę i besseność machnełem ręką. Nie przeszkadzały mi. Ale z jednym skutkiem ubocznym nie mogłem sobie poradzić. Co jakiś czas ( kilka dni do dwuch tygodni ) miałem nieprzyjemne sensacje z oczami. Mój wzrok zaczynał dostrzegać drobne szczególy otoczenia. Jak patrzyłem na ścianę, widziałem najdrobniejsze zacieki. Patrzyłem na podłogę i widziałem wszystkie linie imitujace usłojenie drewna. Było to tak nieprzyjemne, niemal bolesne, że mój wzrok uciekał w górę. Stan ten utrzymywał się nawet kilka godzin. Moja psychiatra określiła to jakimś naukowym terminem. Choć nie pamiętam jakim.
Miał ktoś tak?
Taki objaw miałem po rispolepcie, rzeczywiście paskudztwo jak nic.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja mam do solianu dwa podstawowe zastrzeżenia:
1. stymulowanie rozrostu guzów mózgu, konkretnie gruczolaków przysadki. Czytałem o tym w Necie, ale w artykule profesjonalnym, a nie na jakimś forum

2. unicestwianie popędu seksualnego i funkcji seksualnych proporcjonalnie do wielkości dawki. Ale tak mają chyba wszystkie neuroleptyki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”