Skutki uboczne solianu
Moderator: moderatorzy
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Skutki uboczne solianu
Nie napisałem o trudnościach psychicznych, gdy mi wzrok uciekał. Ale fakt towarzyszyły temu zwiększone odsłonięcia. I poczucie, że jestem największym frajerem na świecie. Czułem jakby lek kondensował chorobę z tych dwu tygodni w kilka godzin. Inna sprawa, że pozostały czas najlepiej funkcjonowałem.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Taki objaw miałem po rispolepcie, rzeczywiście paskudztwo jak nic.klucz żurawi pisze: ↑pn paź 22, 2018 6:10 am Brałem solian przez jakieś cztery lata. W dawce 600. Na nadwagę i besseność machnełem ręką. Nie przeszkadzały mi. Ale z jednym skutkiem ubocznym nie mogłem sobie poradzić. Co jakiś czas ( kilka dni do dwuch tygodni ) miałem nieprzyjemne sensacje z oczami. Mój wzrok zaczynał dostrzegać drobne szczególy otoczenia. Jak patrzyłem na ścianę, widziałem najdrobniejsze zacieki. Patrzyłem na podłogę i widziałem wszystkie linie imitujace usłojenie drewna. Było to tak nieprzyjemne, niemal bolesne, że mój wzrok uciekał w górę. Stan ten utrzymywał się nawet kilka godzin. Moja psychiatra określiła to jakimś naukowym terminem. Choć nie pamiętam jakim.
Miał ktoś tak?
Ja mam do solianu dwa podstawowe zastrzeżenia:
1. stymulowanie rozrostu guzów mózgu, konkretnie gruczolaków przysadki. Czytałem o tym w Necie, ale w artykule profesjonalnym, a nie na jakimś forum
2. unicestwianie popędu seksualnego i funkcji seksualnych proporcjonalnie do wielkości dawki. Ale tak mają chyba wszystkie neuroleptyki...
1. stymulowanie rozrostu guzów mózgu, konkretnie gruczolaków przysadki. Czytałem o tym w Necie, ale w artykule profesjonalnym, a nie na jakimś forum
2. unicestwianie popędu seksualnego i funkcji seksualnych proporcjonalnie do wielkości dawki. Ale tak mają chyba wszystkie neuroleptyki...