Skutki uboczne solianu
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Skutki uboczne solianu
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:12 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Skutki uboczne solianu
Zbadaj sobie prolaktynę to najprawdopodobniej zobaczysz!mylovelyengland pisze:Jakie u was wystąpiły skutki uboczne solianu? Ja biorę 800 solianu i nie widzę praktycznie żadnych

PS. Swoją drogą masz szczęście, że tak to u Ciebie wygląda z tym "Solianem", bo dla mnie dawka nawet 400 mg była nieomal zabójcza (totalne zaparcia przez bardzo długie trzy miesiące, całkowita bezwolność i apatia, zupełny brak energii, ginekomastia czyli ból i rozrost piersi).
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:12 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie! Jeszcze bezsenność
Totalnie o niej zapomniałem, a odkąd zażywam "Solian" sypiam niezwykle marnie (płytko, z przerwami, bez marzeń sennych).

Totalnie o niej zapomniałem, a odkąd zażywam "Solian" sypiam niezwykle marnie (płytko, z przerwami, bez marzeń sennych).

U mnie wystąpiły takie skutki uboczne, jak zanik menstruacji, za to codziennie pojawiało się plamienie, oraz depresja. Musiałam zwiększyć ilość zażywanych antydepresantów.
Zanik menstruacji od wzrostu poziomu prolaktyny.Ćma pisze:U mnie wystąpiły takie skutki uboczne, jak zanik menstruacji, za to codziennie pojawiało się plamienie, oraz depresja. Musiałam zwiększyć ilość zażywanych antydepresantów.
A dużo wtedy tego "Solianu" brałaś

Ile mg na dobę

Żebym to ja wiedziała... W przeciwieństwie do większości, nie potrafiłam nigdy dokładnie powiedzieć, kiedy brałam jakie leki, w jakich ilościach, nawet większości nazw branych przez siebie leków nie pamiętamhvp2 pisze:Zanik menstruacji od wzrostu poziomu prolaktyny.Ćma pisze:U mnie wystąpiły takie skutki uboczne, jak zanik menstruacji, za to codziennie pojawiało się plamienie, oraz depresja. Musiałam zwiększyć ilość zażywanych antydepresantów.
A dużo wtedy tego "Solianu" brałaś![]()
Ile mg na dobę![]()

- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
A masz na wypisie? Na pewno tez sa w karcie. Ja bardzo o to dbalam bo mi sie wydawalo, ze chca mi zabrac mnie.Ćma pisze:Żebym to ja wiedziała... W przeciwieństwie do większości, nie potrafiłam nigdy dokładnie powiedzieć, kiedy brałam jakie leki, w jakich ilościach, nawet większości nazw branych przez siebie leków nie pamiętamhvp2 pisze:Zanik menstruacji od wzrostu poziomu prolaktyny.Ćma pisze:U mnie wystąpiły takie skutki uboczne, jak zanik menstruacji, za to codziennie pojawiało się plamienie, oraz depresja. Musiałam zwiększyć ilość zażywanych antydepresantów.
Ile mg na dobę![]()
Milosc to iluzja
W szpitalu nie byłam ani razu. W karcie pewnie są, ale że od stu lat chodzę do tego samego psychiatry, nie kserowałam nigdy dokumentacji medycznej.Erika_Kohut pisze:A masz na wypisie? Na pewno tez sa w karcie. Ja bardzo o to dbalam bo mi sie wydawalo, ze chca mi zabrac mnie.Ćma pisze:Żebym to ja wiedziała... W przeciwieństwie do większości, nie potrafiłam nigdy dokładnie powiedzieć, kiedy brałam jakie leki, w jakich ilościach, nawet większości nazw branych przez siebie leków nie pamiętamhvp2 pisze: Zanik menstruacji od wzrostu poziomu prolaktyny.
Ile mg na dobę![]()
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Pierwsze slysze, ze f.20 bez szpitala. Ale to dobrze dla Ciebie : )
Milosc to iluzja
solian]
srolian
antonian
srolian
antonian
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik

U mnie na początku występowały zaparcia i nadmierna produkacja śliny którą do tej pory czasem odczuwam no i podwyższoną prolaktynę mam.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Też jestem tego zdania, że Anton to wariatGehenna pisze:solian]
srolian
antonian

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ja brałam amisan do niedawna zaledwie 50 mg raz dziennie. Moje skutki uboczne to mlekotok no i nie mam miesiączki do dzisiaj.. Szkoda bo to pierwszy lek na którym dobrze się czułam, byłam aktywna i nie dokuczała mi senność.
Czytam i nie wierzę własnym oczomnanana88 pisze:Ja brałam amisan do niedawna zaledwie 50 mg raz dziennie. Moje skutki uboczne to mlekotok no i nie mam miesiączki do dzisiaj.. Szkoda bo to pierwszy lek na którym dobrze się czułam, byłam aktywna i nie dokuczała mi senność.

Może trzeba było iść do endokrynologa zamiast odstawiać "Solian"

...choć z drugiej strony odstawienie "Solianu" jest działaniem bardziej zalecanym niż wdrożenie leczenia endokrynologicznego.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Pewno, jak sie zaczyna cos dziac z hormonami, to zartow nie ma.
Solian to nie jedyne cudo na rynku, jest jeszcze Abilify, Ketrel i pare innych rownie dobrych srodkow. Moze nie az tak dobrych i nie az tak bardzo bezpiecznych, ale jak widac zdarzaja sie wyjatki nawet w tej materii.
Solian to nie jedyne cudo na rynku, jest jeszcze Abilify, Ketrel i pare innych rownie dobrych srodkow. Moze nie az tak dobrych i nie az tak bardzo bezpiecznych, ale jak widac zdarzaja sie wyjatki nawet w tej materii.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Brałem 600 mg, jako takich skutków ubocznych nie zauważyłem. Wcześniej miałem ślinotok ale się unormowało, obecnie nic mi nie dokucza. Zostały mi jednak czasami problemy z ostrością wzroku po rispolepcie, ten lek tego nie wywołuje.
- piotrs
- zaufany użytkownik
wilczy apetyt , nudnoscii nasennosc , LĘKI NIEPOKOJE , i sprawy kobiece impotencje u menzczyzn ale trzeba brac albo zmieniac na inne tylko wiekszosc lekow gorsza jest