W Indonezji mają gorzej.

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

W Indonezji mają gorzej.

Post autor: hvp2 »

Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: W Indonezji mają gorzej.

Post autor: Dobro »

Tak, czytałem ten artykuł w gazecie jakiś czas temu. Tam ludzie chorzy są dla wielu opętani... :/ I tak chociaż oficjalnie ma się ich leczyć, ludzie ich izolują nadal, wierząc w przesądy.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

XXI wiek w Indonezji. Warto przeczytać jeśli się myśli, że ma się najgorzej na świecie. :cry:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Galard
bywalec

Post autor: Galard »

Spróbuj powiedzieć swoim znajomym albo pracodawcy, że jesteś chory na F-20. Gwarantuje, że szybko będziesz bez pracy i bez znajomych.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Moim zdaniem okreslenia tj. choroby umyslowe i uposledzenia psychiczne, ktore w tym artykule sa zamiennikiem dla zaburzenia psychospołeczne sa... nieodpowiednie, to samo zreszta odnosnie diagnoz pseudomedycznych.

"Największym problemem jest strach, strach przed tym, co może się wydarzyć, gdy zakuty w łańcuchy pacjent odzyska wolność" - a w Polskich psychuszkach i wlasciwie wiekszosci szpitali psychiatrycznych na swiecie macie pasy oraz dodatkowe zabezpieczenie w postaci kaftanu chemicznego by nie bac sie odwetu za zakucie pacjenta w lancuchy, tzn. przywiazanie do lozka szpitalnego. :P
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Unknown pisze:"Największym problemem jest strach, strach przed tym, co może się wydarzyć, gdy zakuty w łańcuchy pacjent odzyska wolność" - a w Polskich psychuszkach i wlasciwie wiekszosci szpitali psychiatrycznych na swiecie macie pasy oraz dodatkowe zabezpieczenie w postaci kaftanu chemicznego by nie bac sie odwetu za zakucie pacjenta w lancuchy, tzn. przywiazanie do lozka szpitalnego. :P
Z tym "kaftanem chemicznym" to akurat masz rację :!:
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”