forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Ja się już przerzucam na taki... w plusie jest bardzo fajna oferta z modemem... dziś sprawdziłem sobie ten z play i download mam 5 mb/s to według mnie dobra prędkość. Pytanie tylko jak długo utrzyma się na tej granicy...
Teraz kolej na zakup startera z plusa
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Ja mam 2,5 km do bts Playa... i troche zakłóceń po drodze.
Biorąc pod uwagę, że LTE jest do 100 mb/s to fakt 5 mb/s to jest bida ale do zwykłego przeglądania internetu to jest wystarczająco Play ma fajną oferte LTE na kartę Plus znów ma LTE w abonamencie z modemem... Sam nie wiem na co się teraz zdecydować...
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Miałem też Playa na kartę bez limitów co miesiąc za 45 zł chodziło nawet w miarę około 15 Mb/s (pobieranie) i 10 Mb/s ( wysyłanie).
Do nadajnika Playa mam 1,5 km no i zasięg nie rewelacyjny bo dużo drzew i budynków po drodze( moc sygnału na modemie -68dBm) ale działało stabilnie nie zrywało połączeń.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Kurcze musze sprawdzić moc sygnału u siebie bo nawet nie patrzyłem jaką mam... Właśnie o tę taryfę mi chodzi Play LTE na karte bez limitu danych Duży plus tej oferty to to, że jest na kartę ! W każdej chwili można zmienić ją na jakiś abonament i dobrać telefon czy modem...
Mam pytanko odnośnie LTE, a już nie chcę zakładać nowych wątków.
Czy jak włożę kartę sim z internetem do routera to będzie mi działał laptop?
Tzn czy odbierze sygnał i jaki ten sygnał?
Kompletnie się na tym nie znam...
Mam lapka z bezprzewodową siecią LAN standard IEEE 802.11b/g/n,
cokolwiek by to nie znaczyło.
Proponują mi:
LTE 3G Internet Bez limitu
Maksymalna prędkość po pakiecie danych
Pakiet danych z pełną prędkością
+ 75 GB Dodatkowy pakiet danych
Jeżeli router jest LTE, to powinno działać. Jeżeli router nie jest LTE, to też chyba powinno działać, ale tylko w zasięgu sieci 3G/2G (czyli wolniejszej). Ale może wypowie się ktoś, kto lepiej się zna na tym temacie.
Tak jak pisze Petruccio router wrazie czego będzie łączył się z 3G jeżeli LTE nie obsługuje.
Tylko że może być tak że promocyjnie w LTE transfer będziesz miała nie ograniczony ( dokłądnie pewnie 100 GB będzie) a jeżeli łączyć będziesz się w 3G to te limity danych mogą być już inne.
Musisz dokładnie dopytać się u operatora jak jest z promocjami na LTE i 3G.
Mariii pisze:Proponują mi:
LTE 3G Internet Bez limitu
Maksymalna prędkość po pakiecie danych
Pakiet danych z pełną prędkością
+ 75 GB Dodatkowy pakiet danych
Petruccio pisze:Jeżeli router jest LTE, to powinno działać. Jeżeli router nie jest LTE, to też chyba powinno działać, ale tylko w zasięgu sieci 3G/2G (czyli wolniejszej). Ale może wypowie się ktoś, kto lepiej się zna na tym temacie.
Też tak mi się wydaje ale nie jestem specem.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Mariii pisze:Ale mój lapek nie ma LTE, to stary sprzęt...
To na pewno będzie działało?
Wpieprzę się w 24 miesiące abonamentu za coś, co nie będzie działało i co!?
No router zapewne dostaniesz z LTE na kartę sim. Wiec router będzie łączył się z LTE i udostępniał połączenie internetowe (LTE) po kabelku lub po wifi.
A w lapku jak sama napisałaś masz wifi wiec to tylko kwestia z konfigurowania sprzętu pozostaje.
Matt pisze: router będzie łączył się z LTE i udostępniał połączenie internetowe (LTE) po kabelku lub po wifi.
A w lapku jak sama napisałaś masz wifi wiec to tylko kwestia z konfigurowania sprzętu pozostaje.
Z LTE laptop się nie łaczyć tylko łączy się poprzez wifi z routerem(udostępnia połaczenie internetowe). A router jest połączony przez LTE z najbliższym nadajnikiem GSM/LTE (połączenie internetowe).
Zasieg wifi z routera powinnien wystarczyć na mieszkanie.