Decalgol i clopiksol

zuclopenthixol

Moderator: moderatorzy

Borsuk
zaufany użytkownik

Decalgol i clopiksol

Post autor: Borsuk »

Jeżeli ktoś z Was miał styczność z tymi lekami to napiście jak się czuliście po ich zażywaniu. Mój kolega je bierze i jest wrakiem człowieka.
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Decalgol i clopiksol

Post autor: aaa »

Po clopixolu bylem jak robocop - sztywnosc miesni, sucho w buzi, zaczela sie moja alergia, czulem ze mam spiace oczy choc nie chcialo mi sie spac, przyspieszone bicie serca.
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

Cześć ja biorę clopixol depot co 2 tygodnie i nic mi niepomaga.Funkcjonuje prawie normalnie choć ma troche efektów ubocznych takich jak uciekające oczy,przyspieszone bicie serca i chodzę cały czas po nim jak naktecony.Nie dłógo ide po zmiane leku na inny tylko troche mi szkoda bo to darmowy lek i dłógo sie do niego przyzwyczajałem.Ale jak by mi pomagał to bym go brał bez wzgledu na skódki uboczne.Pozdrawiam
skorpion :0)
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Biorę Clopixol od ponad roku. Najpierw co dwa tygodnie 200mg (domięśniowo), a obecnie, od dwóch miesięcy co trzy tygodnie ta sama dawka. Wydaje mi się, że Clopixol mi pomaga. tzn. jest dopasowany do moich objawów, które ustąpiły w wyniku brania tego leku. Skutki uboczne są dokuczliwe. Drżenie i sztywność mięśni, senność (14 godz. dziennie) trudności z pamięcią.
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Clopixol mi zamienili jeszcze w szpitalu na fluanxol . Po clopixolu źle się czułem i chodziłem jak nacpany mimo że miesiąc go brałem. Nie mogę niczego pozytywnego o tym leku powiedzieć.
Pozdrawiam.
sabina135
zarejestrowany użytkownik

Post autor: sabina135 »

Moj maz od ponad roku bierze clopixol depot co 28 dni.Na poczatku był bardzo roztrzesiony ,bardzo duzo spal.Teraz mysle ze sie juz przyzwyczail, objawy choroby ustapily ale skutki uboczne nie pozwalaja mu na zadna prace, oczywiscie jakies drobne zajecia tak ale nic poza tym, no i bardzo duzo chodzi po mieszkaniu, unika ludzi a wczesniej byl dusza towarzystwa, szybko sie meczy , gdyby nie te skutki uboczne to byloby ok.
Awatar użytkownika
Marla
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marla »

Dostałam dwa dni temu ten zestaw leków. No nie powiem, psychicznie jak na razie ok, ale fizycznie jestem mocno osłabiona, obraz mi się rozmazuje, mam takie "ciężkie ręce" Wszystko muszę dwa lub więcej razy sprawdzić czy czegoś źle nie zrobiłam, wszystko jest takie w zwolnionym tempie.
justyna26
zarejestrowany użytkownik

Post autor: justyna26 »

clopixol brala moja mama ale w tabletkach i byla jak zywy trup az wyladowala w szpitalu przez to gówno
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

A ja biore 10 mg clopixolu i czuje się lepiej. Może dlatego że to minimalna dawka. Kiedyś brałem 60 mg i miałem akatyzje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „clopixol”