Bez rąk, bez nóg, ale nie bez wiary - Nick Vujicic
Moderator: moderatorzy
Bez rąk, bez nóg, ale nie bez wiary - Nick Vujicic
Co myślicie o tym chłopaku? Jest to wzruszający film o tym w jaki sposób można zaakceptować swoje z pozoru beznadziejne życie i niepełnosprawność i pomimo to, albo dzięki temu stać się silnym psychicznie i dojrzałym człowiekiem motywującym innych ludzi.
Wydana została także przez niego książka, poluję na nią właśnie w bibliotece ale jest non stop wypożyczona.
Na YouTubie jest więcej jego filmików, wystarczy poklikać w odnośniki po prawej.
Wydana została także przez niego książka, poluję na nią właśnie w bibliotece ale jest non stop wypożyczona.
Na YouTubie jest więcej jego filmików, wystarczy poklikać w odnośniki po prawej.
Re: Bez rąk, bez nóg, ale nie bez wiary - Nick Vujicic
Ma przyjechać do Polski.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Moim zdaniem bardzo wartościowa książka. Warto po nią sięgnąć.schizo11 pisze: Wydana została także przez niego książka, poluję na nią właśnie w bibliotece ale jest non stop wypożyczona.
Jeśli chcesz mogę Ci ją pożyczyć.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Dzięki bardzo z Twojej strony
Ale to pewnie wiązałoby się to z kosztami wysyłki. Poczekam aż będzie wolna w bibliotece i wypożyczę
Mnie się nie spieszy.

Ten chłopak to dowód jak Jezus Chrystus żywo odmienia nasze życie. Chwała mu za to.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)

"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Z tego, co się orientuję, to Nick Vujicic nie przypisuje swojej postawy życiowej wierze w Boga. NIe uważa się też za "uzdrowionego", co sugeruje powyższy link.
Queel feel - na tym forum nie uprawiamy propagandy. Także religijnej.
Pozdrawiam.m.
Queel feel - na tym forum nie uprawiamy propagandy. Także religijnej.
Pozdrawiam.m.
Nick Vujicic - Niezwykły - Nowe świadectwo:
Zauważyłem już że dla tego forum osoby wierzące są niewygodne.
Łk 21.12 Lecz zanim się to wszystko stanie, podniosą na was swe ręce i prześladować was będą i wydawać do synagog i więzień, i wodzić przed królów i namiestników dla imienia mego.
Łk 21.13 To da wam sposobność do złożenia świadectwa.
Łk 21.14 Weźcie więc to sobie do serca, by nie przygotowywać sobie naprzód obrony.
Łk 21.15 Ja bowiem dam wam usta i mądrość, której nie będą mogli się oprzeć, ani jej odeprzeć wszyscy wasi przeciwnicy.
Łk 21.16 A będą was wydawać i rodzice, i bracia, i krewni, i przyjaciele, i zabijać niektórych z was,
Łk 21.17 i będziecie znienawidzeni przez wszystkich dla imienia mego,
Łk 21.18 lecz i włos z głowy waszej nie zginie.
Zauważyłem już że dla tego forum osoby wierzące są niewygodne.
Łk 21.12 Lecz zanim się to wszystko stanie, podniosą na was swe ręce i prześladować was będą i wydawać do synagog i więzień, i wodzić przed królów i namiestników dla imienia mego.
Łk 21.13 To da wam sposobność do złożenia świadectwa.
Łk 21.14 Weźcie więc to sobie do serca, by nie przygotowywać sobie naprzód obrony.
Łk 21.15 Ja bowiem dam wam usta i mądrość, której nie będą mogli się oprzeć, ani jej odeprzeć wszyscy wasi przeciwnicy.
Łk 21.16 A będą was wydawać i rodzice, i bracia, i krewni, i przyjaciele, i zabijać niektórych z was,
Łk 21.17 i będziecie znienawidzeni przez wszystkich dla imienia mego,
Łk 21.18 lecz i włos z głowy waszej nie zginie.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Quiet feel, przecież nikt Ci krzywdy z powodu Twej wiary nie robi. Te wersy mówią o prześladowaniu ciężkim.

Uwaga Moi wyraźnie określiła stanowisko forum (administracji) co do wierzących i ich miejsca. Karuna nie chodzi o ból fizyczny, tylko reakcję na Bożą prawdę.moi pisze:na tym forum nie uprawiamy propagandy. Także religijnej.
Werset ten najlepiej mówi o takich ludziach:
arq pisze: Łk 21.17 i będziecie znienawidzeni przez wszystkich dla imienia mego,
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2014 10:39 am przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobro
- zaufany użytkownik
Nie mówię o fizycznym bólu, tylko o obrażaniu się. A ludzie i tak mają swoje prawdy i nic z tym nie zrobimy, ani Ty ani ja.arq pisze:Karuna nie chodzi o ból fizyczny, tylko reakcję na Bożą prawdę.

Szczerze Karuna to ja nie pamiętam co to obrażanie się, ale czy to ma oznaczać że nie mogę dzielić się nauką Chrystusa na tym forum?
- Dobro
- zaufany użytkownik
Myślę, że przynajmniej trochę się obraziłeś twierdząc, że nie ma tu miejsca dla wierzących. Albo postawiłeś się przeciw tej teorii.
Jak uważasz, że warto się tym dzielić z pożytkiem dla innych to się dziel.
Jak uważasz, że warto się tym dzielić z pożytkiem dla innych to się dziel.

Nie rozumiesz mnie trochę Karuna, Moi swoją uwagą rozstawia wierzących po kątach i ogranicza swobodę wypowiedzi czego nie dostrzegasz. Mylnie uważasz, że obraziłem się piszę tylko co można zaobserwować na forum. Dla mnie to nic dziwnego zwolenników antypsychiatrii przeganiano o ileż bardziej nie miałoby być z wierzącymi jak w przytoczonych wersetach jest napisane, tak też jest i będzie jeszcze gorzej, ale mam ufność w Jezusie Chrystusie i będę dzielił się uzyskaną łaską.
ps. nigdzie nie napisałem że nie ma tu miejsca dla wierzących. Napisałem że uwaga Moi wyraźnie stwierdza że wierzący mają nie rozpowszechniać nauki Boga.
ps. nigdzie nie napisałem że nie ma tu miejsca dla wierzących. Napisałem że uwaga Moi wyraźnie stwierdza że wierzący mają nie rozpowszechniać nauki Boga.
- Dobro
- zaufany użytkownik
No co Ty. Jak masz ciekawe doświadczenia,Twoje życie to pokazuje, i jak chcesz, to pewnie że napisz...

Jest dokładnie odwrotnie - oto link do jego świadectwa:moi pisze:Z tego, co się orientuję, to Nick Vujicic nie przypisuje swojej postawy życiowej wierze w Boga.
Melisa
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A to w takim razie przepraszam - nie byłam zorientowana.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.