Net chodzi mi gorzej niż tragicznie
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Net chodzi mi gorzej niż tragicznie
Ale to nie kwestia netu tylko chyba mojego laptopa? Żadna strona mi nie ładuje prawie a jak już się ładuje to nic się nie otwiera. Zrobiłem scan jakimś clenerem, wyczyściłem i dalej to samo. co to może być? Laptop umiera?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
Re: Net chodzi mi gorzej niż tragicznie
Przejdź na linuxa to problemy się mogą skończyć.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A jakaś inna rada ? 

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."
Zadzwoń do dostawcy internetu, tylko nie pisz maila ponieważ to nic nie da.
- lea
- zaufany użytkownik
zainstalować system od nowa, sprawdzić czy nie ma wirusów
Pozdrawiam
Pozdrawiam
A na innych przeglądarkach też to samo się dzieje ?
Albo spróbuj odpalić linuxa np. ubuntu z płytki dvd i zobacz czy też są problemy z netem.
Jak by co to można na nowo zainstalować windowsa zawsze to pomaga tylko najpierw poprzerzucaj sobie dane na druga partycje albo na zewnętrzny dysk.
Albo spróbuj odpalić linuxa np. ubuntu z płytki dvd i zobacz czy też są problemy z netem.
Jak by co to można na nowo zainstalować windowsa zawsze to pomaga tylko najpierw poprzerzucaj sobie dane na druga partycje albo na zewnętrzny dysk.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
Jak na linuxie z płyty net pójdzie jak powinien, to przeinstaluj windowsa. Ponieważ to będzie znaczyło że wina jest po stronie systemu operacyjnego.
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
prawdopodobnie dostawca internetu wali w h*ja, ja mam w neti i musiałem niezle się namęczyć aby mieć dobry transwer, wydzwaniałem do nich do skutku aż zmienili mi linie na nową
Najradykalniejsze rozwiązanie to być może reinstalacja systemu operacyjnego.
Ostatnio to przechodziłem i parę razy wcześniej. Kiedy net zwalnia, na 90 procent wina leży po stronie dostawcy. Podłączył więcej gawiedzi, a łącza te same, jakieś naprawy. Można cudować z komputerem, reinstalować go, traktować młotkiem, modlić się i xxx to da.
Podłącz się Kamil w jakiejś knajpce przez Wi-Fi. Zobaczysz, czy jest jakaś różnica.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zdecydowanie nie jest to wina dostawcy internetu. Obecnie sa oferowane tak olbrzymie predkosci, ze nawet jakby tysiąc osob podpielo się, to nie zakloci to wczytywania stron www.
Jeżeli oglądasz sporo stron dla dorosłych, to jest to zdecydowanie wina wirusow, trojanow oraz oprogramowania szpiegowskiego, które automatycznie się z owych stron instalujue i dziala w tle bardzo mocno zwalniając prace komputera. Może tez prowadzic do przegrzania podzespolow oraz awarii np. karty graficznej lub chłodzenia, w związku z powyższym. Do usuwania tego typu badziewia sluzy doskonaly program Malwarebytes, w ktory powinien być zaopatrzony każdy komputer w dzisiejszych hakerskich czasach. Jest darmowy i po polsku, można tez wykupić platna wersje, która dodatkowo będzie chronila nasz komputer w czasie rzeczywistym. Ale podstawowa sluzaca do skanowania, wykrywania oraz usuwania wirusow w zupelnosci wystarcza:
https://www.malwarebytes.org/
Jeżeli takowych stron nie przeglądasz, to jest to zdecydowanie wina zapchanych rekestrow. Kazde odwiedzanie stron w necie zapycha rejestry naszego komputera, poprzez sciąganie plikow cooki oraz innego smieciarstwa. Z tego powodu na komputerze podlaczonym do neta, powinno się robic formata i przeinstalke windowska co roku. Jest tez inny wyjście - kompletne regularne czyszczenie rejestrow oraz innych spowalniajacyh i zapychających sie plikow oraz folderow. Sluzy do tego specjalistyczny program Odkurzacz, jest darmowy i po polsku:
http://franmo.pl/
Jeżeli oglądasz sporo stron dla dorosłych, to jest to zdecydowanie wina wirusow, trojanow oraz oprogramowania szpiegowskiego, które automatycznie się z owych stron instalujue i dziala w tle bardzo mocno zwalniając prace komputera. Może tez prowadzic do przegrzania podzespolow oraz awarii np. karty graficznej lub chłodzenia, w związku z powyższym. Do usuwania tego typu badziewia sluzy doskonaly program Malwarebytes, w ktory powinien być zaopatrzony każdy komputer w dzisiejszych hakerskich czasach. Jest darmowy i po polsku, można tez wykupić platna wersje, która dodatkowo będzie chronila nasz komputer w czasie rzeczywistym. Ale podstawowa sluzaca do skanowania, wykrywania oraz usuwania wirusow w zupelnosci wystarcza:
https://www.malwarebytes.org/
Jeżeli takowych stron nie przeglądasz, to jest to zdecydowanie wina zapchanych rekestrow. Kazde odwiedzanie stron w necie zapycha rejestry naszego komputera, poprzez sciąganie plikow cooki oraz innego smieciarstwa. Z tego powodu na komputerze podlaczonym do neta, powinno się robic formata i przeinstalke windowska co roku. Jest tez inny wyjście - kompletne regularne czyszczenie rejestrow oraz innych spowalniajacyh i zapychających sie plikow oraz folderow. Sluzy do tego specjalistyczny program Odkurzacz, jest darmowy i po polsku:
http://franmo.pl/
Nic się nie stanie jeśli odpalisz jakiegoś linuxa z pamięci flash lub płyty DVD i spróbujesz zobaczyć jak chodzi net na zupełnie nowym systemie, wtedy możesz stwierdzić czy wolny internet to kwestia problemów po stronie Twojej czy dostawcy internetu.
Pytanie z jakiej przeglądarki korzystasz? Jeśli to mozilla to może spróbuj z założeniem nowego profilu w przeglądarce. Nawet jeśli odinstalujesz przeglądarkę i zainstalujesz ją od nowa to z reguły nie powinno nic zmienić. Dopiero nowy profil pomaga uporać się ze śmieciami zostawionymi w folderach przeglądarki. Także moja rada to załóż nowy profil w mozilli
Chrome bardzo obciąża pamięć RAM jeśli z niego korzystasz to proponuję zmienić przeglądarkę w przypadku gdy Twój laptop już lekko leciwy...
Jeśli masz IE to dopiero najnowsze wersje nadają się w ogóle do przeglądania netu
także proponuję jego aktualizację 
Pytanie z jakiej przeglądarki korzystasz? Jeśli to mozilla to może spróbuj z założeniem nowego profilu w przeglądarce. Nawet jeśli odinstalujesz przeglądarkę i zainstalujesz ją od nowa to z reguły nie powinno nic zmienić. Dopiero nowy profil pomaga uporać się ze śmieciami zostawionymi w folderach przeglądarki. Także moja rada to załóż nowy profil w mozilli

Chrome bardzo obciąża pamięć RAM jeśli z niego korzystasz to proponuję zmienić przeglądarkę w przypadku gdy Twój laptop już lekko leciwy...
Jeśli masz IE to dopiero najnowsze wersje nadają się w ogóle do przeglądania netu

My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...