Obsługa TapaTalka
Moderator: moderatorzy
Obsługa TapaTalka
Coraz więcej ludzi ma tablety i smartfony i to na nich przegląda Internet. Co raz więcej forum dyskusyjnych obsługuje też TapaTalka. Jest to taka aplikacja mobilna, która pozwala łatwo i szybko przeglądać różne fora internetowe (dla tabletów i smartfonów).
Czy byłbyś za tym, żeby właściciel forum zadbał o wprowadzenie obsługi forum przez TapaTalka?
Czy byłbyś za tym, żeby właściciel forum zadbał o wprowadzenie obsługi forum przez TapaTalka?
Re: Obsługa TapaTalka
Iskrzak, z tego co wiem to w TapaTalku można oprócz przeglądania "najciekawszych" wg aplikacji wątków, przeglądać całe forum dział po dziale.
Kontaktowałem się ze Zbyszkiem, właśnie pracuje nad wprowadzeniem TapaTalka.
Kontaktowałem się ze Zbyszkiem, właśnie pracuje nad wprowadzeniem TapaTalka.
zwisa mi to zupełnie i nawet mi nie tłumaczcie co to za wynalazek
ja starodawna jestem ledwo nad myszą panuję ;)
ja starodawna jestem ledwo nad myszą panuję ;)
W skrócie już opisałem. Po prostu taki program na smartfony/tablety ułatwiający przeglądanie forum na małym ekranie. To wszystko.
Coś takiego:
https://play.google.com/store/apps/deta ... o.activity
Coś takiego:

https://play.google.com/store/apps/deta ... o.activity
Mam pytanie co do tego Tapatalka. Jak otwieram forum w telefonie, to wyskakuje informacja, że można otworzyć to forum w Tapatalku. Ale jak klikam, żeby otworzyło, to Tapatalk odpowiada, że to forum nie jest dostępne w nim. Co z tym zrobić?

No właśnie Zbyszek musi jeszcze zarejestrować to forum w TapaTalku bo na razie tylko plugin do forum zainstalował chyba.
Powiedział, że jak znajdzie chwilę czasu to się tym zajmie, także cierpliwości.
Ja tez mam ten sam błąd na razie.
Petruccio, na razie polecam pobawienie się TapaTalkiem i zalogowanie się do jakiegoś innego forum
Ja siedzę jeszcze na forum: http://www.e-papierosy-forum.pl/ i tam TapaTalk śmiga aż miło i stosunkowo dużo ludzi właśnie korzystam tam z TapaTalka (co któryś post ma podpis, że napisano z TapaTalka)
Oby Zbyszek się tym zajął bo moim zdaniem jak ktoś ma smartfona czy tablet to jest zajebista sprawa. Leżysz se np. w szpitalu i wygodnie przeglądasz forum, piszesz posty.
Powiedział, że jak znajdzie chwilę czasu to się tym zajmie, także cierpliwości.
Ja tez mam ten sam błąd na razie.
Petruccio, na razie polecam pobawienie się TapaTalkiem i zalogowanie się do jakiegoś innego forum

Ja siedzę jeszcze na forum: http://www.e-papierosy-forum.pl/ i tam TapaTalk śmiga aż miło i stosunkowo dużo ludzi właśnie korzystam tam z TapaTalka (co któryś post ma podpis, że napisano z TapaTalka)
Oby Zbyszek się tym zajął bo moim zdaniem jak ktoś ma smartfona czy tablet to jest zajebista sprawa. Leżysz se np. w szpitalu i wygodnie przeglądasz forum, piszesz posty.
Ostatnio zmieniony pt paź 24, 2014 12:33 pm przez schizo11, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby przeglądać tylko forum to nie trzeba się nigdzie rejestrować. Gdybyś chciał pisać posty to nie jestem pewien, ale ja osobiście zarejestrowałem się w TapaTalku (chyba trzeba). Potem się logujesz swoim hasłem do forum.
Krótka instrukcja obsługi:
1) Instalujemy TapaTalk'a na telefonie lub tablecie (ze strony Google Play, Apple AppStore, albo Windows Phone - w zależności jaki mamy telefon/tablet)
2) Wchodzimy z przeglądarki w urządzeniu mobilnym na nasze forum, wyskakuje nam powiadomienie, że forum dostępne jest (wkrótce będzie) w TapaTalku, klikamy na Open in App (otwórz w aplikacji)
3) Logujemy się w TapaTalku używając naszego loginu i hasła do forum (jeżeli chcemy pisać posty)
Punkt 2,5 (być może do pisania postów trzeba jeszcze założyć konto TapaTalk.com, ja założyłem tak czy siak ale nie jestem pewien czy to jest obowiązkowe)
Krótka instrukcja obsługi:
1) Instalujemy TapaTalk'a na telefonie lub tablecie (ze strony Google Play, Apple AppStore, albo Windows Phone - w zależności jaki mamy telefon/tablet)
2) Wchodzimy z przeglądarki w urządzeniu mobilnym na nasze forum, wyskakuje nam powiadomienie, że forum dostępne jest (wkrótce będzie) w TapaTalku, klikamy na Open in App (otwórz w aplikacji)
3) Logujemy się w TapaTalku używając naszego loginu i hasła do forum (jeżeli chcemy pisać posty)
Punkt 2,5 (być może do pisania postów trzeba jeszcze założyć konto TapaTalk.com, ja założyłem tak czy siak ale nie jestem pewien czy to jest obowiązkowe)
Czyli, że muszę się gdzieś zarejestrować i ktoś dostanie informację, że korzystam z tego forum?schizo11 pisze:Żeby przeglądać tylko forum to nie trzeba się nigdzie rejestrować. Gdybyś chciał pisać posty to nie jestem pewien, ale ja osobiście zarejestrowałem się w TapaTalku (chyba trzeba). Potem się logujesz swoim hasłem do forum.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Nie jestem pewien jak napisałem, czy trzeba się rejestrować, ja się i tak zarejestrowałem.
Mnie to nie przeszkadza, że gdzieś w zapiskach serwerów TapaTalka będzie widniało, że korzystam z jakiegoś niszowego polskiego forum dla mentalnie chorych. Może jestem psychologiem?
Niemniej jednak uważam, że TapaTalk jest świetny, wielo-platformowy (wszystkie systemy mobilne) i bardzo wygodny, dlatego go używam do obsługi innego forum, bo to na razie jeszcze nie jest wspierane.
Mnie to nie przeszkadza, że gdzieś w zapiskach serwerów TapaTalka będzie widniało, że korzystam z jakiegoś niszowego polskiego forum dla mentalnie chorych. Może jestem psychologiem?
Niemniej jednak uważam, że TapaTalk jest świetny, wielo-platformowy (wszystkie systemy mobilne) i bardzo wygodny, dlatego go używam do obsługi innego forum, bo to na razie jeszcze nie jest wspierane.
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2014 10:08 pm przez schizo11, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie by to przeszkadzało.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Twój dostawca Internetu też wie, że korzystasz z tego forum
I operator skrzynki pocztowej. Ten pierwszy ma nawet twoje dane adresowe, a TapaTalk ich nie będzie miał.

No i? Nie potrzebuję kolejnego wiedzącego, z dostępem do mojego nr telefonu.schizo11 pisze:Twój dostawca Internetu też wie, że korzystasz z tego forumI operator skrzynki pocztowej. Ten pierwszy ma nawet twoje dane adresowe, a TapaTalk ich nie będzie miał.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
W TapaTalku nie podajesz numeru telefonu ani sam go nie czyta z komórki.
To sprawdzona informacja? Jeśli ktoś chce zainstalować aplikację na fb w telefonie, pojawia się warunek udostępnienia jakichś danych z telefonu. Skąd mogę mieć pewność, że tu tak nie będzie?
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Po prostu sprawdzasz przed zainstalowaniem aplikacji do czego może mieć ona dostęp (w Androidzie to pokazuje, nie wiem jak w innych systemach). Sprawdziłem właśnie i TapaTalk nie ma dostępu do "telefonu". A numeru przy rejestracji nie podajesz.
Facebook Messenger ma np. uprawnienie odczytywanie kontaktów i odczytywanie własnej karty kontaktu (to jest czytanie numeru telefonu przez aplikację)
Facebook Messenger ma np. uprawnienie odczytywanie kontaktów i odczytywanie własnej karty kontaktu (to jest czytanie numeru telefonu przez aplikację)
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
He, tyle osób na nie. Jeśli to ma ułatwić użytkowanie forum na smartfonie to fajnie, bo teraz to ciężko trochę.
nic
Iskrzak zdecydował się na tak (jak głosowałes? możesz zmienić głos?) więc było by nas już 5.
Zbyszek powiedział, że w wolnej chwili się zajmie... Oby
karuna, na pewno będziesz zadowolona, bo na małym ekranie otwieranie forum w przeglądarce to trochę porażka, TapaTalk jest wygodny
Używam go od obsługi innego forum.
Zbyszek powiedział, że w wolnej chwili się zajmie... Oby

karuna, na pewno będziesz zadowolona, bo na małym ekranie otwieranie forum w przeglądarce to trochę porażka, TapaTalk jest wygodny