Czy rispolept może wbijać w psychoze?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Czy rispolept może wbijać w psychoze?
Cześć
Biore rispo consta 37,5 mg i zolafren 15 mg. Mam urojenia, jestem niestabilny i chwiejny. Mam takie podejrzenia że rispo wbija mnie i nakręca na psychoze. Mój poprzedni lek przed szpitalem to był clopixol. To była dopiero jazda na nim. Clopixol wbijał mnie w psychoze i nakręcał negatywnie do ludzi. Sam go w maju odstawiłem i faktycznie było lepiej. Teraz biore rispo i częściowo się to powtarza. Nie wiem co robić. Pani doktór jak zwykle nie da się przekonać albo po prostu czeka jak rozwinie się sytuacja. W tą środe zastrzyk z rispo. Musze wziąść. Ehh... gówniane życie schizofrenika...
Biore rispo consta 37,5 mg i zolafren 15 mg. Mam urojenia, jestem niestabilny i chwiejny. Mam takie podejrzenia że rispo wbija mnie i nakręca na psychoze. Mój poprzedni lek przed szpitalem to był clopixol. To była dopiero jazda na nim. Clopixol wbijał mnie w psychoze i nakręcał negatywnie do ludzi. Sam go w maju odstawiłem i faktycznie było lepiej. Teraz biore rispo i częściowo się to powtarza. Nie wiem co robić. Pani doktór jak zwykle nie da się przekonać albo po prostu czeka jak rozwinie się sytuacja. W tą środe zastrzyk z rispo. Musze wziąść. Ehh... gówniane życie schizofrenika...
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Czy rispolept może wbijać w psychoze?
Mnie Rispo wyprowadził z równowagi. Źle się na tym czułem. Myślę, że głównie z powodu prolaktyny, chociaż nie powinieneś mieć z tym problemu, Consta nie powoduje jej wzrostu.
Jak przechodziłem na Abilify, ze względu na pogorszenie stanu zdrowia, to dostałem psychozy. Stało się to już chyba na drugi dzień po zażyciu ostatniej tabletki Rispoleptu.
Jak przechodziłem na Abilify, ze względu na pogorszenie stanu zdrowia, to dostałem psychozy. Stało się to już chyba na drugi dzień po zażyciu ostatniej tabletki Rispoleptu.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Żeby nie było że tylko marudze. Jest jedna pozytywna rzecz z tej calej consty. Nie biore benzo. Nie potrzebuje teraz żadnych afobamów czy lorafenów. Nie mam lęków czy niepokojów. Tylko mam urojenia i jestem chwiejny, niestabilny.
- amigo
- zaufany użytkownik
Jak nie jedno to drugie, takie zycie schizofrenika.Potrzeba Ci dobrze dobranego neuroleptyka.
No ja też biorę rispo consta 37,5 mg co dwa tygodnie.
Powiem szczeże że ostatnio trochę jakby lepiej to znaczy mniej odczuwam te zastrzyki niż na początku brania ich.
Mnie na pewno rispo nie wpędza w psychozę czy coś w tym stylu wręcz przeciwnie jak nie brałem rispo to byłem bardziej zestresowany, niespokojny, lękliwy a teraz w sumie to jest spokojnie bezstresowo. Jedyne co mi przeszkadza w rispo to to ze mam taką trochę pustkę w głowie i odczuwam trochę tak jakby przytłumienie.
Powiem szczeże że ostatnio trochę jakby lepiej to znaczy mniej odczuwam te zastrzyki niż na początku brania ich.
Mnie na pewno rispo nie wpędza w psychozę czy coś w tym stylu wręcz przeciwnie jak nie brałem rispo to byłem bardziej zestresowany, niespokojny, lękliwy a teraz w sumie to jest spokojnie bezstresowo. Jedyne co mi przeszkadza w rispo to to ze mam taką trochę pustkę w głowie i odczuwam trochę tak jakby przytłumienie.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
Jak miałam mini nawrót na serdolect- czułam się na nim wyśmienicie i wróciły mi na nim omamy słuchowe i urojenia- to mój psychiatra kazał mi brać 2x 3mg rispoleptu. I czułam się na nim fatalnie. Nie dość, że mi nie pomagał, ale jeszcze powodował tak złe samopoczucie, że bałam się wychodzić z domu i zanosiło się na kolejny pobyt w szpitalu. Na szczęście mój lekarz pozwolił mi wrócić do solianu, a później do amisan, na początku brałam jego 400 mg i nie mogłam znieść natrętnych myśli, nietypowego skutku ubocznego, wywołanego tym, że w szpitalu kazali mi brać zbyt duże dawki leku i poczułam poprawę dopiero po tym, jak zeszłam do 200 mg amisan.
Swoją drogą, jak byłam po raz drugi w szpitalu w 2012 roku, bez omamów słuchowych i urojeń, tylko z natrętnymi myślami, to spotkałam tam niejaką Krysię, która od lat bierze rispolept i ciągle ma omamy słuchowe.
Czyli niektórym rispolept może nie tylko nie pomóc, ale i zaszkodzić.
Swoją drogą, jak byłam po raz drugi w szpitalu w 2012 roku, bez omamów słuchowych i urojeń, tylko z natrętnymi myślami, to spotkałam tam niejaką Krysię, która od lat bierze rispolept i ciągle ma omamy słuchowe.
Czyli niektórym rispolept może nie tylko nie pomóc, ale i zaszkodzić.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.