proces o czary.
Moderator: moderatorzy
proces o czary.
wydaje mi się maniek123, że jesteś całkiem "normalnym" gościem.
to raczej społeczeństwo tworzy "problem", który później rzekomo "rozwiązuje"
tzn. szuka pretekstów do odrzucenia "myślących inaczej" i tym samym kreuje "odmienność". po czym później "pomaga" czy tam walczy z nią i piętnuje.
(zresztą jest to tak samo istotne jak w piłce nożnej bramka kontaktowa na 8:1)
dlatego chyba lepiej byłoby nie doszukiwać się winy? czy tam problemu po stronie jednostki, tylko raczej trzeba byłoby go zauważyć po stornie grupy.
ale pewniejsze jest to, że ruch radziomków wygra lige mistrzów niż to że ludzie to zrozumieją i zmienią.
to raczej społeczeństwo tworzy "problem", który później rzekomo "rozwiązuje"
tzn. szuka pretekstów do odrzucenia "myślących inaczej" i tym samym kreuje "odmienność". po czym później "pomaga" czy tam walczy z nią i piętnuje.
(zresztą jest to tak samo istotne jak w piłce nożnej bramka kontaktowa na 8:1)
dlatego chyba lepiej byłoby nie doszukiwać się winy? czy tam problemu po stronie jednostki, tylko raczej trzeba byłoby go zauważyć po stornie grupy.
ale pewniejsze jest to, że ruch radziomków wygra lige mistrzów niż to że ludzie to zrozumieją i zmienią.
Re: proces o czary.
Dzieci nie akceptują odmienności rówieśników i grupa która staje się katem jest właśnie na poziomie dziecka.
Dzieci lubią się znęcać nad małymi zwierzątkami jeżeli wyczują ich słabość.
Dzieci lubią się znęcać nad małymi zwierzątkami jeżeli wyczują ich słabość.
ale odmienność nie istnieje dopóki grupa jej nie stworzy.Orzeł pisze:Dzieci nie akceptują odmienności rówieśników
takie rzeczy się nabywa.. dzieci obserwują i szybko się uczą.Orzeł pisze: i grupa która staje się katem jest właśnie na poziomie dziecka. Dzieci lubią się znęcać nad małymi zwierzątkami jeżeli wyczują ich słabość.
dzieci szkolone przez ss wychowywały pieski, żeby później je zabić. oczywiście jak te szczeniaki podrosły i się z nimi zaprzyjazniły.
Zauważ, że później wszystkie dzieci w wieku nastoletnim przeżywają bunt i wszystkie zaczynają używać jednakowych słów których dorośli nie używają. Czy bunt oznacza unitaryzm?
nie wiem. bredzisz. ale zauważ że dorośli postępowali tak samo albo podobnie. i te dzieci naśladują i buntują się de facto przeciwko temu samemu.
ale to jest pisanie o wszystkim i o niczym... podaj jakieś przykłady.
poza tym mamy XXI w. a ludzie dalej giną oskarżani o "magie i czarnoksięstwo".
ale to jest pisanie o wszystkim i o niczym... podaj jakieś przykłady.
poza tym mamy XXI w. a ludzie dalej giną oskarżani o "magie i czarnoksięstwo".
http://ciemnanoc.pl/2013/10/16/klucz-do ... ienia-cz1/
Błądzisz po omacku jak i ja.
Błądzisz po omacku jak i ja.