forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Miał ktoś z was problem z komputerem dziś z systemem win 8? U mnie bardzo dziwne objawy nastąpiły. Poczta mi się skasowała, część programów zniknęła, część skrótów na pulpicie zniknęła. Kafelki zniknęły i innej mniej lub bardziej widoczne zmiany.
Może to była jakaś duża aktualizacja która wprowadziła zamieszanie w systemie? Trochę się obawiam żeby to nie był jakiś wirus...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Tak, ostatnio MS wypuścił większą aktualizację - moim zdaniem na plus. Wprowadzono trochę zmian pod urządzenia bez dotyku (obsługa pod pulpit), ale tak poza tym wszystko jest, jak powinno być - są kafelki i inne rzeczy. Może coś przy okazji ci się namieszało? Ale powinno być dobrze.
Poza tym ma powrócić trochę zmienione Meu Start - pół kafelkowe, pół klasyczne. Zobaczymy, jak to będzie wyglądać.
edit. A tak mi się przypomniało, że ta aktualizacja miała wprowadzić także zmiany w skrótach w wyglądzie kafelkowym - żeby nie pojawiał się gąszcz skrótów na pierwszym ekranie, tylko gdzieś jest lista aplikacji i stamtąd można sobie wybrać, jakie skróty chcemy sobie dodać. Poza tym można ustawić w wyglądzie METRO UI własną tapetę.
Ralf pisze:Bardzo dziwne. Dziś mój windows 8 wrócił do poprzedniego stanu sprzed 2 dni. Kafelki się pojawiły, ikony wróciły, poczta wróciła. Dziwne co?
Może masz wirusa ?
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Nie wiem, ale ponoć dosyć paskudny wirus i trudno go wykryć. W każdym razie jak wróciło wszystko to nie jest źle. Mi w tym czasie jakieś trzy trojany wykrył. Może to też miało z tym związek, jeżeli był rzeczywiście atak tego wirusa.