forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports ... lease/www/
unix niema nic wspolnego linuksem co myla na forum
jest bezpieczniejszy od linuksa
zdecydowanie jest stabilniejszy
mam go na pendrive. Z pendrive instaluje sie w ramie poleceniem bsdconfig ustawiasz internet
przegladam internet na temat freebsd jest zerowa informacja
albo podawane sa bzdury lub wrecz mylone jest z debianem.Niema z tym nic
wspolnego nic z systemem linux. dodam ze dostepna jest wersja 10.0
wersje 6 sa przestazale system jest bezplatny. nagrywamy iso i instalujemy
system graficzny jest w trakcie instalacji. zabezpieczamy komputer przed wirusami
nie trzeba usuwac windows jesli ktos nie chce
ciekawy problem w xorg nie dziala myszka i klawiatura ;
wpisuje startx na terminalu i jakby blokada
na ubuntu dziala
podejzewam ze czegos brakuje ciekawostka system jest na pendrive z dzialajacym internetem
jak ktos cos znajdzie na ten temat niech sie podzieli
bat na wirusy.Mam dwa pendrivy z system w razie padniecia jednego
odpala sie drugi przez bios .odziwo widzi dwa.Zabezpieczenie , kopie
przywrocenie z plyty 10 minut.FreeBSD.wirusy sie skonczyly iptables blokuje
dziwne porty dziwny ruch.w razie ataku zmiana ip.Za natem w razie padu jednego komputera chodzi drugi
Ostatnio zmieniony sob sty 04, 2014 2:28 pm przez aux03ster03, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie na Fedorze jest SELinux, uszczelnia system tak że nawet nie da się zapisać pliku na dysk z aplikacji Java bez zmiany uprawnień Firefoxa. W sumie to dobrze.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
rozpracowuje system X na freebsd system naprawde fajny zapcha sie dysk system smiga linux nie zawsze nie robi problemow z przenoszeniem tej samej instalacji na rozne hosty.Powoli sie wyjasnia chodzi o uprawnienia w systemie
nie wiem czy to nie wstyd ale na forum freebsd nie znaja swojego systemu:)
co jest jeszcze wieksza masakrą nie wiedza jak odpowiedziec na podstawowe pytania co jest niezlymi jajami. Chyba zrobie osobny poradnik do tego co sam dojde. A nie pisanie wstawek o linuxie . Za publiczne mylenie systemow operacyjnych powinna być hłosta tak jak w sudanie
okna odblokowane prawie prawie mozna powiedziec dziala jest inne
odnosze wrazenie stabilnosci.Codziennie na cos trafiam w obsludze.tu sie odblokowuje ukryte funkcje. Teraz juz luzik wiem o co w tym chodzi.
co mozna robic programem ktory podalem naprzyklad odpalic linuksowego lub unixowego firefoxa pod windows 8 bez instalacji!
[img]http://zapodaj.net/images/5c93452b240b4.jpg[img] Z opisow smieci mozna cos wylapac czesto niestety smieci ktorych nie daje sie czytac.
bledy x serwera
smigam na wifi ktore sam tez ustawilem
ustawiam dalej
okazalo sie ze jade na trzech procesorach 1500 mhz +1500 mhz +1500mhz moglbym dac jeszcze 1600 taki byczy klaster
http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... DwBw&gbv=2
zabezpieczylem sie przed tym. Firefox dziala w innym systemie na windows. Bez dostepu do windows cryptolocker nie dziala! wszystko co sie sciagnie ląduje w przechowalni ; potem w systemie. nieda sie zaszyfrowac dysku wkurzyl mnie ten wirus. zapora przegladarki ; a do tworcy wirusa> za niszczenie mienia odpowiesz:) moze czyta
wystarczylo dodac Xy haha.Udalo sie. mozna na poczatku zrezygnowac lecz niewarto. ten system wymiata reszte.Idzie jak po maśle to jest prościzna bez kitu. Wystarczy poczytac dokladniej na ten temat. Czesc konfiguracji "ukrywała sie" pierwsza mysl nie dam rady a jednak dam przekazywanie Xow na inny komputer pomysl okazal sie dobry.
ja szukalem czegos trudniejszego niz linuks i znalazlem ale czy jest trudniej? Dla mnie nie az tak jest kilka pomyslow ze pojdzie juz latwo
juz mam dziala nawet unixowy kalkulator i xterm pod windowsem wymagane dwa laptopy pojawilo sie logo czerwonego diabełka z literką X
zrobione
najlepsze sa wypowiedzi debianowcow o freebsd załamka
Zabezpieczenie: wszystkie pliki ida na pendrive tam sa analizowane pod freebsd
potem do komputera taka moderacja . 90 procent wirusow odpadnie a moze i 100. zrobilem magazyn pobieranych robie odsiew cryptolokera https://www.google.pl/#q=magazyn+na+pliki
wygaszacz ekranu freebsd na karcie gaficznej 2 GB http://zapodaj.net/d88add0156b15.jpg.html pod windows 8
doinstalowalem opere
Korzystasz z przeglądarki: Opera/9.80 (X11; FreeBSD 10.0-BETA3 i386) Presto/2.12.388 Version/12.16 moge polecic ten system
ktos cos mowil ze nienapisze systemu zrobilem krzyzowke windowsa z unixem w dodatku na dwa laptopy! Tak wlasnie jest jak ktos mowi ze czegos nie umiem ; .Wkur.w iam sie i robie .Jesli nie daje rady douczam sie. Teraz sie ucze pisania sterownikow swoich. Ktos mowil o kosztach chyba myslal o windows. Jedyny koszt jaki ponioslem to plyta za 89 groszy i nowy laptop .Mowil ze mnie nie stac :> a efekty juz widac rozbudowa systemu trwa jest coraz lepszy pod BSD. Wiec wiedzy chyba mi nie brakuje i czasu tez. Wszystko ustawiam i pisze sam.Jak widac ze schizofrenia mozna duzo zrobic i nic nie powoduje
Unix i Linux to jedna rodzina. Faktycznie większość dystrybucji ma błędy. A to z prostego powodu, za dużo wersji w zbyt krótkim czasie. Deweloperzy chcą na siłę być najszybsi, najnowocześniejsi i implementują w dystrybucjach pakiety, które nie przeszły długich testów.
Ze swojej strony pragnę polecić dystrybucję Debian, jako chyba jedną z nielicznych, wydawanych rzadko ale za to w pełni przetestowanych. Ubuntu korzysta z tych samych paczek DEB jak Debian, więc baza software jest duża. Polecam Debiana jako system stabilny do zastosowań domowych jak i profesjonalnych.
Z innych systemów, to warty uwagi jest CentOS, gdyż jest kopią RedHata, z jedną róznicą, nie posiada komerycyjnego oprogramowania. Dystrybucja bazująca na RedHacie musi mieć podobną niezawodność.
Fedora jest humorzasta. Kiedyś kumple z działu informatycznego, gdzie miałem staż, chcieli zaktualizować starego RedHat'a 6.X, który pełnił rolę routera na jakimś Pentium III dla około 100 stacji roboczych i spokojnie dawał radę ! Zainstalowali Fedorę, padła po tygodniu pracy a stary RedHat 6.X pracował stabilnie przez lata. Ostatecznie wybrali Debiana Sarge, jak dobrze pamiętam.
zauwazylem ze niektorzy myla freebsd z debianem dwie rozne rzeczy
na roznych stronach
unix ma duzo inne jądro mi juz chodzi 2 miesiac wersja 10 byly drobne awarie ktore daje sie usunac
mam fedore nie chciala ruszyc