Wiedza o schizofrenii
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Wiedza o schizofrenii
Jaką wiedzę na ten temat ma przysłowiowy Kowalski?? Z czym kojarzą ją zwykli ludzie? Ja uważam, że najczęściej myślą, że w każdej chwili osoba chora na s. może stać się agresywna, albo dopuścić się próby zabicia kogoś, smutne ale pewnie wiele osób tak myśli...przynajmniej w naszym kraju
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Wiedza o schizofrenii
Nie wierzę w to. Jak byłem na wykładzie na temat zachowań ludzkich, to jako dobrze się kojarzące osoby w społeczeństwie wymieniono osobę chorą na schizofrenię i profesora.
Znam kilka osób chorych i na pewno świadczą one o tym, że są wrażliwymi, czasem zagubionymi ludźmi. A starsze osoby czekające ze mną w kolejce do psychiatry to już tragedia. Starsze osoby tak chore...
Można jedynie dać przykład, że te osoby wcale takie nie są. Bo w gruncie rzeczy nie są.
Znam kilka osób chorych i na pewno świadczą one o tym, że są wrażliwymi, czasem zagubionymi ludźmi. A starsze osoby czekające ze mną w kolejce do psychiatry to już tragedia. Starsze osoby tak chore...
Można jedynie dać przykład, że te osoby wcale takie nie są. Bo w gruncie rzeczy nie są.

-
- zaufany użytkownik
Re: Wiedza o schizofrenii
Ludzie myślą schematami typu chory psychicznie-nienormalny-zły tak ja zauważyłem