Lamitrin na złe zapisy EEG
Moderator: moderatorzy
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Lamitrin na złe zapisy EEG
Dostałem Lamitrin rok temu, lekarz neurolog tak zadecydował. Miałem bardzo złe zapisy EEG. Się okazuje, że to bardzo dobry lek. Mój psychiatra jak się o tym dowiedział, stwierdził, że mam szczęście, że go biorę, bo zna go lecząc ludzi z CHAD-em. Może są po tym wypryski ale to jest do uniknięcia jeśli się go dobrze wprowadza w leczenie. Mogę powiedzieć, że lepiej się po tym czuję, mam więcej energii i już mi nikt nie mówi, że co ja taki smutny albo zamyślony. Oczywiście to nie jedyny mój lek ale naprawdę dobrze mi z nim.
Re: Lamitrin na złe zapisy EEG
Mi doktorka chciala go zapisac na depresje.Niewykluczone ze na nastepnej wizycie sie na to zgodze.
No i od dzis mam brac 200mg na dobe.Zobaczymy jakie beda efekty...
- karuna
- zaufany użytkownik
Jak dla mnie aktywizuje, nie tyje się, nie chce się spać i jeść.
pozdrawiam i powodzenia
pozdrawiam i powodzenia
A jaka dawqke karuna lykasz?
- karuna
- zaufany użytkownik
300 mg.
-
- zaufany użytkownik
Ja wziełem 25mg pierwszy dzień a już czuje się lepiej,do tego biorę jeszcze dodatkowo 1050 mg Depakiny Chrono, a na schizofrenie biorę abilify 30mg , myślę że ci co cierpią na schizofrenie powinni udać się do neurologa , bo być może mają właśnie zły zapis EEG , Lamotrygina zdziała cuda , ja jestem w stanie krytycznym ale chociaż lepiej się czuje na tych lekach
-
- zaufany użytkownik
Po tym lamitrinie 25mg (najmniejsza dawka) czuję jak mi się pobudza do działania mózg w lewej części ale w moim przypadku to chyba bardziej się nie pobudzi , wydaje mi się że to dobry lek, ja jestem w beznadziejnym stanie ,mam nonstop otępienia , pustkę , nic mnie już nie cieszy , myślę tylko żeby nie cierpieć , bo te ból psychiczny jest nie do wytrzymania , a te szczypania mózgu -pieczenia mówią mi o tym że dzieje się naprawdę coś złego , nie da się myśleć pozytywnie już w moim przypadku , same negatywy , nie chce siedzieć w tym DPS-ie , same nieprzyjemne typy tu siedzą , ja wole słuchać miłych ludzi , pełnych miłości , może spróbuje iść prywatnie do jakiegoś neurologa , może istnieje jakiś lek na myślenie , wole mieć negatywne myśli niż ich wogóle nie mieć ,najgorsza jest ta pustka , Licze właśnie teraz na ten Lamitirin(Lamotryginę) docelowo mam brać 100mg , może ona spowoduje że mój mózg się rozjaśni , bo narazie to tak jakbym miał światło zgaszone w głowie, żyje tylko przez chwile , a później znowu pustka długotrwała , myślałem o samobójstwie ale boję się to zrobić , bo wiem że mogę się nie zabić tylko jeszcze bardziej uszkodzić
- aleksander
- bywalec
Wyskoczyły mi od tego dodatkowe pryszcze na plecach tak jakbym miał ich za mało.Więc odstawiłem toto.
Biorę 200mg lamotryginy. Też miałam zły zapis Eeg oraz objawy afektywne. Lek ten na pewno mi pomaga. Przynajmniej na epilepsje.
No more death
-
- zaufany użytkownik
Lekarz ostatnio zmienił mi lamitrin 200 na vetire 2000 , coś bardzo teraz cierpię, mam silną nerwice , depresje , nie mogę myśleć , bardzo częste przerwy w świadomości , nic nie powoduje u mnie zadowolenia , chyba pojadę do jakiegoś szpitala tylko nie wiem czy psychiatrycznego czy neurologicznego
- karuna
- zaufany użytkownik
ja biorę 300 lamitrin i 3000 vetira, mam mieć zmniejszone bo eeg, okej już lepiej jest
słuchaj lekarzy...
słuchaj lekarzy...
- karuna
- zaufany użytkownik
Miałem zmniejszone vetira do 2500.
Teraz biorę mniej bo wczoraj wziąłem 100 lamitrin i 2000 vetira.
Już mi się nie chce tak spać w dzień, teraz bym kimał przy okazji.
Myślę, że będę brał 100 lamitrin i 1000 vetira i nie będzie trzeba tyle kimać, będzie więcej energii.
Może jeszcze abilify sobie zmniejszę. Biorę 30.
Za bardzo zalekowany byłem.
Teraz biorę mniej bo wczoraj wziąłem 100 lamitrin i 2000 vetira.
Już mi się nie chce tak spać w dzień, teraz bym kimał przy okazji.
Myślę, że będę brał 100 lamitrin i 1000 vetira i nie będzie trzeba tyle kimać, będzie więcej energii.
Może jeszcze abilify sobie zmniejszę. Biorę 30.
Za bardzo zalekowany byłem.
- karuna
- zaufany użytkownik
Wczoraj rzuciłem lamitrin, nie chcę przekimać reszty wolnego czasu jaki mi będzie dane przeżyć.
Brałem z vetirą. Też i ją wczorej odstawiłem.
Jak coś będzie b. źle to wrócę.
pozdro
Brałem z vetirą. Też i ją wczorej odstawiłem.
Jak coś będzie b. źle to wrócę.
pozdro
Rzucanie znienacka lamotryginy jest trochę niebezpieczne, trzeba stopniowo schodzić z dawki.
LaDopamina
- karuna
- zaufany użytkownik
Schodzę do zera z 50-tki.
W sumie jo, z tym to trzeba uważać, ale po prostu ważne że jak będę wracał to bardzo stopniowo przyjmować zwiększone dawki, bo może być nieciekawie (w dodatku na skórze).
W sumie jo, z tym to trzeba uważać, ale po prostu ważne że jak będę wracał to bardzo stopniowo przyjmować zwiększone dawki, bo może być nieciekawie (w dodatku na skórze).
Z takiej małej dawki, to chyba można, ja rzuciłam od razu 200 i straciłam na chwilę przytomność.
LaDopamina
- karuna
- zaufany użytkownik
Aha, przykre.... :/
W każdym razie napad epilepsji można wywołać właśnie w taki sposób.
Jest jeszcze dawka 25, ale nie chce mi się czekać.
W każdym razie napad epilepsji można wywołać właśnie w taki sposób.
Jest jeszcze dawka 25, ale nie chce mi się czekać.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Kontakt:
Mi lamotrygina nie pomgała w padaczce - wręcz ją ciągle miałam, straszne stany lękowe przy tym. Lewetiracetam jest dużo lepszy