Szkoła wyższa
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Szkoła wyższa
Chciałabym zapytać Was o radę, mianowicie: czym kierować się przy wyborze uczelni? Czy nie warto iść na uczelnię niepubliczną? Jakie to ma znaczenie? Ja się na tym wszystkim kompletnie nie znam. Chciałabym studiować - jeśli kiedykolwiek się zdecyduję - na jakiejś niedużej uczelni, a nie na uniwersytecie. Interesuje mnie psychologia albo pedagogika. Nie wiem czy w ogóle chcą zatrudniac po takich prywatnych uczelniach, chociaż gdy się ma znajomości to chyba jest bez znaczenia?
Re: Szkoła wyższa
Ja skończyłam uczelnię prywatną, na której wykładali wykładowcy uniwersyteccy. Szukając pracy nigdy mi się nie zdarzyło, żeby na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś miał wątpliwości co do poziomu takiej uczelni, liczyło się, że mam mgr i tyle. Ważne jest, żeby wybrać w miarę renomowaną uczelnię, czy to publiczną czy niepubliczną, wtedy wiadomo, że za łatwo nie będzie, ale przynajmniej będzie się liczyć dla przyszłego pracodawcy (chociaż i tak liczy się doświadczenie zawodowe
)

Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
-
- zaufany użytkownik
Coś takiego znalazłam: http://milenium.edu.pl/Candidate/Articl ... D=10110259
Co myślicie?
Co myślicie?
Że szkoda czasu i pieniędzy na to. Pracy po tym nie znajdziesz, pedagożek i psycholożek na pęczki. Chyba że jako papier do szuflady dla podbudowania własnego ego.Zagubiona we mgle pisze:Coś takiego znalazłam: http://milenium.edu.pl/Candidate/Articl ... D=10110259
Co myślicie?
-
- zaufany użytkownik
No właśnie o to chodzi.Makaron pisze:Że szkoda czasu i pieniędzy na to.(...)Chyba że jako papier do szuflady dla podbudowania własnego ego.Zagubiona we mgle pisze:Coś takiego znalazłam: http://milenium.edu.pl/Candidate/Articl ... D=10110259
Co myślicie?

Jeśli o ego, to zamiast wydawać na prywatną edukację, poszukaj czegoś w systemie zaocznym czy wieczorowym serwowane nieodpłatnie (bez czesnego). Teraz mają takie niedobory z powodu niżu, że niekiedy nawet płacą za studiowanie
Jedna uczelnia - w systemie dziennym - oferuje tysiąc złotych miesięcznie za łaskę uczenia się u nich 

-
- zaufany użytkownik
Może masz rację Makaron. Tylko ja nie wiem czy to się da pogodzić z pracą. 

W trybie wieczorowym, a już w ogóle zaocznym powinnaś sobie poradzić, zjazdy odbywają się w sobotę i niedzielę co któryś weekend. Jeśli nie to, zostają tylko kursy korespondencyjne 

-
- zaufany użytkownik
Ja się czuję głęboko nieszczęśliwa, że nie mogę się samorealizować poprzez studiowanie i zdobycie - bezużytecznego zresztą - papierka.
A ja nie wiem na czym polegają te kursy korespondencyjne. Jestem kompletnie "zielona" w tym wszystkim, chociaż już raz studiowałam.
Nie wiem jak mam znaleźć te studia. Czuje się znowu niezaradna.

A ja nie wiem na czym polegają te kursy korespondencyjne. Jestem kompletnie "zielona" w tym wszystkim, chociaż już raz studiowałam.
Nie wiem jak mam znaleźć te studia. Czuje się znowu niezaradna.

-
- zaufany użytkownik
Tu jest za darmo: http://kolegium.poznan.pl/
Zapomnialam o tym.
Zapomnialam o tym.
O tym pisałem z przymrużeniem okaZagubiona we mgle pisze:
A ja nie wiem na czym polegają te kursy korespondencyjne.

Ostatnio zmieniony śr wrz 11, 2013 6:43 pm przez Wspaniale, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
A mi chodzilo o to, że ja nie wiem jak to się robi, żeby studiować przez internet.Makaron pisze:O tym pisałem z przymrużeniem oczkaZagubiona we mgle pisze:
A ja nie wiem na czym polegają te kursy korespondencyjne.![]()

...
Ostatnio zmieniony śr wrz 11, 2013 9:08 pm przez Arom, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że studiowanie przez internet to już w ogóle jest odarte z całej tej otoczki studiowania, to raz. A dwa, w Polsce takie korespondencyjne studia dalej są w fazie niemowlęcej. Naprawdę polecałbym tobie jakąś uczelnię w okolicy, a nie mieszkasz przecież na jakimś wygwizdowie, ale mieście dużym i mającym kilka dobrych placówek akademickich.
-
- zaufany użytkownik
No ale pewnie nie ma żadnych kierunków bezpłatnych odpowiednich dla mnie.
A ja się boję płacić, bo nie mam stabilnej pracy i nie wiem co mnie jutro czeka. A ja "strasznie" lubię się uczyć, chodzić do szkoły itd.
Posze... dlaczego stworzyłeś mnie ofermą?

Posze... dlaczego stworzyłeś mnie ofermą?

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:20 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Ale studiowanie przez internet to nie studiowanie.
.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:19 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie studiowanie przez internet to trochę jak z wirtualnym seksem
- niby jest, a go nie ma, tego czegoś namacalnego
- niby jest, a go nie ma, tego czegoś namacalnego

-
- zaufany użytkownik
Makaron, ja się z Tobą zgadzam.