Jak w tytule co to jest choroba szpitalna? Bo jak byłem na rehabilitacji psychiatrycznej przez 10 tyg. tyle trwa, to chciałem zostać dłużej, było fajnie w szpitalu, nie chciałem odchodzić itp. to moja lekarka powiedziała że mam chorobę szpitalną i mówiła że w tak młodym wieku (20 lat) to jest straszne.
PS. W wypisie miałem napisane ,,zgłaszał szereg ,,dolegliwości" celem przedłużenia hospitalizacji"
PS. Jak dostałem wypis to lekarka dodała ,,więcej cie na ten oddział nie przyjmą" (to był mój drugi pobyt na rehabilitacji) A za pierwszym razem ordynator powiedziała ,,przyjdź do nas kiedy chcesz", no i jak lekarka powiedziała że mnie więcej nie przyjmą to poszedłem od razu do ordynator a ona powiedziała ,,jak będzie z tobą źle to cie na pewno przyjmiemy"
Proszę o odpowiedź co to jest choroba szpitalna.
Co to jest ,,choroba szpitalna"
Moderator: moderatorzy
Re: Co to jest ,,choroba szpitalna"
To na podstawie http://aneksy.pwn.pl/biologia/1468833_1.htmlchoroba szpitalna, schorzenie wywołane uzależnieniem samopoczucia pacjenta od istniejącego w szpitalu i narzucanego mu trybu życia; sytuacja ta wytwarza u chorego uczucie bierności, bezradności i utrudnia przystosowanie się pacjenta do życia poza szpitalem.
ale ja też uważam, że to dobra definicja.
Ogólnie "wujek google prawdę mówi"