Abilify a objawy negatywne/abulia

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Abilify a objawy negatywne/abulia

Post autor: redaktor »

Mam pytanie. Mianowicie- czy po Abilify się np. komuś chce wcześniej wstawać, niż np. na Zolafrenie ?. I czy to prawda, że lek ten niweluje objawy negatywne ?.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Re: Abilify a objawy negatywne/abulia

Post autor: Zdrowaśny »

Hmm,
Zolafrenu nie łykałem, ale brałem Solian na dzień i olanzapine na noc. Efekt był taki, że przesiedziałem ponad rok w domu-bez wychodzenia.Spanie, spanie i tyle. Dopiero po zmianie leków na abilify na dzień i małej dawki apotiapiny na noc jakoś ruszyłem do przodu :) .Więc można powiedzieć, że aktywizuje. Wstaję prawie zawsze o 7 rano( no oprócz weekendów)- co było nie wykonalne na solianie i olanzapinie. Mi abilify pomógł miejmy nadzieje , że pomoże i innym :).
a co do objawów negatywnych- napisz które konkretnie masz na myśli.

pozdrawiam,
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:06 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
xYuriko
zaufany użytkownik

Post autor: xYuriko »

Po abilify mało jem, ale pomaga mi na głosy, więc biorę go. I nie jestem senna, ani otępiała.
Nie śmiej się, to przynosi pecha. ~Zoc
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Brałam abilify kilka lat temu i przytyłam, miałam depresję, zaczęłam odczuwać lęki powiązane z derealizacją, w ogóle nie miałam chęci do życia. Na mnie ten lek bardzo źle działał.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
slavin
zarejestrowany użytkownik

Post autor: slavin »

Biorę 7,5mg Abilify (razem z Xetanorem 10mg) od 1,5 roku. Poczułem od początku kolosalną różnicę: dużo chodzę, pomagam w domu, obchodzi mnie "swój los", ciągnie mnie do Ludzi i do rozmów, jeżdże rowerem 200 km w dwa dni. Wcześniej było zupełnie odwrotnie bo byłem Rośliną.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Post autor: farnkensztajn »

nie wiesz co piszesz, status wegetatywny je najlepszy. zupelne odciecie, zero bolu spycchicznego, konfrontujac sie narazasz sie na ciepienie, cierpienie je porcesem twórczym dlatego trzeba je wyeliminowac.

powtarzasz się po co piszesz o tym? czujesz ulge?

nie? czuje nieuchroność następstw splot przyczynowo skutkowy.

musze wyrzucac z siebie inforamcje zeby nie gromadzic ich w siwadomosci. świadomość bez informacji zginie jak kom hiperoniczna sie kurczy, tak śwaidomosc sie zawęza.

hahahaha idiota, ofiara losu, wiadomosc ze sztabu jeszcze nie doszla, modl sie o jak najszybsza wiadmosc
Hardcore Will Never Die
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”