Szukam chętnych do dołączenia do grupy na dla schizofreników
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Szukam chętnych do dołączenia do grupy na dla schizofreników
Założyliśmy grupę facebooku dla osób ze schizofrenią oraz zaburzeniami z jej spektrum (schizotypowe, schizoidalne itp.) lub dla bliskich takich chorych osób. Dopiero drugi dzień a już mamy 5 członków, ale jeśli chcemy się efektywnie wspierać i móc swobodnie dzielić podobnymi przeżyciami potrzebujemy więcej ludzi. Dużo z was na pewno jest samotnych i poszukuje zrozumienia u ludzi o podobnych problemach, inaczej nie bylibyście na tym forum. Grupa jest zamknięta, więc cała jej zawartość jest widoczna jedynie dla członków, tylko nasze grono będzie znało twoją tożsamość i nie musisz się bać otwarcia się. Ja się mojej choroby nie wstydzę i uważam, że to świetna metoda by poprawić swoje relacje międzyludzkie i pomóc sobie nawzajem.
Ostatnio zmieniony czw sie 15, 2013 12:47 am przez Nikarina, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Szukam chętnych do dołączenia do grupy na dla schizofren
Świetna inicjatywa.Choruję od 25lat,zgłosiłem już akces do tej grupy:).
widze moderatorzy kasuja moje posty :/
dobra dobra, grupa moze byc, chodzilo mi o to ze imienia i nazwiska nie kazdy chce ujawniac publicznie... :/
dobra dobra, grupa moze byc, chodzilo mi o to ze imienia i nazwiska nie kazdy chce ujawniac publicznie... :/
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
No to jak nie chce to nikt przecież nie zmusza. Zresztą to jest grupa zamknięta, więc znajomi nie zobaczą, że ktoś do niej dołączył. Dodam może, że istnieje już taka grupa tylko, że po angielsku i zrzesza ona aż 107 ludzi i jakoś tam nikt nie ma problemu z pokazaniem się i otwarciem. Wszyscy się tam bardzo wspierają i akceptują.
ale Ci 107 ludkow widzi Twoje imie i nazwisko.
Tak, rzeczywiście straszne. Co w tym złego? Dla nich taki ktoś jest po prostu obcym człowiekiem z jakiegoś zakątka świata. Nie wiem o co tu się bać, że co, że np. któremuś nagle odwali i będzie chciał upokorzyć taką osobę przed jej znajomymi, czy coś? Wątpię, bo tam wszyscy są tak samo chorzy, więc szantaż raczej odpada z gry. Równie dobrze można powiedzieć, że nie chodzisz do lekarza, bo boisz się, że ktoś znajomy zobaczy, że jesteś chory i wszystkim opowie. To może najlepiej w masce chodzić po ulicy, tak wiesz, incognito.
Ok. Pozwól że ja będę miał inne zdanie.