Czy wasz epizod był poprzedzony długim obniżeniem nastroju??
Moderator: moderatorzy
Czy wasz epizod był poprzedzony długim obniżeniem nastroju??
Witam,
czy ktos miał tak samo jak ja, że przed epizodem psychotycznym doświadczyliście/łyście długiego i głębokiego sezonowego przygnębienia jak depresja?? Ja własnie tak miałam... Nic sie nie spodziewałam i nic by na to nie wskazywało, że przydarzy mi się zaburzenie psychotyczne i pobyt w psychiatryku... Kto miał tak samo?? Ja miałam taki swoisty bunt, miałam wtedy 18 lat.. Nigdy nie zdołałam mieć większego przygnębienie i wleczącego się tak długo jak wtedy... smutne, ale prawdziwe. Taka prawda o mnie, teraz biore leki i nie doświadczam żadnych takich stanów, bynajmniej negatywnych, pozdrawiam, piszcie swoje doświadczenia i opisy chorób.
czy ktos miał tak samo jak ja, że przed epizodem psychotycznym doświadczyliście/łyście długiego i głębokiego sezonowego przygnębienia jak depresja?? Ja własnie tak miałam... Nic sie nie spodziewałam i nic by na to nie wskazywało, że przydarzy mi się zaburzenie psychotyczne i pobyt w psychiatryku... Kto miał tak samo?? Ja miałam taki swoisty bunt, miałam wtedy 18 lat.. Nigdy nie zdołałam mieć większego przygnębienie i wleczącego się tak długo jak wtedy... smutne, ale prawdziwe. Taka prawda o mnie, teraz biore leki i nie doświadczam żadnych takich stanów, bynajmniej negatywnych, pozdrawiam, piszcie swoje doświadczenia i opisy chorób.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
- Melancholik
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
Re: Czy wasz epizod był poprzedzony długim obniżeniem nastro
Cześć, mój pierwszy epizod chorobowy był poprzedzony właśnie tak jak piszesz stanem przygnębienia. Drugi tak samo. Zarówno po pierwszym jak i po drugim trafiłem do wariatkowa. Teraz czuję się jeszcze gorzej niż przedtem ale tym razem nie mogę sobie pozwolić na szpital po raz 3. Nie mogę zawalić ostatniego roku szkolnego. (technikum, czwarta klasa) Nie wiem co zrobię, chyba się powieszę bo już psychicznie nie wyrabiam. Do tego męczą mnie co noc koszmary. Do tego dochodzą leki, co prawda po nich nie mam żadnych objawów psychotycznych na chwilę obecną ale jakoś tak sennie się po nich czuję.
Dwa słowa(schizofrenia paranoidalna).
Kazdy ma swoja historie, ale wszyscy jestesmy podobni
:: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: https://randki.cc - Randki
- Clamo
- moderator
Nie jest niczym nowym, że nieleczona depresja może prowadzić do zaburzeń psychicznych.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
Depresja sama w sobie jest zaburzeniem psychicznym.