Tak sie zastanawiam czy przytych psychotropach mialbym tak silna depreche gdybym niemial pracy ktora byla dla mnie porazka zyciowa a w niej bylem jeszcze dobijany i spychany na same dno w jak najgorsze obowiazki zeby mnie jaknajdalej odsunac od pasji zyciowej zebym wszystko jeszcze mocniej odczuwal. O moje pasje walczylem od szkoly podstawowej i to one mnie wowczas wydobyly z dna.seebek pisze:W depresji popsychotycznej jest się w przeświadczeniu że depresja nie minie nigdy, ja tak miałem a trwała nawet kilka miesięcy ale wtedy brałem Fenactil który sam w sobie potęgował depresję i nie brałem antydepresantów. Obecnie jest większa paleta leków niż 20 lat temu i można złagodzić i skrócić przebieg depresji popsychotycznej, warto powalczyć, nie jest łatwo ale przyjdzie dzień kiedy doły pójdą w zapomnienie.
Jakbym sie wowczas czul gdyby moi rodzice z ktorymi mieszkalem rozumieli co sie zemna dzieje a nie mowili mi ze oni sie nigdy z takim czyms niespotkali.
Jakbym sie czul gdybym natrafil na grupe znajomych z ktorymi zamiast chlac to moglbym sie modlic oraz gdybym spotykal sie z kobieta do ktorej bym cos czul zamiast z jaka kolwiek bo mnie tak silnie sciskala samotnosc .
Naszczescie natrafialem lekarzy ktorzy umieli prochy przepisywac.
Sytuacja zwiazana z praca i zalozeniem wlasnej rodziny czyli sedno mojego zycia byla dla mnie katastrofa.
W dodatku s hizofrenia polatach wyroila mi ze jesli juz natrafilem na prace do ktorej niechcialem trafic bo milion razy wiecej bylo cos dla mnie bardziej fascynujacego to na tej podstawie kierownik mial prawo zepchnac mnie w jak najgorsze obowiazki w ktorych nie bedzie sie dalo wykorzystac w jakim kolwiek stopniu zainteresowan i pasji zyciowych bo to bylo by dla niego katastrofa bo bym mu jeszcze uciekl do innej pracy a spychajac mnie na obowiazki i zdobywanie doswiadczenia ktore bym niechcial kontynuowac w innej pracy to bym mu nie uciekl. Taka logika wszczepiona z ukrytym rozsadkiem ze jak wykonuje cos w czym nieda sie wykorzystac zainteresowan to nieuciekne do takiej samej pracy za znacznie wieksze pieniadze a jak juz bym wykonywal cos w czym moglbym pokazac swoja potege to bym mu uciekl.