Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia

Post autor: Catastrophique »

kotek pisze: śr lis 22, 2023 2:19 pm
Catastrophique pisze: śr lis 22, 2023 8:28 amOby nie.
Do pracy nieroby, lenie, tchórze.
"Jak chcesz, żeby ktoś doznawał niedostatku, to sam go doznawaj"... A nie zmuszaj innych do życia jak biedny niewolnik pod butem surowego pana.

Rzekome lenistwo, tchórzostwo, hedonizm, egoizm mogą być raczej objawami niepełnosprawności, ale "podłość", "nikczemność", "wredność", "zwyrodnialstwo" to po prostu zło...

Taka myśl: "Catastrophique, Ciebie akurat nie byłoby jakoś szkoda, gdybyś został na lodzie"...

"Jeśli uważasz, że ciężka praca to coś tak wspaniałego, to czemu np. nie pójdziesz pracować charytatywnie "do ukupkanej śmierci" w kamieniołomach"?

"Chciałoby się, abyś był zbanowany na stałe, Catastrophique"...

"Trzeba budować społeczeństwo dobrobytu DLA KAŻDEGO, a nie tylko dla tych, co umieją sobie poradzić w surowym systemie"...

"Masz "ból siedzenia" o to, że żyję w przyzwoitych warunkach, a nie jak jakieś popychadło surowych bogaczy"?

"Dla takich jak ja pozostaje wsparcie z zewnątrz, do normalnego życia (m.in. w kwestii pracy) się nie nadają od dzieciństwa do śmierci i bezpieczniej dla nich jest nie ryzykować"...

Nie jestem za podniesieniem renty socjalnej do minimalnego wynagrodzenia, bo wiele upośledzonych osób nie ma renty socjalnej i takie rozwiązanie "guzik" im da. "Kapitaliści" powinni z własnej, dobrej i nieprzymuszonej woli wspomagać finansowo takich jak ja, bez konieczności pobierania danin przez państwo.

Z doświadczeń życiowych łatwo jest wywnioskować, że od małego byłem upośledzony, Ty, Catastrophique, musisz być o wiele bardziej taki, jak zwykły, zaradny człowiek.
Widać, ze prawda mocno Cie dotknęła.
Tak, Twoje życie zależy od Ciebie i wypadałoby wreszcie cos zrobić zamiast pasożytować na innych.
A praca może byc przyjemna, nie chodziło mi o harowanie jak wół.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

A, opiekunowie nie sa wieczni ;).

Bylem kiedys tak samo "zaradny" jak Ty teraz, ale odwaznie i wytrwale wziąłem się za siebie.
Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

Jeśli ktoś może pracować to niech pracuje .
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Każdy tutaj może, ale nie każdemu się chce.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

W poziomie bezrobocia 5% rejestrowanego, realnie 8% znajdzie się praca dla każdego?
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

rozszczepionyumysl pisze: czw lis 23, 2023 11:43 am W poziomie bezrobocia 5% rejestrowanego, realnie 8% znajdzie się praca dla każdego?
nikt z tego forum nie dostanie renty i emerytury. poza mna.

renta to nie grupa inwalidzka. za wprowadzanie ludzi w blad zycze powodzenia.

to byl ostatni celny post.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Catastrophique pisze: czw lis 23, 2023 2:18 amBylem kiedys tak samo "zaradny" jak Ty teraz, ale odwaznie i wytrwale wziąłem się za siebie.
Raczej zawsze byłeś zaradniejszy ode mnie... Pewnie nie masz całościowego zaburzenia rozwoju, tylko akurat trafił ci się dobrze uleczalny przypadek schizofrenii.
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Kotek... to Ty nawet nie umiesz sobie załatwić np. zasiłku pielęgnacyjnego :shock: ?. A jaką masz grupę z ZUS- u ?.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Zasiłek pielęgnacyjny otrzymałem. ZUS trzy razy dał mi orzeczenie o całkowitej niezdolności do pracy.

Z tą niezaradnością chodzi zwłaszcza o kwestie takie, jak: religia, zarabianie i praca, gospodarstwo, relacje interpersonalne.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

kotek pisze: czw lis 23, 2023 8:07 pm
Catastrophique pisze: czw lis 23, 2023 2:18 amBylem kiedys tak samo "zaradny" jak Ty teraz, ale odwaznie i wytrwale wziąłem się za siebie.
Raczej zawsze byłeś zaradniejszy ode mnie... Pewnie nie masz całościowego zaburzenia rozwoju, tylko akurat trafił ci się dobrze uleczalny przypadek schizofrenii.
Nie byłem, ale się zmieniłem dzięki ciężkiej i wytrwałej pracy nad sobą oraz odwadze.
Ty natomiast jesteś leniem i tchórzem.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Raczej nie sądzę. Zespołu Aspergera pewnie nie masz. Miałeś tylko zaleczalną psychozę.

Nie chcę cierpieć. "Lenistwo" i "tchórzostwo" mogą być po prostu dowodem upośledzenia psychicznego, na dodatek potęgowanego przez brak wsparcia w życiu (np. w sferze zarobkowej) i przyjaznego, akceptującego środowiska (np. rodzinnego czy domowego).

Mogę mieć "myśli", że jestem wstrętnym i śmierdzącym g***** (od dzieciństwa), które jest godne pogardy, bo s** i śmierdzi :oops: To zacofane i "dzikie", "małoduszne" społeczeństwo nie szanuje ludzi z upośledzeniami takimi, jak ASD, NVLD, ADHD czy podobnymi zaburzeniami rozwojowymi, które są obecne od dzieciństwa. Bardzo dużo takich osób doznaje mobbingu, gnębienia w szkole. Siostra mnie wręcz notorycznie, co ileś godzin "napastuje psychicznie oraz werbalnie", nierzadko wulgarnie mnie nazywając, szczególnie słowem "zj**". Ma ponad 22,5 roku i nie miała w swoim dorosłym życiu dochodu spoza bliskiej rodziny albo może miała go bardzo mało. Nawet normalnie z nią porozmawiać nie można, nie mówi o swoim życiu, mnóstwo czasu spędza w swoim pokoju, ale pewnie znajomych przynajmniej z Internetu ma.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Nie będę się z Tobą licytował na to komu było ciężej. Jedno jest pewne patrząc na to co wypisujesz na forum - jestes leniem i tchórzem uciekającym od odpowiedzialności za swoje życie. Predzej czy pozniej wylądujesz przez to na ulicy bo Twoi opiekunowie nie sa wieczni. Wspomnisz wtedy moje slowa, ale będzie juz za pozno.
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Post autor: hidden92 »

To jest już prześladowanie ludzi chorych. Jakbyśmy mogli to byśmy do pracy poszli. Renty nie dają obibokom i leniom tylko na prawdę chorym ludziom. Nie masz litości. Szkoda czasu na ciebie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Naprawdę chorzy ludzie to np tacy pozbawieni kończyn, niewidomi, głusi etc a nawet oni pracuja. Wy nie macie takich ograniczeń. Powinniście sie wstydzic.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

Catastrophique pisze: pt lis 24, 2023 6:53 am Naprawdę chorzy ludzie to np tacy pozbawieni kończyn, niewidomi, głusi etc a nawet oni pracuja. Wy nie macie takich ograniczeń. Powinniście sie wstydzic.
to napisz prajw mi gdzie pracujesz i co robisz albo na ogólnym
wiem że bierzesz niskie dawki ale niektórzy duże yhmn
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

piotrs pisze: pt lis 24, 2023 7:41 pm
Catastrophique pisze: pt lis 24, 2023 6:53 am Naprawdę chorzy ludzie to np tacy pozbawieni kończyn, niewidomi, głusi etc a nawet oni pracuja. Wy nie macie takich ograniczeń. Powinniście sie wstydzic.
to napisz prajw mi gdzie pracujesz i co robisz albo na ogólnym
wiem że bierzesz niskie dawki ale niektórzy duże yhmn
Prowadze szkolenia i prelekcje, poza tym dorabiam w sklepie.
Nie wiem czy biore niskie. Dziennie lacznie 600mg Solianu i 600mg Kwetaplexu.
Poza tym - to nie ma znaczenia.
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Na prawdę, jak już komuś zus przyznał rentę socjalną to znaczy że jest chory. Oni są znani z "uzdrawiania" ludzi i wiadomo że za nic pieniędzy nie dają. Zresztą wcześniej wygrałem też sądownie sprawę o rentę i najzwyczajniej nie mam ochoty się kłócić tu na forum jak jest. I możesz sobie zaklinać rzeczywistość mówiąc do siebie "ale jestem zajebisty" ale to nikomu nie przyniesie tu pożytku. To co piszesz to są bezpodstawne kłamstwa i tyle. Ludzie to nie maszyny do tyrania. A tak naprawdę może tu właśnie leży twój problem że widzisz wszystko nie tak jak powinieneś i to jest jeden z objawów twojej choroby. Pozostaje mi tylko życzyć o ile to możliwe szybkiego powrotu do zdrowia...
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

hidden92 pisze: pt lis 24, 2023 8:20 pm Na prawdę, jak już komuś zus przyznał rentę socjalną to znaczy że jest chory. Oni są znani z "uzdrawiania" ludzi i wiadomo że za nic pieniędzy nie dają. Zresztą wcześniej wygrałem też sądownie sprawę o rentę i najzwyczajniej nie mam ochoty się kłócić tu na forum jak jest. I możesz sobie zaklinać rzeczywistość mówiąc do siebie "ale jestem zajebisty" ale to nikomu nie przyniesie tu pożytku. To co piszesz to są bezpodstawne kłamstwa i tyle. Ludzie to nie maszyny do tyrania. A tak naprawdę może tu właśnie leży twój problem że widzisz wszystko nie tak jak powinieneś i to jest jeden z objawów twojej choroby. Pozostaje mi tylko życzyć o ile to możliwe szybkiego powrotu do zdrowia...
A jak zabrał i nie chce oddać? To już wyzdrowiał? Spore uproszczenie...
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

No to już napisałem że ZUS słynie z uzdrawiania, można być chorym a i tak cię "uzdrowią"...
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

hidden92 pisze: pt lis 24, 2023 8:20 pm To co piszesz to są bezpodstawne kłamstwa
Uzasadnij.
ODPOWIEDZ

Wróć do „prawo”