Odbudowa RP

Moderator: moderatorzy

Kefas
zaufany użytkownik

Re: Odbudowa RP

Post autor: Kefas »

Wchodzac do sklepu wiżyn ekspress zauważyłem tabliczkę z e szczegółowym opisem postępowania pracownika w stosunku do klienta i że to on ma decydować czy obsłuży klienta.(kowid 19)Pod przykrywką sanitarnych zabiegów poniżają pracowników i kupujacych na terenie Polski.Wiekszość z obsługujących to Polacy.Dlaczego sobie na to pozwalamy?
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Kefas
zaufany użytkownik

Jedynym sposobem aby to zmienić jest masowe pozywanie do sądów.Sklepów trzeba zasypać ich pozwami aby zmienić cokolwiek ..
Kefas
zaufany użytkownik

Bo tutaj chodzi o ludzi...nas jest więcej i bedzie coraz więcej gdy poczujemy się jak u siebie...im więcej społecznego porozumienia.Chłopy spod budki pod piwem zamiast stac i chlać powinni chodzić po sklepach i podrywać dziewczyny....galerie to nie jest miejsce dla panienek w jasnych dźinsach i kolczyach w brwiach.Tam powini chodzić faceci w uwalonych spodniach,i bickach.
Kefas
zaufany użytkownik

demoralizacja Polskich kobiet zaczęła się od tego że zabrakło facetów.Zaczęły jeździć za granicę i myśleć o fortunie.Pokażcie się w sklepach puki jeszcze nie zabraniają brzydko pachnieć...zapewniam że bedzie lepiej już niedługo.
Kefas
zaufany użytkownik

dodam po krótce sprostowanie.Jak działają zagraniczne koncerny jak nas wykupują i ten mechanizm opisze bardzo jasno.Wchodzisz do sklepu i nie możesz wyjść.Ten teren cz też obszar razem z parkingiem należy już do nich.To jest tak urządzone żebyś spędzał tam jak najwięcej czasu.Dlaczego? żebyś się przyzwyczajał do tego że jesteś u francuza np.supermarket auchan to chyba francuskie?Kto im sprzedaje działki?Polacy?bardzo wątpliwe.
Kefas
zaufany użytkownik

dlatego ważny jest język nazywania i tego nawet jak wołają pracowników do kas w supermarketach.ostanio chadzałem po sklepie Aldi...i usłyszałem pracownik proszony do kasy nr 3...połaziłem po sklepie narobiłem zamieszania i za chwilę usłyszałem...Sprzedawca proszony o otwarcie kasy nr.2 Zupełnie inne podejście do sprawy.A nie napuszczanie dzwonkiem kasjera na klienta.i odwrotnie bo klient czuje się jak złodziej.
Kefas
zaufany użytkownik

Polscy politycy są tak tępi mówię o rządzących,że nie wiedza nawet że jak sprzedają Polaków zagranicznym inwestorom i politykom to samych siebie skazują na niebyt.W sensie że dostaną kupę kasy a zostają z niczym.No hotel 5 gwiazdkowy w dubaju i kawałek nieba...Faktem jest że nas sprzedali w sensie moralnym.Na ile zdawali sobie z tego sprawę nie wiem,bo am taki jestem.Zgadzając się na wszystko.Błąd jest w nas.Zasypali nas sanktuariami.W wymiarze światowym jest to potrzebne.Modlić się za wielu.Ale ta nasza religijność zaślepiła nas,do tego stopnia że wszystko zrzucamy na nasze nogi,na pielgrzymce.Czy Kościół nam za to płaci?To my płacimy na kościół a oni nie robią nic innego bo nic innego robić nie mogą.Mogą kupować sutanne.Mogę się mylić i kiedyś okaże się że własność jaką posiada Kościól uratuje nas.Ale czy to ma sens?
Kefas
zaufany użytkownik

widze że jest dużo grup i środowisk wokół parafii,przecież można coś zrobić z tym potencjałem.Ale oni kupują sobie ordery i ryngrafy i szpanują w kościele,ale na ulicę już w tym nie wyjdą bo obciach...i mają rację.Wydawać 250 zł za kawałek metalu.Za te pieniądze można np.kupić parę książek o tematyce geopolitycznej,lub wynająć konsultację prawniczą,przedstawić mu warunki gwarancji na zepsuty sprzęt.Co i tak nic nie da bo oni na wszystko są ubezpieczeni.Ale świadomość obywatela wzrośnie.Teraz my wszystko naprawiamy.Śmieci z zagranicy...a sami nie mamy nic.Wszedłem do sklepu ostatnio i na samym wejściu pierwszy widok jaki mi się pojawił to były duże opisy cen trzech produktów jeden obok drugiego.na każdym duże cyfry pod spodem trochę mniejsze cena za litr..wszystkie 6 cyfr każda inna.Dało mi to do myślenia.Już na wejściu dezorientuja kilenta cenami żebyś nie wiedział za co płacisz i się zdenerwował.łatwiej wtedy okraść w środku.To jest psychologia.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Nie ma tragedii aby odbudowywać na siłę.
E ?= m + (*c²)
Kefas
zaufany użytkownik

No to napisz coś więcej...Oni nawet parkingi tak konstuują żebyś czuł się jak w półłapce.Cała infrastruktura w Polsce jest okupiona przez nich.
Kefas
zaufany użytkownik

supermarket zaraz obok kfc.W jednym rogu jedna stacja beznzynowa.A 200m w drugim rogu druga "innej firmy" stacja benzynowa.klika chwil dalej myjnia samoobsługowa z której nikt nie korzysta bo są takie opłaty że z butów wyrywa,,bo nie da się zapłacić obsługa tego jest zbyt skomplikowana.Wssytko zbudowane po to żeby Cię wyprowadzić z równowagi.
Kefas
zaufany użytkownik

spójrzcie również jakie jest prawo które reguluje formułowanie umów na dostawy energii.Można tutaj skupić się tylko np.na gazie.I na tym jak to funkcjonuje w rzeczywistości współpraca między częścią zarządu administracji bloku a gazownią.W zasadzie wystarczy mieć dobrego "fachowca" od gazu i wszystko wiadomo.Ale nie mam na nic dowodów.Czasem po prostu trzeba przypilnować swoich spraw.I na tym narazie nasze społeczeństwo powinno się skupić.Takie załatwianie spraw na słowo nie może mieć miejsca w świecie gdzie na każdym kroku stoi nad nami prawo.wszystkie dokumenty i sprawy na piśmie.W skandynawii nie potrzebują mieć wszystkiego na piśmie,i moim zdaniem jest to błąd.Ale tam nie rąbią ich na kasę tak jak nas.My jesteśmy uczciwi.Jeśli jakiś urzędnik źle odnosi się do ciebie że chcesz pokwitowanie lub paragon z urzędu.Powiedz że też jesteś urzędnikiem,podpisujesz głosowanie.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Zasada ponad wszystkie świat nie chce być zmieniony, trzeba go zmieniać siłą
E ?= m + (*c²)
Kefas
zaufany użytkownik

dębogost siłą jest prawo.ja już nie mam siły.KOlejny przykład jak nas oszukali....na oknach .masowo wstawiają plaskitkowe okna,do bloków domów.Chociaż nie mają ku temu zadnych prawnych możliwości.wOkradają ludzi po prostu.TE okna w 99 procentach są kiepskiej jakości.Parametry takie które poniżają ludzką inteligencję.(trudno się w tym połapać bo to wogóle nie ma sensu na to patrzeć,ponieważ te firmy są tak powiązane ze sobą)dwa to to że osłabiają konstrukcję budynku.Trzy dobre okna kosztują,ale nas na to nie stać więc po co mamy wymieniać?W tej samej cenie można dostać okna pancerne.Ale rzad robi wszystko żeby ich nie mieć.
Kefas
zaufany użytkownik

ja mam dobre okna.ze 30 db.przy ruchliwej ulicy.
Kefas
zaufany użytkownik

spac nie moge.Byłem ...
Kefas
zaufany użytkownik

linki,o niebezpiecznych materiałach wykorzystywanych w branży budowlanej?Naklejki i oznaczenia,w goggle które reklamują linki do stron rządowych?Nie mam racji...pewnie to są tylko naklejki.PO otwarciu strony dowiadujemy się o niebezpiecznych substancjach.,rakotwórczych.A więc Straszenie ludzi materiałami budowlanymi ale po co ?Co oni robią?Wyrzucają zagranicznych importerów?Sklepy typu obi ?Nie stworzyli nic,ale próbują ,pomogły im zagraniczne koncerny wytruć ludzi,przez te środki których teraz się wypierają.Teraz pomaga im koronawirus.A więc tak to działa najpierw trzeba przestraszyć,żeby później wcisnąć przycisk w internecie ..sklep rządowy...koronawirus.
Kefas
zaufany użytkownik

Najpierw próbowałem dowiedzieć się o niebezpiecznych materiałach budowlanych,Jedna z pierwszych stronek google naklejki...potem poszedłem niżej stronka która opisywała "niebezpieczne związki chemiczne w materiałach"żadnych statystyk badań itp.Później dowiedziałem się że w europie ograniczyli poziom do bezpiecznego....tego związku,następnie napisali że w Polsce wycofali ten zwiazek wogóle.Czy to jest możliwe że za granicą w materiałach budowalnych on występuje a w Polsce wogóle?No przecież mamy supermarkety zagraniczne.....
Kefas
zaufany użytkownik

Tak działa rząd...w sposób perfidny i przeciwko nam.To tylko wierzchołek góry lodowej....co dzieje się w internecie...A maseczki?Dlaczego rząd jest taki dobry i nie sfinansował nam maseczek atestowanych?Jesteśmy biednym narodem...musieli nam pofolgować.łapówkarze jesteśmy....
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Rząd zrobił przewał na maseczkach, dlatego...
E ?= m + (*c²)
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”