Mit ewolucji - więc dewolucja?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Mit ewolucji - więc dewolucja?
Nie wiem skąd pogląd że "trudniej " je utrzymać. Pisząc "trudniej "przykładasz miarę typowo ludzką, kiedy człowiek wkłada wiele wysiłku aby zachować status quo - natura działa automatycznie, bez żadnego wysiłku i zmęczenia.
Coś jednak je trzyma - jakaś nadrzędna, świadoma energia.
Coś jednak je trzyma - jakaś nadrzędna, świadoma energia.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Przekładam na ludzką technikę.
Materia powstaje z energii, energia powstaje z materii.
Wszystko dąży do wzrostu entropii, a ja biorę ludzką miarą płatki śniegu albo DNA jako stan bardziej uporządkowany, z punktu widzenia natury jest mniej uporządkowany.
Przepraszam, ale nie dam rady tego wytłumaczyć nie jestem geniuszem jak Jeremy L. England.
Wszystko dąży do wzrostu entropii, a ja biorę ludzką miarą płatki śniegu albo DNA jako stan bardziej uporządkowany, z punktu widzenia natury jest mniej uporządkowany.
Przepraszam, ale nie dam rady tego wytłumaczyć nie jestem geniuszem jak Jeremy L. England.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A ja Ci tłumaczę że tak nie jest - to tylko różne aspekty i fazy tego samego. O ile można jednak użyć skrótu myślowego że materia postaje z energii to energia z materii nie powstaje ponieważ energia jest czymś nadrzędnym co istnieje w każdym momencie ale na innym poziomie organizacji - to materia staje się na powrót energią czyli wraca do tego poziomu. Tak samo energia powstaje z jeszcze czegoś wyższego - z czystej energii która ma funkcję świadomości. Materia jest czymś nietrwałym i ulotnym a energia czymś bardziej trwałym.JagodowyWilkołak pisze:
Ale nie mam Cię zamiaru przekonywać - to wszystko jest banalnie proste. Wszystkie poziomy są ze sobą ściśle połączone i nie ma granic, które tworzy człowiek.
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 4:47 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
the formless."
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Załóżmy że rozbijamy DNA na energie kinetyczną i potencjalną, kinetyczna czyli energia wiązań jest niższa niż energie składników, natomiast potencjalna zawiera współczynnik powtarzalności danej kombinacji składników, czyli energię niesionej informacji. Energia potencjalna jest odwrotnością kinetycznej i obie się równoważą dla organizmów biologicznych.Materia jest czymś nietrwałym i ulotnym a energia czymś bardziej trwałym.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- bywalec
Ty twierdzisz, że jest czymś nadrzędnym, bo pasuje ci to do twojej teorii wszechświata. Niekoniecznie jest czymś nadrzędnym. To po prostu inny stan.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Twierdzę ponieważ jest to całkowicie logiczne i proste. Ale przecież na takiej samej zasadzie mogę napisać że Ty twierdzisz inaczej bo tak pasuje do Twojej teorii wszechświata. Ale chyba nie w tym rzecz.
Energia jest czymś bardziej skupionym i skondensowanym a materia rozproszonym i rozbitym więc to banalnie proste i logiczne że energia jest wyższym stanem niż materia.
Energia powstaje zgodnie ze wzorem Einsteina - e=mc2 kiedy masę materii pomnożymy przez kwadrat prędkości światła w próżni i materia przestaje być materią czyli cząstką a zamienia się w falę energetyczną.
I odwrotnie przekształacając wzród Einsteina m=E:c2 czyli dzieląc energię przez kwadrat prędkości światła spowalniamy ją co powoduje zagęszcznie cząstek elementarnych, otrzymując w rezultacie to, co nazywamy gęstą materią.
I to jest właśnia ta fazowość czyli różne postacie tego samego, polegające na rozbiciu wyższych frakcji energii w podatomowej prózni, spowolnienie co tworzy niższą fazowość.
Po prostu atomy wolniej wirują więc wszysko jest bardziej "zamulone" co tworzy gęstą materię i pozór jej trwałości.
Energia jest czymś bardziej skupionym i skondensowanym a materia rozproszonym i rozbitym więc to banalnie proste i logiczne że energia jest wyższym stanem niż materia.
Energia powstaje zgodnie ze wzorem Einsteina - e=mc2 kiedy masę materii pomnożymy przez kwadrat prędkości światła w próżni i materia przestaje być materią czyli cząstką a zamienia się w falę energetyczną.
I odwrotnie przekształacając wzród Einsteina m=E:c2 czyli dzieląc energię przez kwadrat prędkości światła spowalniamy ją co powoduje zagęszcznie cząstek elementarnych, otrzymując w rezultacie to, co nazywamy gęstą materią.
I to jest właśnia ta fazowość czyli różne postacie tego samego, polegające na rozbiciu wyższych frakcji energii w podatomowej prózni, spowolnienie co tworzy niższą fazowość.
Po prostu atomy wolniej wirują więc wszysko jest bardziej "zamulone" co tworzy gęstą materię i pozór jej trwałości.
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 5:18 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
the formless."
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
E = mc2
Według tego wzoru energię stanowi promieniowanie elektromagnetyczne.
Materia jest zagęszczonym światłem.
Materia jest zagęszczonym światłem.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Piszesz o tym samym co ja tylko innym językiem. Wszystko pochodzi z tego, że podstawowa komórka wszystkiego czyli Uniwersalna świadomość - energia którą nazywamy Bogiem - wypromieniowuje z siebie wszystko a im "dalej" od tego źródła tym jej moc i światło słabsze co tworzy przewagę materii nad energią - inna fazowość światła tej pierwotnej energii.
Ja bym jednak upierał się że materia jest rozproszonym i rozbitym światłem
Oczywiście mam na myśli pierwotne światło a nie np. światło słoneczne. Wszystko ma swoje fazy, odbicia, refleksje, rodzaje o czym pisali Sokrates i Platon - o jaskini o cieniach.
Ja bym jednak upierał się że materia jest rozproszonym i rozbitym światłem

the formless."
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jednak, światła się nie da zderzyć w celu utworzenia materii.
Jest jedna przyczyna: próżnia nie jest pierwotną nicością w której istniała tylko maksymalna temperatura i w niej efekt Casimira nie ograniczał prędkości światła więc tachiony się zderzały ze sobą.
Jest jedna przyczyna: próżnia nie jest pierwotną nicością w której istniała tylko maksymalna temperatura i w niej efekt Casimira nie ograniczał prędkości światła więc tachiony się zderzały ze sobą.
Skąd się wzięły te cząstki elementarne, które można zagęścić?Kamil Kończak pisze: I odwrotnie przekształacając wzród Einsteina m=E:c2 czyli dzieląc energię przez kwadrat prędkości światła spowalniamy ją co powoduje zagęszcznie cząstek elementarnych, otrzymując w rezultacie to, co nazywamy gęstą materią.
Według tego wzoru każde ciało o masie m ma pewną niezerową energię E, związaną z masą.JagodowyWilkołak pisze:E = mc2
A dlaczego materia nie jest stanem pól elektrycznych i magnetycznych, które ze sobą interferują + równania Maxwella?JagodowyWilkołak pisze:Materia jest zagęszczonym światłem.
Albo może materia obiektywnie nie istnieje? Istnieje tylko informacja o materii, poruszająca się po siatce falowych funkcji prawdopodobieństw.
LaDopamina
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Pisałem o fazowości czyli fazie jednego w drugie - to proste. Wzięły się z energii ale nie tej którą bada nauka bo nawet jeśli nauk odkryła fotony i Zagęszczenie to spowolenienie, rozbicie - więc zagęszczczenie to może złe słowo - zagęszczenie isnieje na naszym poziomie ale aby utrzymać iluzję i pozór tego zagęszczenia potrzebna jest ogromna ilość energii.unreal pisze:Skąd się wzięły te cząstki elementarne, które można zagęścić?Kamil Kończak pisze: I odwrotnie przekształacając wzród Einsteina m=E:c2 czyli dzieląc energię przez kwadrat prędkości światła spowalniamy ją co powoduje zagęszcznie cząstek elementarnych, otrzymując w rezultacie to, co nazywamy gęstą materią.
Więc masz rację - materia obiektywnie nie isnieje.
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 6:22 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
the formless."
the formless."
Ewolucja istnieje, model ewolucji jest jedynym logicznie akceptowalnym.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
W celu powstania informacji potrzeba zwolnić, a wtedy tworzy się materia.unreal pisze:Według tego wzoru każde ciało o masie m ma pewną niezerową energię E, związaną z masą.JagodowyWilkołak pisze:E = mc2
Według tego wzoru energię stanowi promieniowanie elektromagnetyczne.A dlaczego materia nie jest stanem pól elektrycznych i magnetycznych, które ze sobą interferują + równania Maxwella?JagodowyWilkołak pisze:Materia jest zagęszczonym światłem.
Albo może materia obiektywnie nie istnieje? Istnieje tylko informacja o materii, poruszająca się po siatce falowych funkcji prawdopodobieństw.
To o energii jako świetle bezczelnie zerżnąłem po ezoterykach sprawdzając czy są rybki.
Zwolnienie, zagęszczenie oznacza utratę energii ponieważ jest dążeniem do temperatury zera absolutnego.
Nie jestem w formie, ale napisze jeszcze o:
prawdopodobienstwie
prawdopodobienstwie
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zależy jaka materia. Najbardziej subtelna materia odkryta przez naukę jest fotonem czyli posiada zarówno cechy materii jak i fal energii (więc jest energio - materią) co powoduje jej dwoistość. Raz zachowuje się jak czątka materii a raz jak fala energii. Na fotonach zbudowanych jest nasz ludzki umysł który jest niezmiernie podatny na emocje, uczucia i myśli. Mistycyzm od wieków mówi o tym rodzaju materii nazywając ją astralną a nauka fotonami. Dlatego żyjemy w dualny świecie umysłu - problem obserwatora i przedmiotu.A dlaczego materia nie jest stanem pól elektrycznych i magnetycznych, które ze sobą interferują
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 6:30 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
the formless."
the formless."
Poza tym to ze wg nauki formy wyzsze nie moga powstawac z nizszych nie jest prawda.
Po prostu tak postrzegamy czas.
Nie znaczy ze to ze czas plynie tylko w 1 kierunku.
Po prostu tak postrzegamy czas.
Nie znaczy ze to ze czas plynie tylko w 1 kierunku.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Formy wyższe powstają z niższych, ale wiąże się to z utratą energii.ChewZ pisze:Poza tym to ze wg nauki formy wyzsze nie moga powstawac z nizszych nie jest prawda.
A co z cząstkami o niezerowej masie spoczynkowej?Kamil Kończak pisze:Zależy jaka materia. Najbardziej subtelna materia odkryta przez naukę jest fotonemA dlaczego materia nie jest stanem pól elektrycznych i magnetycznych, które ze sobą interferują
LaDopamina
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
http://kopalniawiedzy.pl/swiatlo-komuni ... ztal,18514
Zatrzymane światło w miejscu zachowuje się jak kryształ zdolny do przechowywania informacji, mniejsza prędkość daje bardziej złożone struktury. Czyli mniejsza energia.Dowiedliśmy, że w promień światła można wdrukować złożony obraz - mówi Heinze.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie wiem - nie znam się, moja wiedza fizyczna jest skromna. Jakie to są obiekty i cząstki o niezerowej masie spoczynkowej?unreal pisze:A co z cząstkami o niezerowej masie spoczynkowej?Kamil Kończak pisze:Zależy jaka materia. Najbardziej subtelna materia odkryta przez naukę jest fotonemA dlaczego materia nie jest stanem pól elektrycznych i magnetycznych, które ze sobą interferują
the formless."
the formless."