Dominacja i irytacja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
Re: Dominacja i irytacja
Biorę dokładnie tyle ile przepisze lekarz, dzisiaj miałem wizytę i raz miałem tak na zajęciach które trwały do 21, że nie byłem się w stanie skupić ile dokładnie ustawiłem na pipecie automatycznej. Dlatego powrót do 30mg Abilify.
Prawdę mówiąc zmieniłbym lekarza w przypadku, gdyby przepisał mi Depakinę. To przestarzały stabilizator nastroju (substancja wynaleziona w 19 wieku...) z masą skutków ubocznych, prawie każdy nowy neuroleptyk powinien przy okazji działania antypsychotycznego oddziaływać również na wyrównanie nastroju. Chociaż nie znam dobrze Twojej sytuacji, może są jakieś dodatkowe przesłanki dla tego leku.
Ten jest na NFZ, bez stabilizatora nastroju koncentracja całkiem mi skacze.
U jednych płytko pod powierzchnią a u innych głęboko w sercu jak cierń jest smród.
Depakine nie zawiera żelatyny, sprawdziłem dokładnie.
Biorę znowu - głosy.
Biorę znowu - głosy.
https://krystal28.wordpress.com/2014/11 ... nika-2014/
Najgorzej jak ten fragment pierwotnej anomalii ciemności o którym mówił Kobra w jednym z wywiadów zostanie umieszczony w jądrze Ziemi i jedyną opcją będzie zniszczenie planety aby zniszczyć zło i kwarantannę.
Najgorzej jak ten fragment pierwotnej anomalii ciemności o którym mówił Kobra w jednym z wywiadów zostanie umieszczony w jądrze Ziemi i jedyną opcją będzie zniszczenie planety aby zniszczyć zło i kwarantannę.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Może masz uczulenie na Depakine skoro po jej zażyciu pojawia się u ciebie wysypka na rękach i katar Ze stabilizatorow nastroju bardzo dobry jest lek o nazwie Tegretol Ja jak zaczelam się leczyć psychiatrycznie to zażywalam Tegretol przez kilka lat i bardzo dobrze na mnie zadziałal ten lek nie miałam po nim żadnych objawów ubocznych trochę mnie uspokajal ale nie otepial Może zapytaj twojego psychiatre czy zażywanie przez ciebie Tegretolu zamiast Depakiny nie byłoby dla ciebie lepsze
Tegretol nie wspomaga leczenia schizofrenii, jedynie stabilizuje nastrój, już lepszym lekiem jest Lamitrin pod tym względem, ale lekarz go nie lubi.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
No to niewiem już co ci doradzic ale chyba byłoby dla ciebie dobrze gdybyś spróbował jakiegoś leku który by na ciebie lepiej działał niż Depakine Niewiem nie jestem lekarzem psychiatra ale tak mi się wydaje że może inny lek by na ciebie lepiej zadziałal Masz zaufanie do lekarza psychiatry u którego się leczysz ? Jestes zadowolony z leczenia u twojego psychiatry ?