kogo obwiniasz za swoją chorobe?
Moderator: moderatorzy
Re: kogo obwiniasz za swoją chorobe?
z tego co piszesz to chcesz się zbawić siebie i świat. powodzenia. 

Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 1:01 pm przez NNFOF, łącznie zmieniany 1 raz.
- Necro
- zaufany użytkownik
No cóż muszę odpokutować to jest mój krzyż 
Śmierć Wrogom Ojczyzny
chodziło mi o to, że chcesz cierpieć za rzeczy, które nie wynikają z tego co robiłeś. nieważne. "pięknę" męczeństwo, ale ty to robisz bo to wynika z twojej pychy i chęci bycia "nie"-doskonałym. nie uznajesz swojej słabości i tego, że nie jesteś wstanie cierpieć za to co zrobiłeś, nieważne jak długo i jak intensywnie byś to robił.
- Necro
- zaufany użytkownik
Przepuszczam ze nie wierzysz w boga albo ze choroba niema znaczenia i do czynienia z nim związanym ja nie chce uważać się za męczennika chce iść drogą prawą nie zbaczając na chorobę i chce dążyć do doskonałości żeby stawać się lepszym człowiekiem.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
ja współczuje takim ludziom jak ja, którzy nie wierzą. jakie to musi być wtedy wszystko trudne i nie wytłumaczalne i niezrozumiałe. bazując na wiedzy, która jest ograniczona i nie jest stała. ale rozumiem, że twój świat jest uporządkowany i wszystko jest jasne i klarowane. dzięki Bogu. zresztą to ciekawe 

- Necro
- zaufany użytkownik
Dzięki niemu mamy na wiele pytań trudnych odpowiedzi on daje nam to zrozumieć jeśli idziemy jego drogą przestrzegamy przykazań to mamy klucz do doskonałości stajemy się lepszymi ludźmi dla samych siebie i dla innych 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
cięzko jest mówić z taką pewnością jak ty to robisz o rzeczach, których nie rozumiemy i nie znamy.
to tak jakbyś chciał mówić jak wygląda świat nigdy nie opuszczając swojej piwnicy bez okna, nnfof.
to tak jakbyś chciał mówić jak wygląda świat nigdy nie opuszczając swojej piwnicy bez okna, nnfof.
- Necro
- zaufany użytkownik
Na tym to polega że musisz uwierzyć i za ufać mu wiara czyni cuda my jesteśmy zwykłymi śmiertelnikami ale mamy dusze ciało to tylko dodatek do funkcjonowania w życiu jak je przejdziemy to od nas zależy i pamiętaj życie to tylko chwila a później czeka nas sąd czy będziemy żyli wiecznie czy na zawsze w ciemności w tej właśnie piwnicy bez okna o której piszesz.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
z tego co piszesz to wszystko jest w mocy Boga.
to jak mam rozumieć fakt, że wszystko jest zależne od nas?
to jak mam rozumieć fakt, że wszystko jest zależne od nas?
- Necro
- zaufany użytkownik
Poprzez nie ingerowanie w nasze życie przez niego dał nam przecież własną wole temu wszystko jest w naszych rękach i od nas wszystko zależy.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
jeżeli masz wpływ na to co cie spotyka to jest to bardzo ograniczone, nie masz mocy uniknięcia życiowych problemów cz różnych sytuacji niezależnych od ciebie. zresztą jaki masz wpływ na cokolwiek jak jesteś takim idiotą?
- Necro
- zaufany użytkownik
Jak to nie mam wpływu na to co się dzieje jasne że mam jestem panem swego losu ode mnie zależy co będę robił a idioci się nie rodzą oni sami siebie się stają idiotami bo taką drogę obrali

Śmierć Wrogom Ojczyzny
jaki masz wpływ na to, że jutro w dordze na studia potraci cie samochód i zostaniesz kaleką?
- Necro
- zaufany użytkownik
To jest tak samo prowadząc auto możesz spowodować wypadek jeśli nie będziesz skoncentrowany na jeździe to jasne ze spowodujesz musisz być skoncentrowany w 100% zawsze i być uważnym w każdym aspekcie życia nic się nie dzieje bez przyczyny.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
jak grałem w gomoku na kurniku to po mimo, że grałem słabo wręcz tragicznie to lubiłem to nawet jak przegrywalem. zwłaszcza fajnie było przegrywać z kimś kto pomimo tego, że grałem jak grałem grał "normlanie", a nie traktował mnie jak kretyna tylko dlatego że grałem jak grałem.
nie obwiniam nikogo za swoją chorobę
to dlaczego chorujesz? bo w takim rozumieniu uzylem słowa "obwiniac".