Pare przemyslen

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miki
bywalec

Post autor: miki »

Wiataj Sheena

Napisałaś: „... Moze dzieki temu, ze tratuje ludzi na rowni z soba, nie czuje sie od nich ani gorsza ani lepsza tylko tak samo 'dziwna', jakos trzymam sie z daleka od popadania w rozne skrajnosci ...” – ludzie nie są ani gorsi ani lepsi – to prawda, ale w społeczeństwie to tylko „oficjalna prawda” – rzeczywistość społeczna wygląda trochę inaczej; „powinnaś oddawać należytą cześć i szacunek” :D np. panu doktorowi – bez tego chyba nie potrafiłby być taki „doskonały”.

Napisałaś: „...Wlasnie mialam isc spac, szlam do lazienki, na ciemnym korytarzu zobaczylam mojego ojca. Po kilku minutach uswiadomilam sobie ze drzwi od jego pokoju sa zamkniete, slyszalabym gdyby je otwieral, no i nie moglam raczej zobaczyc nikogo w ciemnym holu. Ale autentycznie czulam kogos. Jak mozna miec omamy czuciowe...” – to na razie przypomina raczej „wybujałą” wyobraźnie a nie „schizo” - chociaż, twoje „szanse rosną” – gdy tak będziesz się nad sobą zastanawiać zamiast spać (raczej nie chwal się tym „lekarzom” bo jak Ci „pomogą” to będziesz miała trochę więcej problemów niż do tej pory).

Napisałaś: „...nie umiem utrzymac wlasciwych proporcji pomiedzy zastanawianiem sie nad niewiadomo-czym a konkretnym zyciem, nigdy nie umialam, nie zastanawiam sie na d czym tego chce bo ja niczego nie chce na dluzsza mete ...” – nikt pewnie nie wie jakie są właściwe proporcje; chyba też dobrze, że nie robisz planów na „dłuższą metę” – może poszukaj sobie jakiegoś „przyjemnego zajęcia” – idź na spacer, poznaj kogoś ... znajdź sobie jakieś „hobby”. Przepraszam, że tak „doradzam”.

Pozdrowienia i dużo dobrego

PS Przeczytałem post’a: „czuje sie zdradzana psychicznie przez faceta - czy może istnieć zdrada psychiczna?????np. wtedy, gdy jego myśli są "własnością" pe\rawie wszystkich???? to mnie boli; a może już zwariowałam???? i tak moje życie to jedna schiza,” – wystraszyłem się, że to napisała „moja kobieta” – twierdzi, że nie! – ale na wszelki wypadek i tak chcę sobie dać spokój z tematami „bardziej osobistymi”.
Gość

Post autor: Gość »

To się nazywa Miłość.Pozdrawiam wszystkich, przepraszam za zaśmiecanie, ale mi bywa bardzo ciężko...tak jak dziś...
sheena
bywalec

Post autor: sheena »

miki: szczytem ignoracji jest traktowac czyjes przekonania, nawet tymczasowe, jako efekt wybujalej wyobrazni. I prosze mi nie mowic rzeczy typu 'idz na spacer...' bo sie bede niepotrzebnie bulwersowac i zaczne chamsko najezdzac na osobe ktora bedzie mi tak pisac. I prosze mi nie zyczyc duzo dobrego bo zakrawa mi to wszystko na typowe formulki grzecznosciowe, ktore sensu w sobie nie maja zadnego. Jesli to wszstko brzmi dosc nieprzyjemnie, wybacz, ale wlasnie daje o sobie znac przyplyw emocji [akurat tych tak jakby negatywnych]. Czlowiek czasem uswiadamia sobie pewne rzeczy, przechodzi szok, i wraca do normalnego trybu zycia bo taka jego nedzna natura. O wiele uczciwiej jest nieotrzasac sie z szoku zbyt szybko, przechodzic wciaz przez bol az do momentu, kiedy sie wyjdzie poza niego. Wszelkie drogi 'na skroty' sa tylko tymczasowym znieczuleniem.. taka mala dygresja.
I may be schizophrenic, but at least I have each other
Awatar użytkownika
miki
bywalec

Post autor: miki »

"...szczytem ignoracji jest traktowac czyjes przekonania..." - bardzo Cie przepraszam, rzeczywiście pewnie jesteś chora - idź do psychiatry tam pan doktor Ciebie wysłucha, przemyśli - zastanowi się nad "twoimi przekonaniami" i zapisze Ci odpowiednie "pigułki". :lol:
Gość

parę przemyśleń

"nędzna natura" człowieka? - szenna, jesteś aż tak zarozumiała czy też "nędzna"(głupia?)......a może coś oczekiwałaś i nie wyszło i dlatego się wściekasz??????????????????????????????????????????????????????????????
sheena
bywalec

lol, chyba ktos tu za bardzo bierze cos do siebie. Prosze o wiecej mozliwosci do wyboru bo te ktore szanowny pan Gosc podal jakos mi niepasuja ;] Tylko moze lepiej skonczyc ten temat zanim zaczniemy udowadniac sobie nawzajem nasze niebywale zdolnosci psychoanalizy [tak, to ironia; tak, to sie tyczy mnie rowniez].
Gość

parę przemyśleń

studiujesz?psychologia czy psychiatria?a może już jesteś?
sheena
bywalec

Masz jakis problem? Usilujesz sugerowac ze sie wymadrzam? Dowodzisz tym jedynie swojej nadinterpretacji, jesli nie zupelnego niezrozumienia tego, co pisze.
Gość

pare przemyśleń

Jesteś zbyt zarozumiała i do tego niemiła; typowa pozerka-kiedyś ci przejdzie...szkoda, bo wydawało się być innaczej...no cóż...
sheena
bywalec

Gratuluje Ci kryterii oceny ludzi :>
Gość

pare przemysleń

ciebie to też dotyczy-grayuluję
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”