Szkoła wyższa

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

agatcon
zaufany użytkownik

Re: Szkoła wyższa

Post autor: agatcon »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:19 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

agatcon pisze:Przecież tu chodzi o wiedzę jaką się zdobywa a nie o imprezy :/
No, nie tylko o to chodzi, żeby się na pamięć książek uczyć, tylko żeby chodzić na zajęcia, rozmawiac z ludźmi, dyskutować, słuchać, co inni mają do powiedzenia. Żeby czuć klimat studiowania, imprezować, poznawać ludzi itd. Po co mi studia internetowe, skoro przez całe życie byłam odludkiem z nosem w książkach. Ja się niczego nie nauczyłam właśnie dlatego, że nie miałam kontaktu z ludźmi, którzy mogliby mnie czegoś nauczyć.
agatcon
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:19 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

@up
przesadzasz i to grubo. Chociaż nie da się zaprzeczyć, że poziom spadł.

Zagubiona, studia i praca to olbrzymie obciążenie, nie powiem, że jest to dla Ciebie niewykonalne, ale pomyśl o jakimś rozsądnym rozwiązaniu.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Chodziłem na zaoczne i nie powiedziałbym by przesadzała Agatcon. Naukowej atmosfery nie było praktycznie , na przerwach jak w liceum, rozmowy na temat związany z przedmiotem tylko powodowane zregóły strachem przed zaliczeniem. Za duży był przekrój niedojrzałości w klasie i większość osób zamykała się w sobie ze swoimi myślami. Po pierwszym semestrze z 80 czy siedemdziesięciu kilu osób został z 35 , po 2 został z 25 ale doszli ci co nie zaliczyli 3 i było znowu z 35 :lol:
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

I Clamo jak na praktykach robiłem zabieg starszemu facetowi co wykładał kiedyś na Politechnice Warszawskiej to mówił on że teraz to już zupełnie co innego , poziom i atmosfera znacznie spadły. Zbytnie rozdrobnienie i przekrój moim zdaniem i jedni innym przeszkadzają.
agatcon
zaufany użytkownik

.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Makaron pisze:Jeśli o ego, to zamiast wydawać na prywatną edukację, poszukaj czegoś w systemie zaocznym czy wieczorowym serwowane nieodpłatnie (bez czesnego). Teraz mają takie niedobory z powodu niżu, że niekiedy nawet płacą za studiowanie :) Jedna uczelnia - w systemie dziennym - oferuje tysiąc złotych miesięcznie za łaskę uczenia się u nich :mrgreen:
Podaj proszę nazwy tych uczelni, gdzie można studiować bezpłatnie wieczorowo i zaocznie oraz tej, gdzie płaca za studiowanie ;)

Pozdrawiam.m.
agatcon
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:16 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

agatcon pisze:Na kierunkach zamawianych płacą za studiowanie :) dziennie oczywiście.
Kilkunastu osobom o najwyższej średniej na roku. Nie wszystkim.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

W takim razie mnie też płacili za studiowanie, bo miałam stypendium naukowe. Takie stypendium można zdobyć na każdym kierunku studiów.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”