do usuniecia

Moderator: moderatorzy

BlindMasta
bywalec
Kontakt:

do usuniecia

Post autor: BlindMasta »

prosze o usuniecie tego posta (sam nie wiem jak to sie robi), wywolal on troche niepotrzebnych spiec
dzieki:)
Ostatnio zmieniony śr wrz 07, 2011 4:59 pm przez BlindMasta, łącznie zmieniany 2 razy.
psychofototata
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: ... o filmach w których się grzeje (meskalina)

Post autor: moi »

Brakuje mi w tych zapiskach o filmach Twoich własnych przemyśleń. Fabuły tych filmów prawie wszyscy znają i nie ma sensu opowiadać ich po raz kolejny. Warto więc zainwestować swój czas i energię, żeby ulepszyć ten tekst i wzbogacić o własne przemyślenia, jakąś próbę refleksji nad tymi filmami.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Uważam,że ten post powinien zostać zablokowany.Nie wiem czy przesadzam.Na tym forum nie powinno się dopuszczać do istnienia treści mówiących o milości do narkotyków.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Cóż, w innych postach Kawiore pisał, że już nie ćpa. Może rzeczywiście zbyt ostentacyjnie obnosi się ze swoją sympatią do środków psychoaktywnych, ale wydaje mi się, że robi to w dopuszczalnych granicach. Z wyjątkiem tekstu o amfetaminie, który -moim zdaniem- Zbyszek powinien wyrzucić, jako przykład instruktażu ćpania.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

A jeśli ktoś wyrazi swą miłość do palenia papierosów, albo obżerania się słodyczami, to post również zostanie uznany za "niepoprawny"?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Problem w tym, że Kawiore pisze teksty "instruktażowe", o tym jak ćpać, jak dilować, itd.

Pozdrawiam.m.
BlindMasta
bywalec
Kontakt:

Post autor: BlindMasta »

powiem wam szczerze.... wy lubicie czytac o narkotykach. Moj post o amfetaminie ma ponad 100 wyswietlen, z kolei moj najlepszy tekst o filmach w ktorych zostal poruszony temat schizofreni ma ich tylko 19.
Sam nie cpam, ale wyrazam sie o narkotykach dobrze. gdyz wiaze sie z nimi moja przeszlosc i ludzie ktorych bardzo szanuje a ktorych juz nie ma. jesli chcecie zablokujcie te wspomnienia. mam ich ponad czterdziesci. a codziennie pisze dwa kolejne:)
pozdr
psychofototata
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Jeśli Zbyszek uzna za stosowne, to przesunie Twój post o amfetaminie do "niechcianych postów" lub skasuje. Inne będą na bieżąco rozpatrywane.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

moi pisze:Problem w tym, że Kawiore pisze teksty "instruktażowe", o tym jak ćpać, jak dilować, itd.
Czyli jeśli napiszę w jaki sposób przyrządzić "Kopiec kreta", to podpadnę pod jakiś paragraf? A jeśli jeszcze napiszę, gdzie go można kupić? Dla mnie to przesadna dbałość o "politpoprawność". Wódkę można pić tak samo jak wodę mineralną. Nawet z tej samej szklanki. Papierosa można skręcić z tej samej bibułki, co "skręta". Czy to co napisałem rzeczywiście powinno podlegać cenzurze? Czy w takim razie wspomnienia narkomanów i alkoholików, wydane książką, należałoby spalić na wspólnym stosie zapomnienia? Coś czuję, że znowu napiszesz, że jestem cyniczny. Może i jestem, ale staram się pisać szczerze i popierać swe przemyślenia jakąś logiką.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Wspomnienia byłych narkomanów i byłych alkoholików są opatrzone jakąś myślą krytyczną, której u Kawiore, niestety, brakuje. To tylko suche opisy i w odczuciu niektórych mogą zachęcać do ćpania. A tego chciałabym uniknąć na tym forum. Są inne fora, które promują tego typu posty i jeśli Kawiore ma ochotę może tam pisać w swoim specyficznym stylu o narkotykach.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Ale to jest równoznaczne z traktowaniem dorosłych ludzi jak małe dzieci. Człowiek dorosły jest odpowiedzialny za swoje czyny, nie można zakładać, że przeczytawszy peany na cześć heroiny stanie się narkomanem. To tak jakby powiedzieć, że czytając przepisy na pyszne desery stanę się grubasem.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

To forum czytają też bardzo młodzi ludzie, właściwie dzieci i dla nich potrzebne są takie prewencyjne działania.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Za dzieci odpowiedzialni są rodzice i to na nich spoczywa obowiązek dopilnowania by nie docierały do treści, co do których nie potrafią podchodzić krytycznie. Nie można traktować z tego powodu wszystkich użytkowników forum en masse jako nieodpowiedzialnych. Z drugiej strony aby pozostać w zgodzie z tym infantylnym podejściem należałoby skasować działy dotyczące seksu, a także posty w których użytkownicy piszą o sprzecznym z nakazami lekarza stosowaniu leków (bo to dzieci demoralizuje), itd., itp. Sprzeciwiam się takiemu podejściu.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Jednak seks nie jest w Polsce zakazany, a narkotyki tak. To forum nie ma na celu rozpowszechnianie treści zachęcających do brania narkotyków.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Bardzo naciągane te argumenty, jak nie dziećmi, to postawą legalistyczną. Seks jest legalny, ale znowuż zachęcanie do niego dzieci... (bo w ten sposób mogą być odebrane posty forumowiczów). Jak widzisz, argumenty można sprowadzić do absurdu, a wszystko w imię politpoprawności.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

To forum prywatne, więc ostatecznie Zbyszek zadecyduje, co wypada, a co nie umieszczać w pewnych działach.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

O ludzie...Jak napisała prawidłowo Moi jest różnica pomiędzy pisaniem wspomnień z uwagami krytycznymi a golryfikowaniem dragów.Na tym forum są ludzie,którzy czasami mogą nie panować nad swoimi zachowaniami!Niektórzy będąc w psychozie przeczytają taki tekst i wezmą to do siebie.eN,dobrze wiesz,że akurat ja nie jestem poprawny więc odrzucam ten zarzut.Ja sam nigdy nie pisałem o tym żeby przestawać brać leki.Dzieliłem się tylko moimi krytycznymi przemyśleniami na temat psychiatrii a to jest różnica.Jest też zasadnicza różnica pomiędzy papierosami a substancjami psychoaktywnymi.Są przecież osoby,które zachorowały na schizofrenię po narkotykach!Po papierosach na schizofrenię jeszcze nikt nie zachorował.Piszesz eN o poprawności a mi się wydaje,że chcesz być niepoprawny aż do przesady,dla zasady.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Jest też zasadnicza różnica pomiędzy papierosami a substancjami psychoaktywnymi.Są przecież osoby,które zachorowały na schizofrenię po narkotykach!Po papierosach na schizofrenię jeszcze nikt nie zachorował.Piszesz eN o poprawności a mi się wydaje,że chcesz być niepoprawny aż do przesady,dla zasady.
Nikotyna jest substancją psychoaktywną, tak samo jak alkohol czy kofeina. Nie oznacza to oczywiście, że chorobę może spowodować każda z tych substancji.
Przypomina mi to emocjonalną reakcję na stwierdzenie JKM, że "za Hitlera były niższe podatki". Oczywiście ludzie najczęściej odczytują to zdanie jako gloryfikację przywódcy III Rzeszy, zbrodni Holocaustu i systemu totalitarnego w jednym. Gdyby JKM powiedział, że: "W trakcie okupacji naszego kraju przez III Rzeszę, pomimo przewagi militarnej i terrorowi prowadzonemu na naszych ziemiach, podatki nakładane na ówczesnych mieszkańców były niższe, niż podatki nakładane przez obecne władze w wolnej Polsce. Dlatego uważam, że obecny rząd jest ceteris paribus rządem gorszym od III Rzeszy" - to reakcja byłaby zupełnie inna, niż w pierwszym przypadku. Na tej samej zasadzie, pomijając istotne różnice pomiędzy skutkami działania poszczególnych substancji psychoaktywnych, staram się być konsekwentny, i nie czynić wyjątku tam, gdzie nie widzę ku temu powodów.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja jednak widzę różnicę między gloryfikacją narkotyków a próba krytycznego ustosunkowania się do tego tematu. Kawiore nawet nie wysila się na cień refleksji, tylko podaje instruktażowe przykłady handlu narkotykami i sposobami zażywania ich. Ze względu na dobro młodszych czytelników tego forum Kawiore został poproszony o przeredagowanie swoich postów. Jeśli tego nie uczyni jego posty będa usunięte lub przesunięte do "Niechcianych" - wszystko w gestii Zbyszka. Bo - summa summarum- to forum prywatne i do Zbyszka należy decyzja jak potraktuje wynurzenia Kawiore.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Oczywiście zgadzam się, że to właściciel podejmuje ostateczną decyzję, bo to właściciel ustala zasady. Jednak nie zgadzam się z powrotem do argumentacji "ochrony dzieci" którą - jak mi się wydaje - już obaliłem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „blind_masta”