Audycja radiowa
Moderator: moderatorzy
- Constantius
- zaufany użytkownik
Audycja radiowa
zapraszam na audycję radiową w radiu TOK FM na temat schizofrenii jutro 03/04/2011 o godzinie 11. Audycja z udziałem chorych i podobno lekarza prof. doc medycyny. Zapraszam bo mam w niej wziąć udział... może mnie trema nie zje.... pozdrawiam
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Re: Audycja radiowa
Powodzenia 

- seebek
- zaufany użytkownik
Słuchałem tylko nie od początku, gratulacje i szacun za odwagę, ja nie wiem czy byłbym w stanie zdecydować się na taki krok, dobrze że odważyłeś się mówić o tym co nas boli w imieniu nas wszystkich.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
a mozna to jeszcze gdzies posłuchać ?
jest na stronie tok fm http://www.tok.fm/TOKFM/0,89191.html?str=2
Ostatnio zmieniony ndz kwie 10, 2011 7:09 pm przez mikka, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ciekawa audycja, wysłuchałam w całości, pozostał pewien niedosyt.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
34:48 "... sądy skazują przede wszystkim tych co mordują i rabują , to nie osoby chore psychicznie .."

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wyrwałeś zdanie z kontekstu. Tam chodziło o to, że potocznie przypisuje się chorym psychicznie takie cechy jak: agresywność, napastliwość, niepoczytalność, zagrażanie życiu innych... W tej wypowiedzi chodziło o to, że dane statystyczne mówią, że osoby agresywne wchodzące w konflikt z prawem, to w przeważającej większości abnegaci społeczni, a nie osoby chore psychicznie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Czuć, ze redaktorka przygotowała sie do tematu dyskusji. To dobrze.
Ktoś opowiada o swoim bracie, że inni akceptują jego chorobę a tylko brat go inaczej traktuje. Tak jakbym widziała siebie
Ktoś opowiada o swoim bracie, że inni akceptują jego chorobę a tylko brat go inaczej traktuje. Tak jakbym widziała siebie

Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania