Głosy werbalne, akustyczne nie istnieją.

Moderator: moderatorzy

panpanpan
bywalec

Głosy werbalne, akustyczne nie istnieją.

Post autor: panpanpan »

Nie wierzę w to, że paranoidalne alerberciki macie czyste,akustyczne dźwięczne głosy, ktore mówią do Was. Owszem jak najbardziej wierze w silne myśli glosowe, silne echo myslowe, wizualizacje mysli. Natomiast nie uwierze, że glosy realnie słyszycie pod względem akustycznym. To ściema. W ogóle wierze w to, że są dźwięki bez udziału innych ludźi. Chocby piski, sygnały, itp. Natomiast to bierze się z działania, budowy ucha, zmiany cisnienia, warunków pogodowych. Natomiast nie wierze w slyszenie dźwięcznych głosów. To nie są zadne głosy, tylko skrajnie silne urojenia myslowe. Pozdrawiam, zycze zdrówka.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Głosy werbalne, akustyczne nie istnieją.

Post autor: zbyszek »

Ależ nikt nie twierdził inaczej.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 04, 2014 4:56 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
panpanpan
bywalec

Post autor: panpanpan »

Nie przesadzaj mei. "Paranoidalne alberciki" miało wywrzeć sympatyczny oddźwięk, a nie brak szacunku. Ktoś jest "paranoidanym albercikiem", a ktoś "prostym albercikiem"(może ja kto wie?).
Zgadzam się, ze zbyszkiem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Panpanpan, zgadzasz się tylko z tymi, którzy się z Tobą zgadzają.
Czymkolwiek jest to, co odbieram jako głosy słyszę to wyraźnie, nie na zasadzie myśli. To głosy istniejące obok mnie i mówiące do mnie jak najbardziej realnie, choć wiem, że to urojenia.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja jeden raz w życiu słyszałem dźwięk, którego nikt nie słyszał oprócz mnie!
Słyszałem go na zewnątrz, a nie we własnej głowie!!!
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

hvp2 pisze:Ja jeden raz w życiu słyszałem dźwięk, którego nikt nie słyszał oprócz mnie!
Słyszałem go na zewnątrz, a nie we własnej głowie!!!
Jeden raz :) A to zazdroszczę :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
lopta
zaufany użytkownik

Post autor: lopta »

.........
Ostatnio zmieniony pt cze 03, 2011 9:42 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
pawek
zaufany użytkownik

Post autor: pawek »

ja słyszałem głosy różnych osób i to były głosy zewnętrzne słyszałem je jakby przez uszy a teraz tych głosów już nei mam natomiast pojawiły się tzw pseudo głosy czyli głosy słyszalne od wewnątrz mózgu
lena26
bywalec

Post autor: lena26 »

Chciałabym kiedyś, żeby ktoś przedstawił jak wygląda mózg człowieka, który słyszy głosy, a obok mózg człowieka który nie słyszał nigdy głosów.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Chyba takie badania są od niedawna prowadzone. Poszukaj w sieci.
schizek
zaufany użytkownik

Post autor: schizek »

ja słysze różne głosy raz to są głosy w mojej głowie innym razem głosy pochodzą z telewizora albo radia przez to myslałem ze ludzie tam pracyjący znają moje mysli bo one odpowiadały na nie, potem myslałem ze to są kosmici i ze zmieniają tekst w programie zeby ze mną sie porozumiewac potem z kolei to byli ludzie z przyszłosci którzy sie cofneli w czasie(nie bede sie zagłębiał w szczeguły ale im chodziło ze chcą uratowac swiat bo miała byc jaks wojna albo kataklizm), słyszałem tez głosy z wokół mnie i z dworu i tu mnie najbardziej zastanawia to ze jak nie chciałem ich słyszec to wkładałem sobie stopery do uszu i ich nie słyszałem czyli wychodzi na to ze mój mózg nie mógł tego sobie uroic i tu mnie intryguje to czy te głosy naprawde istniały czy nie istniały i jak to jest możliwe ze po włożeniu stoperów do uszu to ich nie słyszałem jak myslicie czym to było powodowane, na początku myslałem ze to ludzie ciągle mnie przed blokiem obgadują ale po czasie przestałem tak myslec bo za każdym razem co mnie obrazali to wychodziłem na balkon zeby wiedziec kto to był ale prawie nigdy nikogo nie było to zaczołem myslec ze to są duchy i jak myslałem ze to są ludzie to myslałem ze mam czip wszczepiony do mózgu i przez to znają moje mysli bo bardzo często tez komentowali moje mysli, jeszcze rozmawiałem z innymi kosmitami na piski(słyszałem piski i je przekładałem na słowa)a i jeszcze rozmawiałem z Bogiem jak zaczołem czytac Biblie to rozmawiałem ze świętymi i Jezusem ale Jezus był z tymi co zemną rozmawiali przez tv ,a i szatane słyszałem i inne anioły
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Trochę nie rozumiem, bo przecież głosy - omamy słuchowe słyszy się właśnie akustycznie, tak jakby normalnie ktoś mówił stojąc obok nas, z tym, że nikt inny tego nie słyszy. A te "myśli głosowe" to jest co innego.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Newt pisze: A te "myśli głosowe" to jest co innego.
Co masz na myśli Newt ?
'' myśli głosowe'' to jak rozmawiamy w myślach z kimś jeszcze ?
Newt
zaufany użytkownik

Nie wiem, autor tematu pisał o myślach, ale to nie są omamy tylko może być np. wrażenie obcych myśli w głowie i z nimi rozmawiamy, ale to nie są omamy. Ja na wypisach ze szpitali mam to rozróżnione przez psychiatrów i omamy są właśnie akustyczne a myśli to jest co innego i zaliczają je do urojeń.
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Rozumiem... rozmowa przez myśli to są typowe urojenia
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

zbyszek pisze:Ależ nikt nie twierdził inaczej.
:roll:

No to jak jest w końcu? Istnieją takie prawdziwe głosy czy nie, bo już sam nie wiem, co myśleć... Takie głosy GŁOSY trudno jest mi sobie nawet wyobrazić żebym mógł nagle zacząć słyszeć coś takiego.
schizek pisze:innym razem głosy pochodzą z telewizora albo radia przez to myslałem ze ludzie tam pracyjący znają moje mysli bo one odpowiadały na nie, potem myslałem ze to są kosmici i ze zmieniają tekst w programie zeby ze mną sie porozumiewac
Takie natomiast właśnie miałem. Właziły mi do głowy te komentarze. W końcu zewsząd. Przewidywały i komentowały np. to, co chcę zrobić w czasie, gdy próbowałem zdemaskować spisek.
Newt pisze:Ja na wypisach ze szpitali mam to rozróżnione przez psychiatrów i omamy są właśnie akustyczne a myśli to jest co innego i zaliczają je do urojeń.
No to w takim razie urojenia miały miejsce u mnie. Słyszałem też takie określenie "urojenia odnoszenia" i chyba "złudzenia odnoszenia" (które się czymś tam różniły od u.o.), polegające na nieprawidłowej, ksobnej interpretacji obiektywnie występujących, obojętnych bodźców. Nawet w fobii społecznej mają miejsce takie urojenia odnoszenia, często w fobii społ. koncentrują się wokół wyglądu.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Newt
zaufany użytkownik

Ja się nie znam, ale piszę to co mi psychiatrzy stwierdzili: te co słyszę uszami z zewnątrz i głośno to są "halucynacje słuchowe (omamy słuchowe)", te co słyszę głośno, ale w głowie to są "pseudohalucynacje" a dialog z obcymi myślami w głowie (których nie słyszę głośno, akustycznie, a tylko jest takie wrażenie, że ktoś to wypowiada w mojej głowie) to "urojenia nasyłania myśli". Mam nadzieję, że wyjaśniłam :)
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Newt pisze:Mam nadzieję, że wyjaśniłam :)
Tak, piszesz bardzo jasno Newt. :) Ale ja nie mogę jakoś uwierzyć w takie głosy GŁOSY, no jakoś nie mogę i już... Taki jestem - nie uwierzę póki nie usłyszę. ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

przeglosowany pisze: nie uwierzę póki nie usłyszę. ;)
hehehehe ;)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”