Cześć:-)

Dział przeznaczony dla nowych użytkowników w celu przywitania się i uzyskanie wstępnych informacji co i jak.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.

Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Monika19a
zarejestrowany użytkownik
Status: Rencistka

Cześć:-)

Post autor: Monika19a »

Monika z tej strony. Mam 19 lat i rentę socjalną i diagnozę schizofrenia.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Re: Cześć:-)

Post autor: gratis »

Cześć Monika. Już wiemy ;-D
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Szalom, Moniko :) Witamy na forum. To wcześnie zachorowałaś, kobiety zazwyczaj później chorują na schizofrenię. Skąd jesteś, jeżeli możesz napisać?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Monika19a

Już przed maturą zachorowałam. Moje objawy to urojenia o końcu świata. Widziałam wszystkie twarze ludzi zdeformowane i złowrogie. Trafiłam do szpitala w ciężkiej psychozie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Monika19a pisze: sob lip 05, 2025 2:22 pm Już przed maturą zachorowałam. Moje objawy to urojenia o końcu świata. Widziałam wszystkie twarze ludzi zdeformowane i złowrogie. Trafiłam do szpitala w ciężkiej psychozie.
Paradoksalnie, jak jest ostry przebieg psychozy, to rokowania są lepsze. Ale jak zachorowanie poprzedzała depresja, to rokowania są gorsze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

W trakcie niepomiernie wysokiego jak i w swej całej okazałości mocno głębokiego stanu psychotycznego napawającego nas niemocą, bezsilnością, dreszczem, pesymizmem i odcinajacymi od świata realnego halucynacjami należy z całym oddaniem odmawiać głośno i wyraźnie jadąc metrem bez trzymanki: trąf trąf misia bela misia kasia kąfacela misia a misia b misia kasia kąfa ce. To zapobiegnie skutkom dalszego rozwoju psychozy.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Monika19a pisze: sob lip 05, 2025 7:15 am Monika z tej strony. Mam 19 lat i rentę socjalną i diagnozę schizofrenia.
Hejka. Ja zachorowalem w podobnym wieku. Mialem 18 lat. Tez diagnoza schizofrenia.
Monika19a

gratis pisze: sob lip 05, 2025 3:16 pm W trakcie niepomiernie wysokiego jak i w swej całej okazałości mocno głębokiego stanu psychotycznego napawającego nas niemocą, bezsilnością, dreszczem, pesymizmem i odcinajacymi od świata realnego halucynacjami należy z całym oddaniem odmawiać głośno i wyraźnie jadąc metrem bez trzymanki: trąf trąf misia bela misia kasia kąfacela misia a misia b misia kasia kąfa ce. To zapobiegnie skutkom dalszego rozwoju psychozy.
Oj... to bardzo nie dobrze się masz i tak jak by cos z hebofreni masz? Mi wystarczają neuroleptyki i czuję się już dobrze.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Tak tylko zazartowalem. Też muszę brać leki i te akurat działają na mnie skutecznie, więc zadnych objawów frenii nie mam. Ten świat byłby ponurym miejscem, gdyby nie żartować. Zwlaszcza to forum jest tak specyficznym miejscem, że zwlaszcza tu wszystko może byc odebrane na poważnie. Zdrowia życzę!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowi użytkownicy”