Spłycenie emocji po pregabalinie
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Spłycenie emocji po pregabalinie
Cześć
Biore od 10 lat 150 mg pregabaliny dziennie. Miałem od dłuższego czasu objawy spłycenia emocjonalnego. Mówiłem o tym lekarzom, psychologom. Nikt nie był w stanie mi pomóc. Postanowiłem spytać AI. Maszyna odpowiedziała że pregabalina może powodować spłycenie emocjonalne. Ale napisała też że jak chce zejść z pregabaliny to trzeba to robić bardzo powoli. Mam pregabaline Preato która jest w tabletkach(nie kapsułkach) i można ją dzielić.Więc najpierw zejde o 37,5 mg na dawke 112,5 mg tak przez jakieś 3 tygodnie, nie szybciej. I zobaczymy.
Biore od 10 lat 150 mg pregabaliny dziennie. Miałem od dłuższego czasu objawy spłycenia emocjonalnego. Mówiłem o tym lekarzom, psychologom. Nikt nie był w stanie mi pomóc. Postanowiłem spytać AI. Maszyna odpowiedziała że pregabalina może powodować spłycenie emocjonalne. Ale napisała też że jak chce zejść z pregabaliny to trzeba to robić bardzo powoli. Mam pregabaline Preato która jest w tabletkach(nie kapsułkach) i można ją dzielić.Więc najpierw zejde o 37,5 mg na dawke 112,5 mg tak przez jakieś 3 tygodnie, nie szybciej. I zobaczymy.
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Spłycenie emocji po pregabalinie
Ja tez biore pregabaline kilka lat(200mg dziennie). Nie odczulem splycenia emocji. Jak chcesz odstawiac, lepiej skonsultuj to z psychiatra.
-
- bywalec
No pogadam z lekarzem ale u mnie to spłycenie jest bardzo silne. Nie mam już lęków na pregabalinie a mam wrażenie że teraz właśnie pada mi na emocje. I to od dłuższego już czasu. Zresztą rozmawiałem już na ten temat z moim lekarzem i nic.
-
- bywalec
Dodam jeszcze że na tej wyższej pregabalinie byłem bardzo otępiony. Jak chciałem coś zrobić to nachodziły mnie dylematy czy to w ogóle zacząć, daną czynność. Na mniejszej dawce powinno mi się trzeżwiej myśleć. Zresztą na tej wyższej byłem splątany(cokolwiek to znaczy) i czułem się jak robot. Myślałem jak automat i automatycznie ładowały mi się myśli. Także będe powoli odstawiał, ale bardzo powoli tak aby nie było szoku.
-
- bywalec
I jeszcze dodam że po pregabalinie stałem się bardzo drażliwy prawie wręcz agresywny.
- piotrs
- zaufany użytkownik
pregablina jest na padaczkę to chyba trzeba ją brać
jak sie da uzgodnić z lekarzem i może zmniejszyć coś na schizorenie
jak sie da uzgodnić z lekarzem i może zmniejszyć coś na schizorenie
-
- bywalec
A co to takiego jest "schizorenia"?? A tak na serio to pregabalina, depakina, tegretol, lamotrygina to są wszystko leki na padaczke ale są też stosowane w psychiatrii. Pregabalina jest na lęk uogólniony na przykład.
-
- bywalec
Jestem obecnie na jakiś 52 mg pregabaliny i pojawiły mi się jakieś emocje. Zaczyna coś cieszyć, jest troche radości. No jest lepiej mimo że lęki się zwiększyły. Ale już wole troche tych lęków niż koszmar w postaci że nic się nie czuje.